Σ. Τσιώλης: Με ιντριγκάρει να δημιουργώ καινούργιες ομάδες

Ο προπονητής του Βόλου, Σάκης Τσιώλης, μιλώντας στο goalpost.gr στην πρώτη προπόνηση της ομάδας στο Πανθεσσαλικό, εμφανίστηκε αισιόδοξος, πως ο Βόλος θα καταφέρει να δημιουργήσει μια καλή ομάδα, μέσα από τη σκληρή δουλειά: «Νιώθω ιδιαίτερη χαρά που μετά από χρόνια μπαίνω και πάλι στις εγκαταστάσεις του Πανθεσσαλικού σταδίου. Μίλησα με τα παιδιά και περιμένω μέχρι τη Δευτέρα να ολοκληρωθούν κάποιες μεταγραφές και να μπούμε από Δευτέρα-Τρίτη κανονικά στη ροή του προγράμματός μας. Μια προετοιμασία που θα είναι επίπονη, καθώς μας περιμένει σκληρή δουλειά. Έχουμε να κάνουμε με πολλούς νέους παίκτες και λόγω της υποχρέωσης που έχουμε να φτιάξουμε μια ομάδα αντάξια του προέδρου, της διοίκησης και της πόλης, θα πρέπει όλοι μαζί, συνεργάτες, ποδοσφαιριστές, να δουλέψουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ούτως ώστε να μπορέσουμε να παρουσιάσουμε μια καλή ομάδα. Υγεία να έχουμε και θέλω να πιστεύω, πως στο τέλος όλα θα πάνε καλά».
Για το πόσο δύσκολο είναι να «δέσει» η ομάδα, καθώς θα υπάρχουν πολλά νέα πρόσωπα στο ρόστερ: «Εμένα πάντα με ιντριγκάρει να δημιουργώ ομάδες καινούργιες, με νέα χαρακτηριστικά. Μέσα από την αξιολόγηση που θα κάνουμε, θα δούμε τι θα πρέπει να παίξουμε και συστηματικά και τακτικά. Υπάρχει μια ωραία αγωνία για να βγει η δουλειά και η φιλοσοφία που έχουμε για την ομάδα μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Θέλω να πιστεύω, πως με την προσπάθεια που θα κάνουν τα παιδιά, θα δημιουργήσουμε αυτό που θέλουμε και γρήγορα η ομάδα θα αποκτήσει ομοιογένεια. Πήραμε παίκτες που θέλουμε για το πλάνο, που έχουμε σχεδιάσει και νομίζω πως γρήγορα θα ενσωματωθούν στην ομάδα».
Όσον αφορά την προετοιμασία, τόνισε: «Τα στάδια της προετοιμασίας θα είναι τρία. Το πρώτο, που είναι και το πιο επίπονο για τους παίκτες, θα έχει πολλή δουλειά στην αντοχή, στη δύναμη και στην ταχύτητα, όπως στην τεχνική και στην τακτική. Θα δώσουμε βαρύτητα στη φυσική κατάσταση. Στο δεύτερο, που θα γίνει στην Πορταριά, θα κάνουμε εξειδίκευση στην τεχνική και στην τακτική. Το τρίτο περιλαμβάνει τα φιλικά παιχνίδια και το μοντάρισμα της ομάδας στο μοντέλο παιχνιδιού που θέλουμε να παίξουμε».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις