Θ. Μακρής: Κάνουμε μεταγραφές ουσίας

Μεταγραφές ουσίας και όχι εντυπωσιασμού κάνει ο Ολυμπιακός Βόλου, σύμφωνα με τον Θωμά Μακρή. Ο τεχνικός διευθυντής των «ερυθρολεύκων μιλά στην εφημερίδα «Θεσσαλία» για τα μεταγραφικά της ομάδας, ενώ δεν κρύβει την αισιοδοξία του για την δημιουργία ενός ανταγωνιστικού συνόλου, αντάξιου της ιστορίας του συλλόγου.
«Όταν ξεκινήσαμε να προγραμματίζουμε τη στελέχωση του ρόστερ της νέας περιόδου με τον μεγαλομέτοχο Ευριπίδη Τσιμπανάκο και τον προπονητή Περικλή Αμανατίδη πρώτα κοιτάξαμε το θέμα των ανανεώσεων. Προσπαθήσαμε να μείνει από την περσινή ομάδα ένας κορμός ποδοσφαιριστών, ώστε να μην χρειάζεται να αλλάξει όλο το έμψυχο δυναμικό.
Πιστεύω ότι σε μεγάλο βαθμό τα καταφέραμε και από εκεί και πέρα, διοίκηση και τεχνική ηγεσία, ετοιμάσαμε μία λίστα με αξιόλογους ποδοσφαιριστές σε κάθε θέση που θεωρήσαμε ότι είχαμε ανάγκη ενίσχυσης. Προσπαθούμε να φέρουμε στον Ολυμπιακό ικανούς ποδοσφαιριστές που να ταιριάζουν στην φιλοσοφία του προπονητή και γενικότερα τη νοοτροπία του συλλόγου.
Κάνουμε μεταγραφές ουσίας με παίκτες που θα βοηθήσουν. Δεν μας ενδιαφέρει να αποκτήσουμε μεγάλα ονόματα, μόνο και μόνο για να δημιουργήσουμε εντυπώσεις. Για παράδειγμα, τί να κάνουμε έναν ποδοσφαιριστή με πλούσιο βιογραφικό που όμως έχει πολύμηνη αποχή και ιστορικό τραυματισμών;».
Την ερχόμενη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί η επίσημη «πρώτη» του Ολυμπιακού, με τους φιλάθλους να περιμένουν και άλλες ανακοινώσεις μέχρι τότε: «Οι φίλαθλοι ας μην ανησυχούν. Σύντομα θα είμαστε σε θέση να προβούμε σε ανακοινώσεις όσον αφορά την περαιτέρω ενίσχυση της ομάδας. Είμαστε κοντά στην απόκτηση ορισμένων έμπειρων παικτών, ενώ θέλουμε να επενδύσουμε και το μέλλον με ορισμένα νέα παιδιά από ομάδες του νομού Μαγνησίας. Ο Ολυμπιακός Βόλου πάντα στηριζόταν στα δικά του παιδιά και γι’ αυτό θέλουμε να ενισχύσουμε το ντόπιο στοιχείο», ανέφερε ο κ. Μακρής.

Την περσινή χρονιά ο Ολυμπιακός απέτυχε στις επιλογές των ξένων και γι’ αυτό όλοι τους αποτέλεσαν παρελθόν από τον σύλλογο. Η απόκτηση του Αργεντινού Ερνάν Ντα Κάμπο προκάλεσε αίσθηση, με τον τεχνικό διευθυντή των «ερυθρολεύκων» να μας εξηγεί πως προέκυψε:
«Ο Ντα Κάμπο είναι μία από τις περιπτώσεις παικτών που προτάθηκαν από μάνατζερ και συγκεκριμένα από γνωστό ατζέντη, πρώην ποδοσφαιριστή ο οποίος έχει αγωνιστεί στον Εργοτέλη. Ο Ντα Κάμπο εξ αρχής μας κίνησε το ενδιαφέρον. Αντλήσαμε δικές μας πληροφορίες και τον μελετήσαμε προσεκτικά. Βάσει αυτών που είδαμε και μάθαμε θεωρούμε πως είναι από τους παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά.
Ήρθαμε σε επαφή μαζί του και μετά από πολλές διαπραγματεύσεις τον πείσαμε να εγκαταλείψει για πρώτη φορά την Αργεντινή και να παίξει στην Ευρώπη για λογαριασμό του Ολυμπιακού Βόλου. Είναι ένας ποδοσφαιριστής ποιοτικός, φιλόδοξος και σε άριστη ποδοσφαιρική ηλικία. Πιστεύουμε ότι θα μας βοηθήσει πάρα πολύ».
Πάντως, σύμφωνα με τον Θωμά Μακρή η καθυστέρηση της ΕΠΟ στο θέμα της αναδιάρθρωσης, καθυστερεί σε ένα βαθμό και τις μεταγραφικές εξελίξεις της ομάδας: «Περιμένουμε τις εξελίξεις όσον αφορά το θέμα της αναδιάρθρωσης και είμαστε αισιόδοξοι ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη από την ΕΠΟ, με το να τοποθετηθούμε στην δεύτερη κατηγορία. Πάντως, το ότι ακόμη δεν έχει επισημοποιηθεί η μορφή των κατηγοριών για τη νέα σεζόν μας έχει δημιουργήσει μία δυσκολία στο κομμάτι των μεταγραφών. Έχουμε έρθει σε προφορική συμφωνία με κάποιους παίκτες, που όμως έβαλαν ότι θα παίξουμε στη Β’ Εθνική. Όταν αυτό οριστικοποιηθεί τότε θα είμαστε σε θέση να τους ανακοινώσουμε».
Στο τέλος της συνομιλίας που είχαμε με τον πρώην ποδοσφαιριστή και νυν παράγοντα του Ολυμπιακού Βόλου, ο ίδιος εμφανίστηκε αισιόδοξος για την εικόνα που θα έχουν οι «ερυθρόλευκοι» τη νέα αγωνιστική περίοδο:
«Τη νέα σεζόν ο Ολυμπιακός Βόλου θα είναι και πάλι ομάδα με όλη τη σημασία της λέξεως. Θα το διαπιστώσει γρήγορα ο κόσμος, που έχει τη γνώση και θα κρίνει. Οργανωτικά βελτιωνόμαστε συνεχώς, ενώ θεωρώ πολύ σημαντικό έργο για την ομάδα το προπονητικό κέντρο στον Άγιο Γεώργιο, όπου οι εργασίες εκεί προχωρούν με ταχύτατους ρυθμούς. Το να έχουμε έναν δικό μας χώρο όπου θα προπονούμαστε όποτε θέλουμε και όποια ώρα θέλουμε, είναι μεγάλη υπόθεση. Αγωνιστικά πιστεύω ότι θα είμαστε ανταγωνιστικοί. Θα παρουσιάσουμε ένα δυνατό σύνολο, αντάξιο του ονόματος και της ιστορίας του Ολυμπιακού Βόλου».

Πηγή: e-thessalia.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις