Στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ με… τριάρα η Μπάγερν (video)

Στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ μετά από επτά χρόνια και φαβορί για την κατάκτηση της κορυφαίας διασυλλογικής κούπας είναι από το βράδυ της Τετάρτης (19/8) η Μπάγερν Μονάχου, που νίκησε με 3-0 τη Λυών…

Και αυτό το αποτέλεσμα έχει και ελληνικό ενδιαφέρον, αφού ο αποκλεισμός των Γάλλων έβγαλε και το τελευταίο εμπόδιο για τον Ολυμπιακό, ώστε μέσα από ένα ντόμινο ανακατατάξεων στο ranking της ΟΥΕΦΑ να κερδίσει ένα γύρο στη νέα σεζόν… Έτσι οι «ερυθρόλευκοι» του Πέδρο Μαρτίνς δεν θα χρειαστεί να ξεκινήσουν από τον γ’ προκριματικό, αλλά μπαίνουν απευθείας στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ 2020-21, κάτι που σημαίνει ότι στη χειρότερη περίπτωση (αν υπάρξει αποκλεισμός) οι πρωταθλητές Ελλάδας θα συνεχίσουν σε κάθε περίπτωση στην Ευρώπη παίζοντας στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ!

Μια πάρα πολύ θετική εξέλιξη και μεγάλο κέρδος στην προοπτική συγκομιδής βαθμών για τη χώρα μας…

Αλλά για να επιστρέψουμε στο δεύτερο ημιτελικό του Final 8 του ιδιόμορφου ελέω κορωνοϊού Τσάμπιονς Λιγκ οι Βαυαροί, αν και αρχικά ζορίστηκαν εν τέλει έφεραν το ματς εκεί που ήθελαν κόντρα στους αξιόμαχους Γάλλους. Μάλιστα η Λυών μπήκε πιο δυνατά στην αναμέτρηση έχοντας και δοκάρι στο 17’ με τον Εκαμπί.

Η γερμανική μηχανή, ωστόσο, στο αμέσως επόμενο λεπτό στην «παρθενική» της ευκαιρία μέχρι εκείνη τη στιγμή κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Γκνάμπρι, στο 18’.

Από εκείνο το σημείο και μετά η Μπάγερν πήρε τα ηνία του αγώνα και στο 33’ διπλασίασε τα τέρματα της με σκόρερ ξανά τον Γκνάμπρι.

Η Λυών στο ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου έκανε μια ύστατη προσπάθεια να μειώσει και να μπει εκ νέου στο… κόλπο, αλλά δεν τα κατάφερε και λίγο πριν το φινάλε ήρθε και το «κερασάκι στην τούρτα» της πρόκρισης των Βαυαρών με το γκολ του Λεβαντόβσκι στο 88’ για το 3-0.

Έτσι η Μπάγερν στις 22.00 της Κυριακής 23 Αυγούστου θα αντιμετωπίσει την επίσης εκπρόσωπο της Γαλλίας, Παρί Σεν Ζερμέν… Και αυτός είναι πλέον ο 11ος τελικός των Βαυαρών στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση!

ΛΥΩΝ (Ρούντι Γκαρσία):: Λόπες, Ντεναγέρ, Μαρσέλο, Ντιμπουά (67’ Τετέ), Μάρσαλ (73’ Τσερκί), Κακερέ, Μπρούνο Γκιμαράες (46’ Τιάγκο Μέντες), Κορνέ, Αουάρ, Εκαμπί (67’ Ρεν Αντελαΐντ), Ντεπάι (58’ Ντεμπελέ).

ΜΠΑΓΕΡΝ (Χάνσι Φλικ): Νόιερ, Κίμιχ, Αλάμπα, Ντέιβις, Μπόατενγκ (46’ Ζίλε), Γκορέτσκα (82’ Παβάρ), Γκνάμπρι (75’ Κουτίνιο), Τιάγκο (82’ Τολισό), Μίλερ, Πέρισιτς (63’ Κομάν), Λεβαντόβσκι.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις