Έκανε την έκπληξη η Λειψία, απέκλεισε την Ατλέτικο Μαδρίτης

Tα μονά παιχνίδια κρύβουν εκπλήξεις και μια τέτοια έγινε το βράδυ της Πέμπτης (13/8) στο «Ζοσέ Αλβαλάδε» της Λισσαβώνας, με τη Λειψία να κερδίζει με 2-1 την Ατλέτικο Μαδρίτης και να προκρίνεται για πρώτη φορά στην ιστορία της στους «4» του Τσάμπιονς Λιγκ!

Οι «ροχιμπλάνκος» ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί, αλλά την… πάτησαν μεγαλοπρεπώς στον δεύτερο προημιτελικό του Φάιναλ-8, καθώς οι παίκτες του Γιούλιαν Νάγκελσμαν έπαιξαν χωρίς άγχος κι έκαναν τη μεγάλη ζημιά στην ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε, που έχοντας αποκλείσει τη Λίβερπουλ στους «16» παρουσιάστηκε κάπως μπλαζέ και η ψυχρολουσία δεν απεφεύχθη.

Ο Σάμπιτσερ στο 51′ έβγαλε ωραία σέντρα από δεξιά και με ωραία κεφαλιά άνοιξε το σκορ ο Ντάνι Όλμο, για να ισοφαρίσει 20 λεπτά αργότερα ο Ζοάο Φέλιξ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, παράβαση που κέρδισε ο ίδιος σε ανατροπή του από τον Κλόστερμαν.

Πίεσε η Ατλέτικο για την ανατροπή, άφησε χώρους πίσω και στο 88′ την τιμώρησε ο Άνταμς, που σούταρε αφύλακτος λίγο έξω από την περιοχή, κόντραρε η μπάλα στον Σάβιτς και κατέληξε στα δίχτυα του Όμπλακ, για να πάρουν τη σπουδαία πρόκριση οι Γερμανοί που την προσεχή Τρίτη (18/8) θα αντιμετωπίσουν την Παρί Σεν Ζερμέν, ελπίζοντας να κάνουν νέο… μπαμ και να παίξουν στον τελικό.

ΛΕΙΨΙΑ: Γκουλάσι, Χάλστενμπεργκ, Ουπαμεκανό, Κλόστερμαν, Ανχελίνιο, Καμπλ, Λάιμερ (72′ Άνταμς), Σάμπιτσερ (90’+2 Μουκιέλε), Ενκουνκού (83′ Χαϊνταρά), Όλμο (83′ Σικ), Πόουλσεν.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Όμπλακ, Τρίπιερ, Λόντι, Σάβιτς, Χιμένες,, Σαούλ, Ερέρα (58′ Zoάο Φέλιξ), Κόκε (90’+2 Φελίπε), Καράσκο, Ντιέγκο Κόστα (72′ Μοράτα), Γιορέντε.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις