Ο κορωνοϊός χτύπησε το ποδόσφαιρο της Μαγνησίας

Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Μαγνησίας έχει χτυπήσει ο κορωνοϊός και ο αριθμός των παικτών που βρίσκονται θετικοί, αυξάνεται τις τελευταίες μέρες. Ήδη δύο ομάδες έχουν διακόψει τις προπονήσεις λόγω θετικών κρουσμάτων, ενώ κι άλλες ομάδες επιλέγουν τον δρόμο της προσωρινής αναστολής της προετοιμασίας τους. Ο ιός έχει χτυπήσει την Αγχίαλο και τη Μακρινίτσα ενώ κρούσμα των προηγούμενων ημερών σχετίζονταν με άλλη ομάδα της Α’ ΕΠΣΘ, χωρίς όμως να υπάρξει διασπορά.

Συγκεκριμένα, η Φ.Θ. Αγχίαλος διέκοψε τις προπονήσεις γιατί παίκτης της βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό. Πρόκειται για γνωστό κρούσμα που σχετίζεται με την 111 Πτέρυγα Μάχης. Το θετικό της υπόθεσης είναι πως ο ποδοσφαιριστής δεν είχε έρθει σε επαφή με άλλο μέλος της ομάδας, τις τελευταίες εννέα μέρες. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει διασπορά σε άλλους παίκτες και η διακοπή της προετοιμασίας έγινε για προληπτικούς λόγους.

Αντίθετα στην ομάδα της Μακρινίτσας, ο 25χρονος ποδοσφαιριστής που εντοπίστηκε θετικός στον ιό, έπαιρνε μέρος κανονικά στις προπονήσεις με τους συμπαίκτες του. Γι’ αυτόν τον λόγο και με εντολή του ΕΟΔΥ όλα τα μέλη της ομάδας υποβάλλονται σε τεστ. Ο 25χρονος φοιτητής έχει τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό ενώ σε καραντίνα έχουν μπει και άλλα μέλη της ομάδας μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα των τεστ.

Η μία μετά την άλλη οι ομάδες της ΕΠΣΘ αναστέλλουν την προετοιμασία τους για προληπτικούς κυρίως λόγους και για τον περιορισμό των πιθανοτήτων να υπάρξει κρούσμα σε κάποιο μέλος τους.

Ο ΑΟ Άνω Λεχωνίων  και ο Ιάσων Άλλης Μεριάς, είναι οι δύο τελευταίες ομάδες που ανακοίνωσαν την προληπτική διακοπή των προπονήσεών τους, υπό το φόβο μετάδοσης του κορωνοϊού.

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις