Με… περίπατο στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ η Παρί Σ.Ζ. (video)

Το «εισιτήριο» για τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ εξασφάλισε το βράδυ της Τρίτης (18/8) η Παρί Σεν Ζερμέν, επικρατώντας άνετα της Λειψίας με 3-0 στο «Ντα Λουζ» της Λισσαβώνας.

Στον πρώτο ημιτελικό του Φάιναλ-8 οι τρεμπλούχοι Γαλλίας ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί και φρόντισαν να το επιβεβαιώσουν, με τον Νεϊμάρ να σημαδεύει το δοκάρι στο 6′ και τον Μαρκίνιος να ανοίγει το σκορ με κεφαλιά επτά λεπτά αργότερα.

Οι Γερμανοί ήταν φιλότιμοι αλλά δεν μπορούσαν να αντιδράσουν, στο 35′ ο Νεϊμάρ βρήκε πάλι δοκάρι με πανέξυπνη απευθείας εκτέλεση φάουλ, για να γράψει το 2-0 ο Ντι Μαρία στο 42′ ύστερα από λάθος του Γκουλάσι και ασίστ του Νεϊμάρ.

Ο Αργεντινός ήταν αυτός που στο 56′ σέντραρε για τον αφύλακτο Μπερνάτ, που με κεφαλιά διαμόρφωσε από νωρίς το τελικό αποτέλεσμα και η Παρί θα διεκδικήσει για πρώτη φορά στην ιστορία της το τρόπαιο της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, για να γίνει και ο πρώτος γαλλικός σύλλογος που περνά στον τελικό μετά από 16 χρόνια και τη Μονακό το 2004.

Την Κυριακή (23/8), ξανά στο «Ντα Λουζ», η ομάδα του Τόμας Τούχελ περιμένει την Μπάγερν Μονάχου ή τον γαλλικό «εμφύλιο» με τη Λυών.

ΛΕΙΨΙΑ (Γιούλιαν Νάγκελσμαν): Γκουλάσι, Μουκιέλ, Ουπαμεκανό, Κλόστερμαν (83′ Όρμπαν) Λάιμερ (62′ Χάλστενμπεργκ), Καμπλ (64′ Άνταμς), Ζάμπιτσερ, Ανχελίνο, Όλμο (46′ Σικ), Ενκουνκού (46′ Φόρσμπεργκ), Πόουλσεν.

ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ (Τόμας Τούχελ): Σέρχιο Ρίκο, Κερέρ, Μπερνάτ, Τιάγκο Σίλβα, Κιμπεμπέ, Μαρκίνιος, Παρέδες (83′ Ντράξλερ), Ερέρα (83′ Βεράτι), Ντι Μαρία (87′ Σαράμπια), Νεϊμάρ, Εμπαπέ (86′ Τσούπο-Μοτίνγκ).

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις