«Λύτρωση» από την άσπρη βούλα για την Παναχαϊκή

Δείχνει να… πήρε φόρα η Παναχαϊκή. Μετά τη νίκη της επί της Κέρκυρας, η ομάδα του Δημήτρη Σπανού πανηγύρισε άλλο ένα «τρίποντο», αυτή τη φορά επικρατώντας με 1-0 του Αχαρναϊκού στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο την Κυριακή (15/11).

Το ματς ήταν μέτριο και τελικά κρίθηκε από την άσπρη βούλα στο 84′, σε παράβαση που κέρδισε ο Στεργίδης από μαρκάρισμα του Κωστόπουλου, το οποίο προκάλεσε τις διαμαρτυρίες των φιλοξενουμένων, αν και το σπρώξιμο υπάρχει.

Η ομάδα του Μενιδίου, που ηττήθηκε για πρώτη φορά φέτος μακριά από την έδρα της, είχε περισσότερο αμυντικό προσανατολισμό, προσπαθώντας να απειλήσει με αντεπιθέσεις κυρίως στο πρώτο ημίχρονο.

Στον αντίποδα, η Παναχαϊκή δυσκολεύτηκε πολύ να κάνει το παιχνίδι της, ανεβάζοντας ρυθμούς στην επανάληψη κι έστω και δύσκολα πήρε τη νίκη που της επιτρέπει να διατηρηθεί στα… ψηλά της βαθμολογίας.

Ο Αχαρναϊκός πίεζε από το πρώτο λεπτό ψηλά και προσπαθούσε να απειλήσει κυρίως με αντεπιθέσεις. Η ομάδα του Μενιδίου παρουσιαζόταν πιο δραστήρια, την ώρα που η Παναχαϊκή είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά αδυνατούσε να βρει διαδρόμους.

Το θέαμα ήταν κακό, με τις ευκαιρίες να λείπουν. Η είσοδος του Χαρτσιά έδωσε περισσότερη ώθηση και ταχύτητα στους γηπεδούχους, ενώ δραστήριος ήταν και ο Πινδώνης που είχε και την καλύτερη στιγμή για τους γηπεδούχους λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

Στον αντίποδα, η καλύτερη στιγμή για τους φιλοξενούμενους ήρθε σε ένα διαγώνιο σουτ του Ιωαννίδη που, όμως, δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Αθανασόπουλο.

Οι Πατρινοί μπήκαν σαφώς πιο δυνατά στην επανάληψη. Ο Πινδώνης συνέχισε να είναι απειλητικός, αλλά και πάλι μετά τα πρώτα λεπτά έγινε εμφανές το πρόβλημα της Παναχαϊκής να δημιουργήσει.

Ο Σπανός έκανε πιο επιθετικό το σχήμα περνώντας και τον Μητρόπουλο στο ματς και κατάφερε να δώσει στην ομάδα του περισσότερη ταχύτητα, με τον Αχαρναϊκό να περιορίζεται στα αμυντικά του καθήκοντα.

Τελικά, το γκολ δεν ήρθε σε κανονική ροή αγώνα, αλλά από μία στημένη φάση. Ο Κωστόπουλος έβγαλε από την πορεία του τον Στεργίδη μέσα στην περιοχή και ο διαιτητής καταλόγισε το πέναλτι, με τον Πέδρο που ανέλαβε την εκτέλεση στο 84ο λεπτό να μην αστοχεί.

Στα λεπτά που απέμεναν δεν άλλαξε κάτι, με κάποιες απέλπιδες προσπάθειες του Αχαρναϊκού με τον Παβίσεβιτς να μην έχουν τύχη, με το 1-0 να διατηρείται μέχρι το φινάλε.

Διαιτητής ήταν ο Ανδρέας Γκαμάρης (Αθηνών), με βοηθούς τους Ανδρέα Φωτόπουλος (Αθηνών) και Ανδριάνα Μπαλιάκα (Λέσβου), ενώ τέταρτος ήταν ο Ιωσήφ Σφακιανάκης (Αθηνών).

Κίτρινες: 78′ Πινδώνης, 83′ Στεργίδης,90’+3 Πέδρο, 90’+4 Αθανασόπουλος – 31′ Χριστοφιλέας, 36′ Παβίσεβιτς, 57′ Εμέκα, 83′ Ματσούκας

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Δημήτρης Σπανός): Αθανασόπουλος, Γ. Λαμπρόπουλος, Κάργας, Κοντοδήμος, Ασίγκμπα, Χατζής, Πινδώνης (79′ Μητρόπουλος), Στεργίδης (89′ Καρβουνιάρης), Πέδρο, Ντελέκος (35′ Χαρτσιάς), Τζίλας.

ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ (Σίνισα Γκόγκιτς): Παγούδης, Μωυσιάδης, Κωστόπουλος, Χριστόπουλος, Σωτηράκος (68′ Ταμπάκης), Χριστοφιλέας, Αθανασίου (57′ Εμέκα), Ματσούκας, Ιωαννίδης, Ομπράντοβιτς (78′ Παπατόλιος), Παβίσεβιτς.

a-sports.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις