“Κόλλησε” στην Εφορία η φορολογική ενημερότητα της Νίκης

Απρόσμενο «κόλλημα» στη Β’ ΔΟΥ Βόλου φαίνεται πως συνάντησε η έκδοση της φορολογικής ενημερότητας της Νίκης Βόλου, παρά την ξεκάθαρη απόφαση του Πρωτοδικείου Βόλου, σύμφωνα με την οποία εκδόθηκε προσωρινή διαταγή αναστολής εκτελέσεων των φερόμενων ως οφειλών της ΠΑΕ, με μοναδικό όρο την καταβολή μηνιαίας δόσης 3.000€.

Να θυμίσουμε πως ο δικαστής στη συγκεκριμένη δίκη είχε απορήσει πως αυτή η υπόθεση είχε φτάσει στα δικαστήρια,

καθώς ήταν ξεκάθαρο πως το συμφέρον του Δημοσίου είναι να χορηγηθεί φορολογική ενημερότητα, για μεταγραφές, στην ΠΑΕ Νίκη Βόλου.

Ο λόγος ήταν και παραμένει απλός: Η κυανόλευκη ΠΑΕ για να μπορέσει να πληρώσει τις υποχρεώσεις της προς την Εφορία αλλά και προς τις άλλες Δημόσιες υπηρεσίες θα πρέπει να συνεχίσει να υπάρχει. Για να γίνει αυτό και η Νίκη Βόλου να συμμετάσχει κανονικά στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ, θα πρέπει στο ρόστερ της να υπάρχουν ποδοσφαιριστές. Άρα θα πρέπει να εκδοθεί φορολογική ενημερότητα όπως λογικά το Πρωτοδικείο Βόλου αποφάσισε. Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει η βολιώτικη ΠΑΕ να μπει σε εκκαθάριση και το Δημόσιο να προσπαθήσει να εισπράξει τις οφειλές από τα φυσικά πρόσωπα που δημιούργησαν το υψηλό χρέος.

Και εδώ τίθεται το ερώτημα: Πόσες πιθανότητες συγκεντρώνει η περίπτωση να εισπράξει το κράτος χρήματα από τις προηγούμενες διοικήσεις της Νίκης και πόσες πιθανότητες συγκεντρώνει η περίπτωση να εισπράξει το κράτος χρήματα από τη Νίκη της Σούπερ Λιγκ;

Απλή λογική...

Βέβαια, επειδή το νομικό επιτελείο της Νίκης δεν έχει σταματήσει λεπτό να ασχολείται με το συγκεκριμένο θέμα, ήδη υπάρχει πλάνο να κατατεθούν μηνύσεις και αγωγές κατά των προσώπων που πιστεύεται πως ασκούν κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος.

Άλλωστε δεν έχει λογική από τη μία να σε δέχονται με σεβασμό στη Σούπερ Λιγκ, να σε δέχεται με σεβασμό ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και να μη σε σέβονται στην ίδια σου την πόλη…

Γιώργος Αποστολακόπουλος για το goalpost.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις