Κοξένογλου: Παράλογη η αναδιάρθρωση, δεν αρχίζει το πρωτάθλημα αν η ΕΠΟ αποφασίσει διαφορετικά

Για την αναδιάρθρωση, τη διαδικασία επιλογής του Μαρκ Κλάτενμπεργκ, τα τηλεοπτικά και την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο μίλησε η αντιπρόεδρος του Ατρόμητου και αναπληρώτρια πρόεδρος της Super League 1, Kάτια Κοξένογλου, στην ΕΡΑ Σπορ και τον Άγγελο Στίμο.

Μεταξύ άλλων, σε απόδοση που έγινε από το soccerplus, είπε:

Για την αναδιάρθρωση και για την περίπτωση που η ΕΠΟ πάρει απόφαση διαφορετική από τη SL1: Δεν θα καταθέσουμε προκήρυξη και δεν θα ξεκινήσουμε το πρωτάθλημα να η ΕΠΟ αποφασίσει να γίνει αναδιάρθρωση. Ήρθε προς συζήτηση μια πρόταση από την SL2, αλλά χωρίς οικονομικό σχέδιο. Δε μπορεί κάθε χρόνο να αλλάζει το format του πρωταθλήματος. Πως θα γίνουμε 16 ή 18 όταν υπάρχουν ομάδες χωρίς τηλεοπτικό συμβόλαιο; Eίναι παράλογο αυτό. Οι οικονομικές συνθήκες δεν επιτρέπουν αναδιάρθρωση.

Για τα τηλεοπτικά δικαιώματα: Πρέπει όλες οι ομάδες να έχουν τηλεοπτικό συμβόλαιο για λόγους ισονομίας και για υγιές περιβάλλον. Ο Ατρόμητος είναι κοντά σε συμφωνία, όχι με την ΕΡΤ. Οι «μεγάλοι» να καταλάβουν ότι από την πίτα πρέπει να παίρνουν και οι υπόλοιποι.

Για την κατάσταση που επικρατεί στο ποδόσφαιρο: Δεν υπάρχει όριο στην αντιπαλότητα. Το ποδόσφαιρο έχει μεταφερθεί στα δικαστήρια. Μας έχουν περάσει χώρες που πριν λίγα χρόνια ήταν κάτω από μας. Πρέπει στα βασικά να συμφωνούμε. Που θα φτάσει αυτή η κατρακύλα;

Για την επιλογή Κλάτενμπεργκ: Γιατί ν’ αποφασίσουν οι μόνο οι τέσσερις μεγάλοι και οι υπόλοιπες ομάδες να μην έχουν άποψη; Δεν είναι χορηγοί μας οι μεγάλες ομάδες. Μου είπαν στη λίγκα ότι έχω δίκιο, ότι είναι πρόταση της UEFA και ότι δε θα ξαναγίνει.

Πηγή: soccerplus.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις