Οι εκπλήξεις της Γ.Σ. της Football League και ο υποβιβασμός του Απόλλωνα Πόντου!

Μία έκπληξη ή και δύο… προέκυψαν στη Έκτακτη Γενική Συνέλευση των ομάδων της Football League την προηγούμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα στις 24 Ιουλίου.

Να σημειώσουμε πως σ’ αυτή τη Γ.Σ, η Football League εξέλεξε τους τρεις εκπροσώπους της, στο Δ.Σ. της Ένωσης SL2 και FL.

H σχετική ανακοίνωση:

«Στη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Α2 και Β Εθνικής Κατηγορίας, Πρόεδρος εξελέγη ο Λεωνίδας Λεουτσάκος, Α’ Αντιπρόεδρος ο Γεώργιος Τουτζάρης (ΠΑΕ Εργοτέλης) και Β’ Αντιπρόεδρος ο Χαράλαμπος Σταμούλης (ΠΑΕ Απόλλων Πόντου).

Προηγήθηκε η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Football League, τα μέλη της οποίας εξέλεξαν ομόφωνα ως εκπροσώπους τους στο δ.σ. της Λίγκας τους κ.κ. Σωτήρη Μαυρονάσιο (ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου), Χρίστο Μπίκα (ΠΑΕ Ν.Π.Σ. Βέροια), Χαράλαμπο Σταμούλη (ΠΑΕ Απόλλων Πόντου)»

Έκπληξη Νο1:

Η πρώτη έκπληξη που σημειώθηκε στην έκτακτη Γενική Συνέλευση της Football League είναι ότι δεν ψήφισαν οι τέσσερις ομάδες που βρίσκονται κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού μετά την επικύρωση της βαθμολογίας. Για να σας προλάβουμε, κάποιοι εκπρόσωποι αυτών, αν όχι όλοι, ήταν στη Γ.Σ. αλλά δεν τους επιτράπηκε να ψηφίσουν, γιατί πολύ απλά, μετά την επικύρωση της βαθμολογίας, δεν θεωρούνται μέλη της Ένωσης!

Έκπληξη Νο2:

Η δεύτερη έκπληξη ακούει στο όνομα «Απόλλων Πόντου». Η ομάδα της Καλαμαριάς τερμάτισε στο πρωτάθλημα της SL2 με αρκετούς μείον βαθμούς λόγω οικονομικών δυσκολιών που αντιμετώπιζε και συνεχίζει να αντιμετωπίζει. Ο εκπρόσωπός της, όπως μπορείτε να διαβάσετε στην παραπάνω ανακοίνωση, όχι μόνο έθεσε υποψηφιότητα για να εκπροσωπεί τη Football League στο Δ.Σ. της Ένωσης, αλλά εξελέγη κιόλας, με ομόφωνη απόφαση των παρευρισκομένων.

Αποδοχή υποβιβασμού για τον Απόλλωνα Πόντου

Η κίνηση αυτή του κ. Χαράλαμπου Σταμούλη, προφανέστατα μας οδηγεί στο συμπέρασμα πως στον Απόλλωνα Πόντου το έχουν πάρει απόφαση, πως έχουν υποβιβαστεί. Δεν εξηγείται αλλιώς… αυτή η κίνηση του πρόεδρου του ιστορικού σωματείου.

Οι επικυρώσεις και τα αποτελέσματά τους

Όλα αυτά είναι επακόλουθα αυτών που αποφάσισαν ελαφρά τη καρδία να επικυρωθούν οι βαθμολογίες των δύο κατηγοριών, χωρίς πριν να πάρει η Ένωση κάποια γραπτή δέσμευση πως θα υπάρξει αναδιάρθρωση.

Το Δ.Σ. της Πέμπτης και τα νέα μέλη…

Στο Δ.Σ. της Πέμπτης, τα μέλη θα αποφασίσουν για την πρόταση που θα καταθέσουν στην ΕΠΟ, όσον αφορά την αναδιάρθρωση. Στο συμβούλιο αυτό η Κέρκυρα (Κασιόπη) και η Καλαμαριά (Απόλλων Πόντου) θεωρούνται και είναι ομάδες της Football League. Αντιθέτως, δικαίωμα ψήφου έχουν ο Α.Ο. Τρίκαλα και ο Ιωνικός ως επίσημα μέλη, πλέον, της SL2.

Δύσκολα θα περάσουν οι δύο όμιλοι

Βάσει των παραπάνω συσχετισμών θεωρητικά είναι δύσκολο να περάσει η πρόταση των δύο ομίλων από ένα τέτοιο Δ.Σ.. Όμως, στο θαυμαστό χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου το απίθανο γίνεται πιθανό και το πιθανό, απίθανο…

Ελληνικό ποδόσφαιρο το μεγαλείο σου…

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις