Στις 5 και 6 Σεπτεμβρίου η 40η Ανάβαση Πορταριάς

Στις 5 και 6 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί η 40η Ανάβαση Πορταριάς, με την διαδρομή της Ανάβασης να μεγαλώνει κατά 1.600 μέτρα και να ξεκινά πλέον από το Parking Αγ. Τριάδος Άνω Βόλου.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι διοργανωτές αναφέρουν:

Έχουμε επέτειο γιατί γίναμε πλέον 40η, μεγαλώσαμε στα 4,7 χιλιόμετρα και σας περιμένουμε  στο καθιερωμένο ραντεβού εδώ και τέσσερις δεκαετίες του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού στο τέλος του καλοκαιριού, που δίνεται στην Πρωτεύουσα της Μαγνησίας και στο πανέμορφο και φιλόξενο χωριό της Πορταριάς στο βουνό των Κενταύρων, με οικοδεσπότη τη ΛΕΣΧΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΒΟΛΟΥ (Λ.Α.ΒΟΛΟΥ).

Η κρίση απέναντι στον Κορωνοϊό που ζούμε σήμερα είναι πρωτόγνωρη και οι συνέπειες γίνονται αισθητές σε όλο τον κόσμο. Στις πρωτοφανείς αυτές συνθήκες πανδημίας που όλοι και όλες αντιμετωπίζουμε και δεν θα μπορούσαμε να έχουμε προβλέψει, ο ρόλος μας γίνεται ακόμη πιο απαιτητικός. Η ασφάλεια για την υγεία των Αθλητών, των Στελεχών των σωματείων και των αγώνων, των Ομάδων και των θεατών είναι η πρώτη μας προτεραιότητα. Σε προσωπικό και ανθρώπινο επίπεδο διαχειριζόμαστε την ίδια αγωνία και συμμεριζόμαστε την ανησυχία όλων.

Η 40η ΑΝΑΒΑΣΗ ΠΟΡΤΑΡΙΑΣ είναι εφέτος ο 2ος γύρος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αγώνων Αναβάσεων και θα διεξαχθεί στις 5 & 6 Σεπτεμβρίου 2020 σε τμήμα της Ε.Ο. Βόλου-Πορταριάς, με την διαδρομή της Ανάβασης να μεγαλώνει κατά 1.600 μέτρα και να ξεκινά πλέον από το Parking Αγ. Τριάδος Άνω Βόλου, προσθέτοντας μια διαδρομή τεχνική και με έντονη οδηγική ευχαρίστηση για όλους τους αθλητές.

Ο αγώνας τελείτε υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας αλλά και την αμέριστη υποστήριξη του Δήμου Βόλου και του Αθλητικού Οργανισμού ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ.

Η Ανάβαση Πορταριάς θα διεξαχθεί με βάση τις τρέχουσες οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για τη διεξαγωγή αγωνιστικών δραστηριοτήτων, καθώς και με βάση το Υγειονομικό Πρωτόκολλο της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος (Ο.Μ.Α.Ε). Όπως προβλέπεται από τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού που ισχύουν αυτή τη στιγμή, ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί χωρίς την παρουσία θεατών ώστε να προασπίσουμε τη Δημόσια Υγεία και τους Αθλητές μας.

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πραγματοποιούνται μέσω του Συστήματος Διαδικτυακής Διαχείρισης Αγώνων-ΣΔΔΑ (www.e-omae-epa.gr) από την Δευτέρα 3 Αυγούστου και λήγουν την Παρασκευή 28 Αυγούστου και ώρα 24.00. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν τα αυτοκίνητα όλων των Ομάδων (Ν,Α,Ε, Formula Saloon, Ιστορικά) που προσμετρούν στη βαθμολογία του Πρωταθλήματος Αναβάσεων και Ιστορικών Αυτοκινήτων.

Το πρόγραμμα του αγώνα έχει ως εξής:
Διοικητικός και Αρχικός Τεχνικός Έλεγχος: Σάββατο 5/09 ώρα 08:00 – 11:00
Έναρξη Χρονομετρημένων Δοκιμών: Σάββατο 5/09 ώρα 12:00
Εκκίνηση Αγώνα: Κυριακή 6/09 ώρα 10:00
Απονομή Επάθλων: Κυριακή 6/09 ώρα 15:30

Πληροφορίες για όλα τα τελευταία νέα της 40ης Ανάβασης Πορταριάς, μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του Σωματείου καθώς και από τα social media, στις σελίδες

  1. ΛΕΣΧΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΒΟΛΟΥ: http://www.lavolos.gr
  2. Facebook:   http://www.facebook.com/AnavasiPortarias

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις