Ξεμπούκωσε με Φωκικό

Άνετα, ξεκάθαρα και με ορθό τρόπο η Νίκη Βόλου κέρδισε τον Φωκικό και επανήλθε στο δρόμο των επιτυχιών και της ηρεμίας. Οι κυανόλευκοι εκτός του αντιπάλου είχαν να νικήσουν και την πίεση που δημιούργησαν τα τελευταία άσχημα αποτελέσματα και σύμφωνα με την εικόνα που παρουσίασαν στην Άμφισσα, έχουν κάθε λόγο να αισιοδοξούν για τη συνέχεια. Το τελικό 0-3 αποτυπώνει πλήρως τη διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων. Το σκορ άνοιξε ο Μπαλαράμπε στο 3ο λεπτό της αναμέτρησης, με τον Κόλα να κάνει το 0-2 στο 14’. Το τελικό 0-3 διαμορφώθηκε με υπογραφή Κρεββατά στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Με Μπαλαράμπε αντί του Κρεββατά

Ο Κώστας Βελιτζέλος παρέταξε την ομάδα του με μία έκπληξη σχετικά με τα προηγούμενα παιχνίδια, με τον Κρεββατά να κάθεται στον πάγκο και τον Μπαλαράμπε να παίρνει τη θέση του στην κορυφή της επίθεσης. Τα γκολπόστ υπερασπίστηκε ο Σταυράκης, την αμυντική γραμμή αποτέλεσαν οι Κοτίτσας, Χολέβας, Ναουμίδης και Παπαδόπουλος, οι Ιβανίδης και Μπιτσάκος στον άξονα σε ρόλο ανασταλτικών μέσων, τη δεξιά πτέρυγα της επίθεσης κάλυψε ο Ελευθεριάδης, την αριστερή ο Κανελλόπουλος, σε ρόλο οργανωτή ο Κόλα και επιθετική αιχμή ο Μπαλαράμπε.

Γκολ από τα αποδυτήρια

Η Νίκη μπήκε αποφασισμένη να επιβάλλει την ανωτερότητά της από το πρώτο λεπτό και μόλις στο 3’ κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Μπαλαράμπε. Ο Κοτίτσας έβγαλε μπαλιά στην πλάτη της άμυνας των φιλοξενούμενων, ο Κανελλόπουλος έκανε τη σέντρα πριν η μπάλα περάσει άουτ, στο 2ο δοκάρι ο Μπαλαράμπε με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, γράφοντας το 0-1.

Χορηγός ρεπορτάζ:

 

Η φωτοβολίδα του Κόλα έριξε στο καταβάτσο τον Φωκικό

Η Νίκη παρά το γεγονός πως είχε υπέρ της το 1-0, δεν άλλαξε αγωνιστική συμπεριφορά και συνέχισε να πιέζει σε όλα τα πλάτη και μήκη του γηπέδου ψάχνοντας και δεύτερο τέρμα. Αυτό δεν άργησε να έρθει καθώς στο 14′ Ο Κόλα με φωτοβολίδα από τα 25 μέτρα έστειλε την μπάλα στο παραθυράκι της εστίας του Κεχαγιά, γράφοντας το 0-2 και ρίχνοντας στα σχοινιά τον Φωκικό.

Η πίεση των κυανόλευκων κράτησε μέχρι τη συμπλήρωση του πρώτου μισάωρου. Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και προσπάθησαν με μακρινά σουτ να ξαναμπούν στο παιχνίδι, χωρίς όμως να το καταφέρουν καθώς οι προσπάθειες των Λυμπέρη και Ουαταρά στο 30’ και στο 32’ δεν βρήκαν στόχο.

Την κατοχή ο Φωκικός, τις ευκαιρίες η Νίκη

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Φωκικός μπήκε με διάθεση και ενέργεια για να ξαναμπεί στον αγώνα. Οι παίκτες του Νίκου Ανδρέου πήραν τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής καθώς οι «Βολιώτες» δεν είχαν το καθαρό μυαλό να κρατήσουν μπάλα και να παγώσουν το ρυθμό.

Παρά το γεγονός πως το γήπεδο έγειρε προς την πλευρά των φιλοξενούμενων, η Νίκη ήταν αυτή που δημιούργησε τις καθαρές ευκαιρίες να αυξήσει το δείκτη του σκορ, εκμεταλλευόμενη τα πολλά κενά στην αμυντική λειτουργία του Φωκικού.

Στο 72′ ο Κεμάλι έκανε τη σέντρα, η μπάλα έφτασε στον Μπιτσάκο, όμως η προβολή του κόντραρε σε πόδι αμυντικού και πέρασε κόρνερ, που πέρασε ανεκμετάλλευτο για τη Νίκη

Δύο λεπτά αργότερα Γεωργανόπουλος σέντραρε, ο Ζανιάς έπιασε την κεφαλιά με τον Σταυράκη να μπλοκάρει. Η σηκωμένη σημαία του επόπτη σήκωσε θύελλα διαμαρτυριών σε αγωνιστικό χώρο και εκτός αυτού.

Όσο κυλούσαν τα λεπτά, τόσο πιο κοντά έφτανε η Νίκη στο τέρμα που θα έβαζε τίτλους τέλους στο ματς. Στο 86′ ο Κανελλόπουλος βρέθηκε απέναντι από τον Κεχαγιά όμως το πλασέ του πέρασε ψηλά άουτ.

Τρία λεπτά αργότερα ο Ιβανίδης έβγαλε κάθετα στον Ελευθεριάδη, αυτός γύρισε στον αμαρκάριστο Κρεββατά, το πλασέ του όμως κόντραρε και πέρασε κόρνερ

Το κερασάκι στην τούρτα ο Κρεββατάς

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων και σε μία ακόμη αντεπίθεση της βολιώτικης ομάδας, ο Κρεββατάς είδε τον Κεχαγιά εκτός εστίας και με αριστοτεχνικό τρόπο τον «κρέμασε» γράφοντας το τελικό 0-3.

Έγινε το πρώτο βήμα, επόμενο με Φαρκαδόνα

Η Νίκη έκανε το πρώτο βήμα απέναντι στον Φωκικό, ακολουθεί αυτό με τη Φαρκαδόνα και βήμα βήμα μπορεί, παρά τις αντιξοότητες να φτάσει στον τελικό στόχο, ή τουλάχιστον να παλέψει μέχρι τέλους για να τον κατακτήσει

 

Κίτρινες: 35’ Λυμπέρης – 41’ Κοτίτσας, 88’ Ιβανίδης

Σκόρερς: 3’ Μπαλαράμπε, 14’ Κόλα

Διαιτητής: Κωνσταντίνος Διώτης

Βοηθοί: Νικόλαος Τσιλίκας, Γιώργος Γαλανόπουλος

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Φωκικός: Κεχαγιάς, Μπονγκ, Αραπίτσας, Γεωργουσόπουλος, Ουαταρά, Ζανιάς, Μουζασβίλι (88′ Τσελάνι), Λυμπέρης (85′ Αθανασιάδης), Μαυρουδής, Γεωργαντόπουλος, Σβίγγος (62’ Αρβανίτης)

Νίκη Βόλου: Σταυράκης, Κοτίτσας (44’ Κεμάλι), Ναουμίδης, Χολέβας, Παπαδόπουλος, Ιβανίδης, Μπιτσάκος, Κανελλόπουλος, Κόλα (80’ Κανταρτζής), Ελευθεριάδης, Μπαλαράμπε (58’ Κρεββατάς)

Γιώργος Αποστολακόπουλος

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις