Σούπερ Λιγκ 2 με 18 ομάδες – Ανοιχτό «παράθυρο» για δύο ομίλους

Την απόφαση για την αύξηση των ομάδων από 12 σε 18, στη Σούπερ Λιγκ 2, πήρε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ κατά τη σημερινή της συνεδρίαση. Με πλειοψηφία 3/4 πέρασε την πρόταση η νέα SL2 να έχει 18 ομάδες και η FL 16 με 13 «ναι», 2 «όχι» και ένα «λευκό». Αυτό σημαίνει πως από τη Φούτμπολ Λιγκ θα ανέβουν οι οκτώ πρώτες ομάδες. Έτσι τόσο η Νίκη που τερμάτισε στην 5η θέση, όσο και ο Ολυμπιακός Βόλου που κατατάχθηκε 8ος, την επόμενη σεζόν θα αγωνίζονται στη Σούπερ Λιγκ 2.

Ανοιχτό το παράθυρο για δύο ομίλους

Η Εκτελεστική Επιτροπή αποφάσισε επίσης να αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο της κατάργησης της Σούπερ Λιγκ 2 και τη δημιουργία μίας ενιαίας Φούτμπολ Λιγκ με δύο ομίλους, αρκεί αυτό να γίνει με νόμο του κράτους. Δηλαδή, για τους δύο ομίλους η ΕΠΟ ρίχνει το «μπαλάκι» στον Αυγενάκη.

Αυτό το σκέλος έχει αρκετές παραμέτρους καθώς για να πραγματοποιηθεί θα πρέπει να καταργηθεί η Σούπερ Λιγκ 2 ή η Φούτμπολ Λιγκ και να μείνει η μία κατηγορία η οποία θα χωριστεί σε δύο ομίλους. Για να παρθεί μία τέτοια απόφαση θα πρέπει πρώτα να περάσει από το Δ.Σ. της Ένωσης SL2 και FL με πλειοψηφία 3/4, που τη δεδομένη στιγμή φαντάζει αδύνατο.

Συμπερασματικά, το πιθανότερο σενάριο είναι η επόμενη σεζόν να γίνει με μία Σούπερ Λιγκ 2 με 18 ομάδες και μία Φούτμπολ Λιγκ με 16 ομάδες.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις