Βενέτης: Απαραίτητη η αναδιάρθρωση εφόσον δεν ολοκληρώθηκαν τα πρωταθλήματα

Για τα έργα που γίνονται στο «Παντελής Μαγουλάς», αλλά και για την επιπλέον χρηματοδότηση που εξασφαλίστηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας μίλησε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, στο Blue Heart FM, ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Νίκη Bόλου, Βασίλης Βενέτης. Επίσης, αναφέρθηκε και στο θέμα της αναδιάρθρωσης, τονίζοντας ότι πρέπει να γίνει διότι δεν ολοκληρώθηκαν τα πρωταθλήματα.

Αναλυτικά τα όσα είπε, σε απόδοση της εφημερίδας «Θεσσαλία»:

Για την επιπλέον χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας με ποσό που φτάνει τα 154.240 ευρώ: «Παρουσιάστηκαν κάποια προβλήματα που έπρεπε να λυθούν για να γίνει λειτουργική η κερκίδα και ο χώρος των αποδυτηρίων. Οπότε θα γίνουν οι κατάλληλες παρεμβάσεις και πιστεύω ότι πολύ σύντομα το γήπεδό μας θα είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση, από ότι αυτή τη στιγμή.

Αυτό που θα γίνει σε πρώτη φάση είναι η στεγάνωση της κερκίδας, ώστε να μην έχουμε εισροή νερών. Μετά θα επεκταθούμε σε εργασίες από κάτω για να εξωραϊστούν οι χώροι και να γίνουν πιο λειτουργικοί από ότι μέχρι σήμερα».

Ο στόχος της παρούσας εργολαβίας είναι να γίνουν λειτουργικοί οι χώροι. Θα αποκατασταθούν οι ζημιές που είχαν γίνει και μετά, αφού θα γίνει και η θύρα 3, θα μεταφερθεί εκεί ο Ερασιτέχνης, ώστε να είναι εκμεταλλεύσιμοι οι χώροι στην οδό Μαιάνδρου».

Για το ενδεχόμενο να χτιστεί η Θύρα 3:«Θέλουμε να γίνει μια κερκίδα στο μέρος που αυτή τη στιγμή είναι μια ταράτσα. Βγάλαμε την άδεια, αλλά αυτή τη στιγμή έχουμε μόνο αυτή. Είναι όμως προαπαιτούμενο για να ζητήσουμε χρηματοδότηση. Έχουν γίνει οι απαραίτητες μελέτες. Πάντως, τα χρήματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας είναι για τις διορθώσεις που πρέπει να γίνουν και όχι για νέα κερκίδα».

Για τα έργα στον χώρο του ΟΣΕ: «Εκεί υπάρχουν κτήρια ενός στρέμματος και συνολικός χώρος 13 στρεμμάτων. Τα κτήρια είναι διατηρητέα, οπότε για να κάνουμε την οποιαδήποτε παρέμβαση πρέπει να υπάρξει ολόκληρη διαδικασία και πολύ μεγάλη γραφειοκρατία. Ακόμη και από την εφορία αρχαιοτήτων πρέπει να πάρουμε σχετική άδεια. Αν εξασφαλιστούν όλα τα απαιτούμενα έγγραφα τότε θα μπορέσουμε να ξεκινήσουμε κάτι».

Για τους λόγους για τους οποίους η Νίκη δεν έχει αρχίσει τις ανακοινώσεις για ανανεώσεις και μεταγραφές: «Πριν τη Δευτέρα που θα συζητηθεί το θέμα της αναδιάρθρωσης δεν μπορούμε να κάνουμε ανακοινώσεις για ανανεώσεις ή για μεταγραφές.

Παρότι ο προγραμματισμός μας συνεχίζεται, δεν μπορούμε να πούμε ότι κλείσαμε τον τάδε ή τον δείνα παίκτη από τη στιγμή που δεν ξέρουμε σε ποια κατηγορία θα παίξουμε. Πρώτα να ξεκαθαρίσει το τοπίο και μετά θα υπάρξουν οι ανακοινώσεις”.

Για την επικείμενη αναδιάρθρωση: «Από εκεί και πέρα, εμείς ζητούμε να πάρει η Νίκη αυτό που δικαιούται. Η ομάδα ήταν τρεις βαθμούς πίσω από τη θέση που οδηγούσε στη Σούπερ Λιγκ 2, χωρίς να της δοθεί η δυνατότητα να τη διεκδικήσει ως το τέλος. Νομίζω ότι μια αναδιάρθρωση είναι απαραίτητη από τη στιγμή που δεν ολοκληρώθηκαν τα πρωταθλήματα».