Κρίσιμο Δ.Σ. στη Σούπερ Λιγκ για αναδιάρθρωση

Το πρωί της Δευτέρας θα μάθουμε τι… ξημερώνει για την Super League τη σεζόν 2020/21. Κι αυτό γιατί στο ΔΣ οι ΠΑΕ θα ψηφίσουν αν θα γίνει εισήγηση στην ΕΠΟ για αναδιάρθρωση των κατηγοριών του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Οποιαδήποτε εκτίμηση για το τελικό αποτέλεσμα είναι εντελώς παρακινδυνευμένη, καθώς υπάρχουν τρεις διαφορετικές τάσεις. Κατά της αναδιάρθρωσης, δηλαδή υπέρ της διατήρησης των 14 ομάδων στη λίγκα, είναι Ολυμπιακός, Άρης, ΑΕΛ, Βόλος, ενώ και ο Αστέρας δεν είναι αρνητικός αρκεί να μην μειωθεί το μερίδιό του από το τηλεοπτικό συμβόλαιο.

Υπέρ της αναδιάρθρωσης και μάλιστα με 18 ομάδες (!) είναι ΠΑΟΚ, Ξάνθη, Παναιτωλικός και Παναθηναϊκός, ενώ υπέρ των 16 ομάδων τάσσονται ΑΕΚ, Ατρόμητος και Λαμία. Ο ΟΦΗ δεν έχει κάνει γνωστές τις θέσεις του, ενώ ο Πανιώνιος προφανές τάσσεται υπέρ κάθε σεναρίου αναδιάρθρωσης, προκειμένου να μην υποβιβαστεί.

Εφόσον τηρηθεί η προκήρυξη του πρωταθλήματος, ο Πανιώνιος (που τερμάτισε τελευταίος στα play out) υποβιβάζεται, ο ΠΑΣ Γιάννινα (πρωτοπόρος όταν τερματίστηκε πρόωρα η Super League 2) θα προβιβαστεί, ενώ η προτελευταία της Super League 1 Ξάνθη και ο δεύτερος της Super League 2 Απόλλων Σμύρνης θα δώσουν μπαράζ για μια θέση στη μεγάλη κατηγορία (άγνωστο όμως… πότε). Αν οι ομάδες της λίγκας αυξηθούν στις 16, τότε δεν πέφτει κανένας και ανεβαίνουν ΠΑΣ και Απόλλων, ενώ αν γίνει αναδιάρθρωση με 18, επίσης δεν υπάρχει υποβιβασμός ενώ θα κερδίσουν την άνοδο επίσης Χανιά και Λεβαδειακός.

Αξίζει να σημειωθεί πως τη Super League εκπροσωπούν στην ΕΠΟ και με δικαίωμα ψήφου οι Μπουτσικάρης, Γκαγκάτσης, Αγραφιώτης και Ασλανίδης (εκπροσωπώντας τους Big 4). Αν στο σημερινό ΔΣ υπάρχει πλειοψηφία, είναι υποχρεωμένοι να τη σεβαστούν, διαφορετικά ο καθένας θα ψηφίσει στην ΕΠΟ ό,τι κρίνει καλύτερο.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις