Βενέτης: «Υπέρ των 18 ομάδων στη Σούπερ Λιγκ 2 με αυστηρά κριτήρια συμμετοχής»

Ξεκάθαρη είναι η θέση της Νίκης Βόλου, όσον αφορά την απόφαση της ΕΠΟ για αναδιάρθρωση της Β’ Εθνικής, η οποία εκφράστηκε από τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ, Βασίλη Βενέτη με δηλώσεις του στο goalpost.gr  και στο TheNewspaper.gr. Στη Νίκη Βόλου θεωρούν πως η απόφαση για 18 ομάδες στη Σούπερ Λιγκ 2 είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και επιμένουν πως πρέπει να υπάρξουν αυστηρά κριτήρια αδειοδότησης και συμμετοχής στο δεύτερο τη τάξει πρωτάθλημα της χώρας ώστε να είναι ανταγωνιστικό και βιώσιμο. Όσον αφορά την επιστολή προς τον κ. Αυγενάκη, στη Νίκη απορούν από πού προέκυψε η πρόταση καθώς από το Δ.Σ. της Ένωσης δεν πέρασε ποτέ μία τέτοια πρόταση. Επίσης, ο κ. Βενέτης υποστήριξε πως η πρόταση των 18 ομάδων είχε κατατεθεί από τους εκπροσώπους της Νίκης Βόλου σε συμβούλιο των ομάδων της Φούτμπολ Λιγκ και είχε τύχει μεγάλης αποδοχής.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του αντιπροέδρου της ΠΑΕ Νίκη Βόλου, στο goalpost.gr και στο TheNewspaper.gr

«Προς τη σωστή κατεύθυνση η απόφαση της ΕΠΟ»

«Όσον αφορά την απόφαση της ΕΠΟ θεωρώ πως βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση και άρει μερικώς αδικίες που προκύπτουν από την μη ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων. Ένα πρωτάθλημα 18 ομάδων στη Σούπερ Λιγκ 2 μπορεί να γίνει ανταγωνιστικό αρκεί να τεθούν αυστηρά κριτήρια και προϋποθέσεις για τη συμμετοχή των ομάδων. Από την αρχή η θέση μας ήταν υπέρ ενός πρωταθλήματος, το οποίο μπορεί να είναι ανταγωνιστικό  εφόσον δεν υπάρξουν εκπτώσεις στα κριτήρια συμμετοχής».

«Υπέρ των αυστηρών κριτηρίων αδειοδότησης»

«Είμαστε, ξεκάθαρα, υπέρ των αυστηρών κριτηρίων αδειοδότησης και ενός μίνιμουμ μετοχικού κεφαλαίου που δεν μπορεί να είναι μικρότερο από 300 χιλιάδες ευρώ, όταν τα έξοδα σ’ αυτή την κατηγορία είναι πολύ περισσότερα και τα έσοδα αντίστοιχα είναι λίγα».

«Δεν υπήρχε πρόταση δύο ομίλων»

«Όσον αφορά την πρόταση-απόφαση της ΕΠΟ να σταλεί επιστολή στον κ. Αυγενάκη για κατάργηση της Φούτμπολ Λιγκ, δεν καταλαβαίνω από πού προέκυψε, καθώς δεν υπήρχε τέτοια πρόταση από το Δ.Σ. της Ένωσης S.L.2 και F.L.. Νομίζω, όμως και βάσει της απάντησης του κ. Αυγενάκη πως πολύ δύσκολα θα προχωρήσει η πρόταση των δύο ομίλων γιατί δεν υπάρχει ούτε ο χρόνος, ούτε οι προϋποθέσεις για να εφαρμοστεί ένα τέτοιο εγχείρημα αυτή τη στιγμή».

«Δική μας η πρόταση των 18 ομάδων στη Σούπερ Λιγκ 2»

«Να διευκρινίσω πως δεν είμαστε αντίθετοι σε μία προοπτική δύο ομίλων αλλά θα πρέπει να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα των ΠΑΕ και να τεθούν αυστηρά κριτήρια αδειοδότησης. Αν όμως έχουμε να επιλέξουμε μεταξύ των δύο προτάσεων, τασσόμαστε υπέρ της Σούπερ Λιγκ 2 των 18 ομάδων. Άλλωστε είναι η πρόταση που κάναμε και στο συμβούλιο της Φούτμπολ Λιγκ».

«Προχωράμε βάσει προκήρυξης της Σούπερ Λιγκ 2»

«Αυτό που μένει πλέον είναι να επισπευστούν οι διαδικασίες ώστε να έχουμε άμεσα στα χέρια μας την προκήρυξη του πρωταθλήματος γιατί προχωράμε έναν αγωνιστικό και οργανωτικό σχεδιασμό στα τυφλά. Θεωρούμε και αυτό είναι το λογικό πως εφόσον δεν αλλάζει η Σούπερ Λιγκ 2, η προκήρυξη θα είναι η ίδια. Βάσει αυτών των δεδομένων προχωράμε κι ελπίζουμε να μην έχουμε αλλαγές που θα μας πλήξουν οικονομικά και οργανωτικά»

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις