Για το πρώτο “τρίποντο” εκτός ο Ολυμπιακός κόντρα στον Εργοτέλη (pregame)

Στο Ηράκλειο βρίσκεται από χθες Σάββατο η αποστολή του Ολυμπιακού, εν όψει της σημερινής αναμέτρησης (15/11, 15.00) με τον Εργοτέλη, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Football League. Οι «ερυθρόλευκοι» θα επιδιώξουν να αποσπάσουν την πρώτη νίκη μακριά από το Βόλο, απέναντι σε μια ομάδα που…

…έχει τους ίδιους βαθμούς με τον Ολυμπιακό (10).
Θα πρέπει να τονίσουμε, πως και στα τέσσερα ματς που έχει δώσει ο Εργοτέλης στο Παγκρήτιο δέχθηκε πρώτος γκολ και κατάφερε να γυρίσει τα δύο από αυτά, με Παναιγιάλειο και Πανελευσινιακό (3-2 και 3-1 αντίστοιχα).
Πάντως, σ’ ένα ακόμη παιχνίδι φέτος το βολιώτικο συγκρότημα θα αγωνιστεί με απουσίες βασικών ποδοσφαιριστών, γεγονός που δεν επιτρέπει την τεχνική ηγεσία να παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εστιάζεται στο χώρο της μεσαίας γραμμής, καθώς θα απουσιάσουν οι Αντώνης Τσιάρας (εκτίει ποινή μιας αγωνιστικής), Ντιέγκο Λεόν (ακόμη δεν είναι έτοιμος 100%) και ο επίσης τραυματίας Ντάριο Φερνάντες.
Αν θεωρήσουμε πως στον άξονα ως βασικοί λογίζονται οι Τσιάρας, Φερνάντες, ο Σούλης Παπαδόπουλος είναι αναγκασμένος εκ των πραγμάτων να χρησιμοποιήσει δύο άλλους παίκτες, οι οποίοι για πρώτη φορά θα αγωνιστούν μαζί στο βασικό σχήμα. Αυτοί πιθανότατα θα είναι οι Ανέστης Νάστος και Αλέξανδρος Ζέρης. Θα είναι οι δύο ανασταλτικοί μέσοι, με τον δεύτερο να παίζει λίγο πιο μπροστά. Όσον αφορά τους παίκτες που θα αγωνιστούν στις πτέρυγες, ο Αλέξανδρος Νικολιάς θα αγωνιστεί στη δεξιά πλευρά και ο Ηλίας Τσιλιγκίρης θα παίξει ως αριστερός μεσοεπιθετικός. Ο Ροντρίγκο Ντεπέτρις, ο οποίος επιστρέφει από τιμωρία, θα αγωνιστεί πίσω από τον φορ, που πιθανότατα θα είναι ο Δημήτρης Διαμαντόπουλος. Κι αυτό, καθώς ο Έρικ Γουόρντεν θα μείνει στον πάγκο, τη στιγμή που ο Σούλης Παπαδόπουλος δεν θα παρατάξει την ομάδα με δύο επιθετικούς, όπως συνέβη στο προηγούμενο παιχνίδι έδρας με τον Παναιγιάλειο. Ο προπονητής του Ολυμπιακού θέλει η ομάδα του να είναι δυνατή στο χώρο της μεσαίας γραμμής.
Όσον αφορά την άμυνα, οι Δημήτρης Αρβανίτης και Δημήτρης Καραμανλής θα είναι το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, με τον Σταμάτη Καρρά να αγωνίζεται ως δεξιός μπακ. Για πρώτη φορά φέτος θα αγωνιστεί στο βασικό σχήμα. Ο Νίκος Μπουτζίκος θα αγωνιστεί στο αριστερό άκρο της άμυνας, με τον Κυριάκο Στρατηλάτη να υπερασπίζεται την «ερυθρόλευκη» εστία.
Στην αποστολή μετέχουν επίσης και Γκουγκούδης, Κεσίδης, Κυζιρίδης, Νικολόπουλος, Παναγιώτου, Σκοπελίτης, Χιντζίδης και Γουόρντεν. Την τελευταία στιγμή εκτός αποστολής έμεινε ο Μοράν μετά από δική του επιθυμία λόγω κακής ψυχολογίας για οικογενειακό του θέμα.

Χωρίς Καμαρά ο Εργοτέλης
Ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του Εργοτέλη για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό Βόλου στο Παγκρήτιο Στάδιο. Δεν συμμετέχουν στην αποστολή ο Άλμπι Άλλα, λόγω τιμωρίας και ο Γάσα Καμαρά, ο οποίος δεν έχει ολοκληρώσει ακόμη τις υποχρεώσεις του με την Εθνική Μαυριτανίας.
Η 19μελής αποστολή που ανακοίνωσε ο Σταύρος Λαμπράκης αποτελείται από τους: Αθανασίου, Δερμιτζάκη, Ρέντζα, Λεονάρντο, Πίτσο, Γρομητσάρη, Γιαλούση, Κυριακόπουλο, Κούρτι, Στεβάνοβιτς, Αυγενικού, Φουκαράκη, Παμλίδη, Ίνιατς, Καλέ, Μπουρσέλη, Δωματά, Ντος Σάντος και Μάνο.

Διαιτητής: Τσαμούρης (ΕΠΣ Πειραιά)
Βοηθοί: Σινιοράκης (ΕΠΣ Πειραιά), Ηλία Πετεινάτο (ΕΠΣ Χανίων).
4ος διαιτητής: Χρυσός (ΕΠΣ Χανίων)

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις