«Εξαιρετικά δύσκολο θέμα η αναδιάρθρωση»

 

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ: 

Για τις δυσκολίες των τοπικών πρωταθλημάτων: Έχουμε ζητήσει από δύο δήμους της περιφέρειας που ανήκει η ΕΠΣ Γρεβενών να συνδράμουν στην κάλυψη των εξόδων διαιτησίας στα τοπικά πρωταθλήματα. Μία καλή πρόταση θα ήταν να δει ο Αυγενάκης το θέμα της οικονομικής ενίσχυσης πέρα από το αθλητικό μητρώο και να αναλάβει το κόστος των διαιτησίας των τοπικών αγώνων.

Για τα τηλεοπτικά δικαιώματα: Η μόνη λύση θα είναι πολιτική. Δεν μπορούν να αγωνιστούν οι ομάδες στα πρωταθλήματα χωρίς συμβόλαια. Θα πρέπει να υπάρξει παρέμβαση της πολιτείας.

Για το Παγκρήτιο και το Conference League: Όπως πληροφορήθηκα από τον υπεύθυνο του σταδίου έχει γίνει μόνο το 20% από όσα χρειάζεται για να γίνει ο τελικός του Conference League και το 50% από όσα πρέπει να γίνουν για γίνει έδρα της Εθνικής. Τη λύση μπορεί να δώσει μόνο ο αρμόδιος υπουργός. Να δεσμευθεί ότι τα έργα θα γίνουν. Αλλιώς θα εκτεθούμε. Εναλλακτικά αποφασίσαμε να δηλωθεί ως έδρα το νέο γήπεδο της ΑΕΚ για τον τελικό του Conference League. Θα μπορούσε να είναι και το Καραϊσκάκης ή το ΟΑΚΑ.

Για τους αλλοδαπούς διαιτητές στις εγχώριες διοργανώσεις: Δεν υπάρχει καχυποψία με τους ξένους διαιτητές, που επίσης κάνουν λάθη. Είμαι υπέρ των Eλλήνων διαιτητών. Αν τα λάθη των ξένων τα έκαναν Έλληνες θα γινόταν σύρραξη.

Για την αναδιάρθρωση: Είναι εξαιρετικά δύσκολο θέμα. Πρέπει να λάβουμε υπόψη όλες τις παραμέτρους. Από τη στιγμή που η SL1 θέλει 14 ομάδες, πρέπει να δούμε τι θα γίνει με τις δύο μικρότερες κατηγορίες. Πρέπει και ο υπουργός να πάρει θέση…