Βρετανικό Γκραν Πρι: Πρώτη θέση με σκασμένο ελαστικό για τον Χάμιλτον (video)

Mεγάλος κερδισμένος του βρετανικού Grand Prix στο Σίλβερστοουν της Formula 1 ήταν ο Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος πήρε την 7η νίκη στην πίστα της πατρίδας του, με τον πιο αναπάντεχο τρόπο. Το ελαστικό του παγκόσμιου πρωταθλητή κλάταρε στον τελευταίο γύρο, όμως κατάφερε να τερματίσει προ του 2ου Φερστάπεν. Σκασμένο ελαστικό είχε και ο Μπότας και κάπως έτσι ο Λεκλέρ ανέβηκε στο 3ο σκαλί του βάθρου. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή όμως.

Από την αρχή είχαμε safety car, αφού ο Άλμπον συγκρούστηκε με τον Μάγκνουσεν, ο οποίος βγήκε εκτός. Ο πιλότος της Red Bull δέχθηκε και ποινή πέντε θέσεων. Μετά από πέντε γύρους ο παγκόσμιος πρωταθλητής κρατούσε τον ομόσταυλό του πάνω από το ένα δευτερόλεπτο, εκτός ζώνης DRS.

Στον 13ο γύρο είχαμε νέο αυτοκίνητο ασφαλείας, καθώς ο Ντάνι Κβίατ είχε μία έξοδο. Μάλιστα ήταν και αρκετά νευριασμένος, αφού τα έβαλε με τον κάμεραμαν. Σε αυτό το σημείο οι οδηγοί μπήκαν στα πιτς και έβαλαν τα σκληρά ελαστικά. Ο μόνος που δεν το έκανε ήταν ο Γκροζάν, ο οποίος βέβαια όσο κυλούσαν οι γύροι έχανε θέσεις. Μάλιστα προειδοποιήθηκε από τους αγωνοδίκες για εναλλαγή γραμμής δύο φορές σε μάχη με τον Σάινθ.

Πιο πίσω ο Σεμπάστιαν Φέτελ έδωσε τη δική του μάχη με τον Γκασλί για την 10η θέση στη ζώνη των βαθμών. Ωστόσο ο οδηγός της Alpha Tauri ήταν ο μεγάλος κερδισμένος. Τα πράγματα έμειναν σταθερά στην κορυφή μέχρι και ένα γύρο πριν το τέλος. Ο Χάμιλτον δημιούργησε διαφορά πάνω από τρία δευτερόλεπτα από τον Μπότας, με τους Φερστάπεν και Λεκλέρ να παραμένουν σταθερά στην 3η και 4η θέση αντίστοιχα.

Στον προτελευταίο γύρο ήρθαν τα πάνω κάτω. Τότε η ατυχία χτύπησε τον Βαλτέρι Μπότας με το ελαστικό του Φινλανδού οδηγού να κλατάρει και να καταφέρνει να μπει στα pits για να συνεχίσει τον αγώνα. Όμως τελικά έμεινε εκτός δεκάδας, αφού ο Σεμπάστιαν Φέτελ  βρέθηκε εντός πόντων. Στο τελευταίο γύρο ο Χάμιλτον λίγο έλειψε να χάσει και τη νίκη. Το ελαστικό του κλάταρε, όπως ακριβώς και του ομόσταυλου του, όμως μπόρεσε να τερματίσει σε ένα δραματικό φινάλε πριν την καρό σημαία. Κατ’ αυτόν τον τρόπο στη 2η θέση τερμάτισε ο Φερστάπεν, ενώ στο βάθρο βρέθηκε και ο Λεκλέρ. Άτυχος ήταν επίσης και ο Σάινθ, του οποίου επίσης κλάταρε το ελαστικό.

Η ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

1  Lewis HAMILTON Mercedes

2  Max VERSTAPPEN Red Bull Racing

3  Charles LECLERC Ferrari

4  Daniel RICCIARDO Renault

5  Lando NORRIS McLaren

6  Esteban OCON Renault

7  Pierre GASLY AlphaTauri

8  Alexander ALBON Red Bull Racing

9  Lance STROLL Racing Point

10  Sebastian VETTEL Ferrari

11  Valtteri BOTTAS Mercedes

12  George RUSSELL Williams

13  Carlos SAINZ McLaren

14  Antonio GIOVINAZZI Alfa Romeo Racing

15  Nicholas LATIFI Williams

16  Romain GROSJEAN Haas F1 Team

17  Kimi RÄIKKÖNEN Alfa Romeo Racing

18  Daniil KVYAT AlphaTauri

19  Kevin MAGNUSSEN Haas F1 Team

20  Nico HULKENBERG Racing Point

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις