Τσιμίκας: Το παιδί από τις Σέρρες μεγάλωσε και πάει στο Άνφιλντ

Στην τελική ευθεία είναι πλέον το θέμα ο Κωνσταντίνος Τσιμίκας να φορέσει τη φανέλα της Λίβερπουλ!
Οι πρωταθλητές Αγγλίας είδαν τις εμφανίσεις που έκανε ο Τσιμίκας με τον Ολυμπιακό στην Ευρώπη και το Europa League και έκαναν την κίνησή τους. Τον ήθελαν τον παίκτη και αυτό φάνηκε από το γεγονός ότι επανήλθαν μετά την αρχική αρνητική απάντηση των «ερυθρόλευκων».

Ο Ολυμπιακός αποδέχτηκε τη δεύτερη πρόταση της Λίβερπουλ και πλέον ο Έλληνας μπακ θα αγωνίζεται στο Άνφιλντ! Μία μεταγραφή η οποία θα μπει στο πάνθεον των μετακινήσεων Ελλήνων ποδοσφαιριστών στο εξωτερικό. Από τη στιγμή που μιλάμε για την πρωταθλήτρια Αγγλίας!

Ένα παιδί το οποίο στα 17 του αποφάσισε να φύγει από την ιδιαίτερη πατρίδα του, τις Σέρρες, για την ακαδημία του Ολυμπιακού. Στα μέσα της σεζόν 2013-14 οι «ερυθρόλευκοι» απέκτησαν τον Τσιμίκα από τον Πανσερραϊκό.

Εκεί όπου από τα 17 του είχε προλάβει να αγωνιστεί στην πρώτη ομάδα, στην τρίτη και δεύτερη κατηγορία της χώρας.

Στο Ρέντη μπήκε ως αριστερό εξτρέμ, αλλά τότε στην ακαδημία ήταν ο Γρηγόρης Γεωργάτος. Ο άνθρωπος ο οποίος ζήτησε και έγινε αλλαγή θέση στον «Τσίμι». Από αριστερό εξτρέμ πήγε στην άμυνα και έγινε αριστερό μπακ.

Φυσικά του «βγήκε» και από την αρχή ξεχώρισε με τις εμφανίσεις του. Έγινε βασικός στους Κ19 με το… καλημέρα, έχοντας ως προπονητή τον Βασίλη Βούζα. Στην επόμενη σεζόν είχε και την ευκαιρία να αγωνιστεί με τους Κ19 στην Ευρώπη και τη διοργάνωση Youth League της UEFA.

Σεζόν στην οποία έκανε και το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα, με τον Μάρκο Σίλβα στον πάγκο. Είχε αγωνιστεί σε αγώνα Κυπέλλου κόντρα στον Πλατανιά. Παράλληλα όμως συνέχισε να αγωνίζεται στους Νέους ως βασικό στέλεχος.

Μέχρι που στα μέσα της σεζόν 2016-17, πάρθηκε η απόφαση να δοθεί δανεικός σε ομάδα του εξωτερικού. Φόρεσε τη φανέλα της Έσμπιεργκ από τη Δανία. Εκεί όπου πρόλαβε να παίξει 13 φορές, έχοντας 1 γκολ και 3 ασίστ.

Δεν επέστρεψε όμως στην Ελλάδα, ο δανεισμός του συνεχίστηκε την επόμενη σεζόν και συγκεκριμένα ταξίδεψε στην Ολλανδία για τη Βίλεμ. Εκεί συνέχισε τη βελτίωσή του η οποία πλέον όμως έγινε έντονα αισθητή στον Ολυμπιακό.

Με τους Ολλανδούς έκανε πολύ καλές εμφανίσεις και το όνομά του άρχισε να συζητιέται έντονα και στο πρωτάθλημα της Ολλανδίας! Έχοντας συμπεριληφθεί και στην καλύτερη ενδεκάδα αγωνιστικής της διοργάνωσης.

Αγωνίστηκε 33 φορές σε όλες τις διοργανώσεις και σκόραρε 3 φορές. Οι εμφανίσεις του έκαναν τον Ολυμπιακό να πάρει την απόφαση να τον κρατήσει.

Τη σεζόν 2018-19 γύρισε στο μεγάλο Λιμάνι. Χρονιά στην οποία μοιράστηκε τη θέση του αριστερού μπακ μαζί με τον Λεονάρντο Κούτρη.

Η χρονιά όμως που ολοκληρώθηκε πριν λίγα 24ωρα έμελλε να ήταν η καλύτερή του και αυτή που τον… εκτόξευσε! Αγωνίστηκε 46 φορές σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, κύπελλο Ελλάδα, Champions League, Europa League) έχοντας 7 ασίστ!

Πραγματοποίησε εμφανίσεις οι οποίες έκαναν ομάδες απ’ όλη την Ευρώπη να τον θέλουν, αλλά η Λίβερπουλ να είναι αυτή η οποία έκανε την τελική κίνηση για να τον αποκτήσει!

Και πλέον θα φοράει τη φανέλα της πρωταθλήτριας Αγγλίας μέσα στο Άνφιλντ, σε έναν από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιρικούς ναούς στην Ευρώπη!

Πηγή: sportime.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις