Ιστορικό μποϊκοτάζ από τους Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο

Ιστορική απόφαση από τους Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο! Δύο μέρες μετά από το ξέσπασμα του Τζορτζ Χιλ, η ομάδα του Μιλγουόκι αποφάσισε να γίνει η πρώτη που μποϊκοτάρει τα πλέι οφ του ΝΒΑ διαμαρτυρόμενη για την αστυνομική βία, την ανισότητα και όσα γίνονται σε κάθε γωνιά των ΗΠΑ.

Οι παίκτες των Μπακς ακολούθησαν τον δρόμο της αποχώρησης από τον αγώνα με το Ορλάντο, στον οποίο με νίκη θα έπαιρναν την πρόκριση στα ημιτελικά της περιφέρειας όπου τους περιμένουν οι Μαϊάμι Χιτ.

Οι Τζορτζ Χιλ και Στέρλινγκ Μπράουν (είχε πέσει ο ίδιος θύμα αστυνομικής βίας), διάβασαν την κοινή δήλωση των παικτών προς τους δημοσιογράφους, τονίζοντας ότι προχώρησαν σε αυτή την απόφαση διαμαρτυρόμενοι για το περιστατικό του Τζέικομπ Μπλέικ αλλά και για τους πυροβολισμούς και τον θάνατο δύο διαδηλωτών από ένα ακροδεξιό στην πόλη της Κενόσα. «Παρά την έκκληση για αλλαγή, δεν έχει παρθεί καμία δράση γι’ αυτό και έτσι η προσοχή μας σήμερα δεν μπορούσε να είναι στο μπάσκετ» αναφέρει η δήλωση.

Το μήνυμα προς τις Αστυνομικές Αρχές αλλά και το Υπουργείο Δικαιοσύνης ήταν πως πρέπει να υπάρξει αλλαγή, να υπάρξει δικαιοσύνη ενώ έκαναν έκκληση σε όλους να ενημερωθούν όσον αφορά και την διαδικασία της ψήφου ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου.

Οι Μπακς αποχώρησαν μετά από 3 ώρες και 22 λεπτά από το γήπεδο για το ξενοδοχείο τους στην «φούσκα»

Αμέσως οι NBAers εξέφρασαν τη στήριξη τους στην κίνηση των «Ελαφιών»!

«Σεβασμός στους Μπακς» έγραψε ο ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν ενώ ο Ενές Καντέρ πόσταρε μια σφιγμένη γροθιά! «Απαιτούμε δικαιοσύνη» ανέφερε ο Τζαμάλ Μάρεϊ ενώ ο Ντόνοβαν Μίτσελ… προσυπογράφει: «Απαιτούμε αλλαγή! Χαιρετίζω την κίνηση των Μπακς».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις