Κάκος: ”Το VAR διόρθωσε μια από τις χειρότερες διαιτητικά χρονιές των τελευταίων ετών”

Ο πρώην διαιτητής Τάσος Κάκος σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό ”Metropolis 95.5” αναφέρθηκε στα όσα διαδραματίζονται στον χώρο της διαιτησίας με τον καταρτισμό των νέων πινάκων και τις αλλαγές που έχει φέρει το VAR στην διαιτησία.

Αναλυτικά όσα είπε:
«Εμείς αναλύουμε μόνο τις σημαντικές αποφάσεις ενός αγώνα. Εγώ θέλω να βοηθήσω με κάποιο τρόπο τη διαιτησία γιατί δεν ήθελαν να με βάλουν σε άλλο πόστο. Τα λάθη δεν είναι όπως θέλουμε να τα παρουσιάζουμε. Η πορεία μου ως ενεργός διαιτητής δίνει την απάντηση στον λόγο που δεν με ήθελαν στην ΚΕΔ. Αυτούς που θέλουν στις επιτροπές, θέλουν να τους έχουν από κοντά, κάτι που δεν συνέβη ποτέ σε εμένα», δήλωσε στην αρχική του τοποθέτηση.

Για να προσθέσει στη συνέχεια: «Η σεζόν φέτος ήταν πολύ διαφορετική φέτος εξαιτίας του VAR, το οποίο διόρθωσε μία από τις χειρότερες διαιτητικά χρονιές που θα είχαμε αν δεν υπήρχε η τεχνολογία. Η ανικανότητα υπάρχει πάντα και ειδικά όταν ένας διαιτητής έχει τη δυνατότητα να διορθώσει το λάθος του. Η πρώτη φορά που μίλησα εκνευρισμένος ήταν με τον Κομίνη, ο οποίος με έβγαλε έξω από τα ρούχα μου. Ο καθένας κρίνει αυτός πότε πρέπει να αποχωρήσει από τον χώρο στον οποίο εργάζεται. Τους διαιτητές δεν μπορεί να τους σώσει κανένας παρά ο ίδιος τους ο εαυτός».