Βενέτης – Αγγελάρας: Να υποστηρίξει την απόφαση του συνεταιρισμού ο Λεουτσάκος – Δεν υπάρχει λόγος για νέο Δ.Σ.

Στο ραδιόφωνο του ΒΟΛΟΣ 98.6 FM και στην εκπομπή CLASICO, φιλοξενήθηκαν οι κ.κ. Βασίλης Βενέτης και Νίκος Αγγελάρας. Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Νίκη Βόλου και ο επικεφαλής του νομικού τμήματός της αναφέρθηκαν εκτενώς στο θέμα που απασχολεί την ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα το τελευταίο χρονικό διάστημα και δεν είναι άλλο από την αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών. Μέσω των δύο εκπροσώπων της, η κυανόλευκη ΠΑΕ τόνισε πως σε καμία περίπτωση δεν θα παραμείνει άπραγη σε περίπτωση που θεωρήσει πως αδικήθηκε ενώ κατέθεσε και εναλλακτική πρόταση που είναι πολύ κοντά στην απόφαση της Ένωσης Σούπερ Λιγκ 2 και Φούτμπολ Λιγκ.

Βενέτης και Αγγελάρας τόνισαν, επίσης, πως επιτέλους πρέπει να εφαρμοστούν αυτά που αποφάσισε το Δ.Σ. της Ένωσης και να μην ψάχνουμε συνεχώς τρόπους να ανατρέψουμε αποφάσεις. 

Απόδοση: goalpost.gr

«Δεν ήμασταν κατά των δύο ομίλων αλλά…»

Την θέση της Νίκης όσον αφορά την πρόταση των δύο ομίλων, ξεκαθάρισε, για ακόμη μία φορά ο Βασίλης Βενέτης: «Εμείς αυτό που είπαμε από την πρώτη στιγμή όσον αφορά την πρόταση των δύο ομίλων είναι ότι δεν είμαστε αντίθετοι αλλά, και το αλλά παίζει καθοριστικό ρόλο σ’ αυτές τις περιπτώσεις, θα πρέπει όλες οι ομάδες στο πρωτάθλημα που θα δημιουργηθεί να είναι ανταγωνιστικές. Στην πρόταση του Ολυμπιακού Βόλου είχαμε απαντήσει πως στη βάση της ήμαστε σύμφωνοι αλλά από εκεί και πέρα δεν συμφωνήσαμε στα υπόλοιπα, όπως στην κατανομή των εσόδων που προέβλεπε ότι οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ 2 θα έπαιρναν το 60% των εσόδων της λίγκας και οι υπόλοιπες ομάδες το 40%. Θα προέκυπτε τεράστια διαφορά. 10 ομάδες θα έπαιρναν το 60% και 24 το 40%. Αν το μοιράσουμε θα δούμε πως προκύπτει χαώδης διαφορά στα έσοδα άρα και μη ανταγωνιστικό πρωτάθλημα».

«Ποτέ δεν κληθήκαμε να αποφασίσουμε για διακοπή του πρωταθλήματος»

Για τη διακοπή του πρωταθλήματος που αποφασίστηκε με τρόπο που κατά τη νομική υπηρεσία της Νίκης δεν ήταν σύννομος, μίλησε ο Νίκος Αγγελάρας: «Από την πρώτη στιγμή είχαμε υποστηρίξει τη θέση πως δεν πρέπει να πάμε σε διακοπή του πρωταθλήματος γιατί θα χάσουμε οποιοδήποτε δικαίωμα να διαπραγματευτούμε την αναδιάρθρωση. Γι’ αυτό και στο άτυπο συμβούλιο της Φούτμπολ Λιγκ, δεν πάρθηκε ποτέ απόφαση για διακοπή. Μάλιστα, όταν είχε βγει μία σχετική ανακοίνωση της λίγκας για απόφαση περί διακοπής, ζήτησα προσωπικά από τον κ. Αϊβάζογλου, που ήταν ο ένας εκ των τριών εκπροσώπων στον συνεταιρισμό να μου στείλει γραπτώς πως τέτοιο θέμα δεν τέθηκε προς ψήφιση. Έτσι κι έγινε και αυτό το μήνυμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας το έχω ακόμη. Η απόφαση για διακοπή του πρωταθλήματος πάρθηκε χωρίς να υπάρχει η απαραίτητη εξουσιοδότηση από τα μέλη της Φούτμπολ Λιγκ. Τα τωρινά δεδομένα δείχνουν ότι είχαμε δίκιο τότε, που λέγαμε πως δεν πρέπει να γίνει διακοπή και επικύρωση της βαθμολογίας πριν έχουμε οριστική απόφαση για αναδιάρθρωση».

«θα εξαντλήσουμε όλα τα νομικά μας δικαιώματα σε περίπτωση που θιγούν τα συμφέροντα της ομάδας»

Για τις κινήσεις που θα κάνει η Νίκη, εφόσον δεν δικαιωθεί από τις αποφάσεις που θα λάβει τόσο η Ένωση της SL2 όσο και η F.L. αναφέρθηκε ο τέως πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου και επικεφαλής του νομικού τμήματος του Συλλόγου: «Σε περίπτωση που η Νίκη δεν κερδίσει την κατηγορία που διεκδικούσε με αξιώσεις στο πρωτάθλημα που κάποιοι διέκοψαν με το έτσι θέλω, θα διεκδικήσει νομικά όλα όσα της δίνει δικαίωμα ο νόμος. Είναι εύκολα κατανοητό πως υπάρχουν διαφυγόντα κέρδη και μάλιστα αρκετά. Κάποιος ή κάποιοι θα κληθούν να τα καλύψουν. Τα υπόλοιπα τα αφήνουμε για μετά τις αποφάσεις. Είναι σίγουρο όμως πως η Νίκη δεν θα δεχθεί αδιαμαρτύρητα οτιδήποτε θίγει τα συμφέροντα του Συλλόγου»

Η συμπληρωματική πρόταση της Νίκης για Σούπερ Λιγκ 2, 18 ομάδων:

 Η διοίκηση της Νίκης θεωρεί πως η πρόταση των δύο ομίλων, πλέον, δεν μπορεί να προχωρήσει και πώς δεν γίνεται να ξαναγίνει διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης SL2 και FL, για το ίδιο θέμα. Γι’ αυτόν τον λόγο καταθέτει τη δική της πρόταση η οποία κάνει λόγο για 16 ή 18 ομάδες στη Σούπερ Λιγκ 2, ανάλογα με τον αριθμό των ομάδων που θα «κλειδώσουν» στη Σούπερ Λιγκ 1.

Την πρόταση ανέπτυξε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Νίκη Βόλου, Βασίλης Βενέτης: «Σε δύο συνεδριάσεις του Δ.Σ. της Ένωσης SL2 και FL η πρόταση των δύο ομίλων, είτε δεν υπερψηφίστηκε, είτε δεν συγκέντρωσε τον απαραίτητο αριθμό ψήφων. Δεν γίνεται να ξαναγίνει και νέο Δ.Σ. μ’ αυτό το θέμα. Ακόμη και το δεύτερο συμβούλιο, που έγινε πριν λίγες μέρες, δεν υπήρχε λόγος να γίνει καθώς ήδη υπήρχε απόφαση για το συγκεκριμένο θέμα σε προηγούμενο Δ.Σ.. Δεν γίνεται να πραγματοποιούνται συνεχώς διοικητικά συμβούλια, μέχρι να συγκεντρώσει μία πρόταση τον απαραίτητο αριθμό ψήφων. Ο κ. Λεουτσάκος έχει την πρόταση με την οποία θα συμμετάσχει στο συμβούλιο της Ε.Ε. της ΕΠΟ και αυτή δεν αναφέρει πουθενά δύο ομίλους. Οφείλει αυτή την πρόταση να την υποστηρίξει και να μην ψάχνουμε τρόπους για να την ανατρέψουμε…

Είναι πιο συνετό και πιο λογικό να έχουμε και μία εναλλακτική, που δεν θα απέχει από την αρχική απόφαση του Δ.Σ. της Ένωσης. Εμείς ως Νίκη Βόλου επιμένουμε πως αυτό που αποφασίστηκε στο διοικητικό συμβούλιο του συνεταιρισμού, να στηριχθεί μέχρι τέλους. Δηλαδή, στη Σούπερ Λιγκ 2 να ανέβουν οι οκτώ πρώτοι από τη Φούτμπολ Λιγκ. Αν η Σούπερ Λιγκ επιμείνει στις 14 ομάδες, τότε η Σούπερ Λιγκ 2 να γίνει με 18 ομάδες και αν η πρώτη κατηγορία αποφασίσει για αύξηση ομάδων, π.χ. 16, τότε η Σούπερ Λιγκ 2 να γίνει με 16 ομάδες. Επίσης, είμαστε υπέρ των κριτηρίων που απαιτούνται για μία κατηγορία που αποτελεί προπομπό για την Σούπερ Λιγκ 1. Δεν μπορεί το μετοχικό κεφάλαιο σ’ αυτή την κατηγορία να είναι κάτω από 300 χιλ. ευρώ»

Για την απόφαση της ΕΠΟ να πάρει την οριστική απόφαση στις 19 Αυγούστου: «Αυτό πραγματικό είναι τραγικό. Αν είναι δυνατόν να φτάσουμε μία ανάσα πριν τον Σεπτέμβριο για να μάθουμε σε ποια κατηγορία θα αγωνιστούμε. Μπορεί να παίρνουμε προφορικές δεσμεύσεις όμως σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να στηριχθούμε σε λόγια που την επόμενη μέρα μπορεί να απέχουν από τις οριστικές αποφάσεις. Δυστυχώς, για ακόμη μία φορά είμαστε όμηροι των εξελίξεων και ενώ θέλουμε να λειτουργούμε επαγγελματικά, υποχρεωνόμαστε να προσαρμοζόμαστε στα ελληνικά δεδομένα…»

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις