Βασίλισσα του Γιουρόπα Λιγκ η Σεβίλλη (video)

Ποια ομάδα να συγκριθεί μαζί της στο Γιουρόπα Λιγκ; Καμία είναι η απάντηση. Η Σεβίλλη είναι η απόλυτη βασίλισσα του θεσμού! Η ομάδα της Ανδαλουσίας επικράτησε με 3-2 της Ίντερ στην Κολωνία σε έναν συναρπαστικό τελικό το βράδυ της Παρασκευής (21/8) και έτσι έφτασε τις έξι συνολικά Κούπες στη δεύτερη τη τάξει διασυλλογική ευρωπαϊκή διοργάνωση και τις τέσσερις στα δέκα χρόνια, όταν από το 2010 μετονομάστηκε το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ σε Γιουρόπα Λιγκ!

Σε κάθε περίπτωση οι Ισπανοί είναι οι κορυφαίοι σε κατακτήσεις του εν λόγω θεσμού αφού το όνομα «Σεβίλλη» μετά το 2006, το 2007, το 2014, το 2015, το 2016 γράφτηκε και για το 2020!

Αυτή τη φορά βέβαια, για πολλούς η Σεβίλλη δεν ήταν το φαβορί και μάλιστα η Ίντερ έδωσε αρχικά την εντύπωση ότι θα το επιβεβαίωνε αυτό… Ο Λουκάκου κέρδισε πέναλτι στο 3’ από ανατροπή του από τον Ντιέγκο Κάρλος, με τον Βέλγο επιθετικό να αναλαμβάνει και την εκτέλεση για το 1-0 υπέρ της ιταλικής ομάδας.

Το προβάδισμα αυτό κράτησε λίγο, καθώς στο 12’ ο Ντε Γιόνγκ με δυνατή κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1 για να γίνει η ανατροπή στο 33’ με παρόμοιο τρόπο, όταν μετά από φάουλ ξανά με το κεφάλι ο Ντε Γιόνγκ έκανε το 2-1 για την ισπανική ομάδα.

Η απάντηση της Ίντερ, ωστόσο, ήταν άμεση και με κεφαλιά του Γοδίν έφεραν ξανά το ματς στα ίσα με 2-2.

Το α’ ημίχρονο ήταν πραγματικά συναρπαστικό με εξαιρετικό ρυθμό… Αυτή η εικόνα δεν συνεχίστηκε στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης, αν και υπήρξαν κάποιες καλές στιγμές για να κριθούν τα πάντα στο 75’ για τους Ανδαλουσιανούς. Ο Ντιέγκο Κάρλος έκανε ανάποδο ψαλίδι μέσα στην περιοχή, η μπάλα βρήκε στον Λουκάκου και με αυτογκόλ κατέληξε στα δίχτυα της Ίντερ για το 3-2 της Σεβίλλης.

Στα τελευταία λεπτά η ισπανική ομάδα έκανε σωστή διαχείριση του υπέρ της αποτελέσματος και στάθηκε τυχερή στο 82’ ο Κουντέ ως από μηχανής θεός σταμάτησε πάνω στη γραμμή της εστίας του Μπόνο το πλάσε του Σάντσες!

ΣΕΒΙΛΛΗ (Χουλέν Λοπετέγκι): Μπόνο, Κουντέ, Ντιέγκο Κάρλος (86′ Γκουντέλι), Χεσούς Νάβας, Ρεγκιλόν, Φερνάντο, Μπανέγα, Χορδάν, Σούσο (78′ Βάσκες), Οκάμπος (71′ Μουνίρ), Ντε Γιονγκ (85′ Εν Νεσίρι)

ΙΝΤΕΡ (Αντόνιο Κόντε): Χαντάνοβιτς, Γκοδίν (88′ Καντρέβα), Ντε Φράι, Ντ’ Αμπρόζιο (78′ Μόουζες), Γκαλιαρντίνι (78′ Ερικσεν), Γιανγκ, Μπαστόνι, Μπρόζοβιτς, Μπαρέλα, Λαουτάρο Μαρτίνες (78′ Αλέξις Σάντσες), Λουκάκου.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις