Πρώτο δείγμα θετικό για τη Νίκη Βόλου, 2-1 την Παναχαϊκή

Θετικό ήταν το πρώτο τεστ για τη Νίκη Βόλου, αν και είναι πολύ νωρίς για συμπεράσματα, στο πρώτο της φιλικό παιχνίδι με αντίπαλο την Παναχαϊκή στην Πορταριά. Οι κυανόλευκοι επικράτησαν με 2-1 των Πατρινών χάρη σε γκολ των Αλιατίδη στο πρώτο μέρος και Οικονομίκου στο δεύτερο. Ο νέος τερματοφύλακας της Νίκης, Κώστας Περιστερίδης φρόντισε να δείξει δείγματα γραφής από την πρώτη του συμμετοχή με τα μπλε, ενώ εντυπωσιακός ήταν και ο Σέρχιο Γκονζάλες που ειδικά στο δεύτερο γκολ πήρε στην πλάτη του και τον αμυντικό της Παναχαϊκής πριν σερβίρει στον Οικονομίκο. Με πολλή διάθεση ο Ντομίγνκεθ αλλά και ο Μέτσε που επέστρεψε μετά το σύντομο πέρασμά του από τον Καραϊσκάκη.

Το ματς

Αναγνωριστικά ήταν τα πρώτα λεπτά του αγώνα και για τις δύο ομάδες που προσπάθησαν να βρουν τα πατήματά τους στον αγωνιστικό χώρου του γηπέδου της Πορταριάς. Η Παναχαϊκή φάνηκε πιο κινητική στο πρώτο τέταρτο του παιχνιδιού όμως η Νίκη ήταν αυτή που βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα σε φάση διαρκείας στα καρέ του Μένκα, ο Αλιατίδης με το αριστερό έστειλε την μπάλα στην κλειστή γωνία του πορτιέρε των «Πατρινών». Συγκεκριμένα, μετά από κόρνερ η μπάλα απομακρύνθηκε από τους αμυντικούς των τυπικά φιλοξενούμενων, ο Μπόσιο γέμισε συρτά, με τον Αλιατίδη να εκμεταλεύεται την αμυντική αδράνεια και με σουτ να γράφει το 1-0, στο 28’.
Η Νίκη ήταν και πάλι η ομάδα που αναπτύχθηκε γρήγορα, με τον Κρουθ να βγάζει διαγώνια μπαλιά στον Κάρδαρη, ο οποίος από θέση βολής μέσα στην περιοχή έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Μένκα.
Η επόμενη αξιοσημείωτη φάση ήταν και πάλι για τη Νίκη όταν ο Κρουθ λίγο έλειψε να σκοράρει από του πουθενά, όταν ο Μένκα πήγε να εκτελέσει το ελεύθερο με τον Κρουθ να βάζει το κορμί του, η μπάλα να κοντράρει και να περνά λίγο πάνω από το δοκάρι της εστίας της Παναχαϊκής.

Με υπογραφή Γκονζάλες

Με νέα εντεκάδα μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο η Νίκη Βόλου που όπως και στο πρώτο ημίχρονο συνδύασε νεαρούς με έμπειρους παίκτες. Το δεύτερο σαρανταπεντάλεπτο άρχισε με την Παναχαϊκή να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και τη Νίκη να δίνει μέτρα ώστε να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα των επιθετικών της.
Σε μία από τις αντεπιθέσεις της ο Ντομίνγκεθ προτίμησε την περιττή ντρίπλα, χάνοντας την ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του. Αντίθετα οι Πατρινοί έφεραν το ματς στα ίσια στο 65’ όταν ο Σκεπετάρης από θέση μέσα αριστερά με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
Την κλάση του έδειξε ο Περιστερίδης με διπλή απόκρουση πρώτα στο τετ α τετ με τον Τσότρα και στη συνέχεια στο σουτ του Κουοσκουνά.
Τα πρώτα δείγματα γραφής έδωσε και ο Σέρχιο Γκονζάλες ο οποίος έκλεψε την μπάλα από αμυντικό της Παναχαϊκής, έμεινε όρθιος στο μαρκάρισμα του αντιπάλου, την κατάλληλη στιγμή έστρωσε στον Οικονομίκο που με όμορφο σκάψιμο έγραψε το 2-1 για τη Νίκη, στο 89’.

Νίκη Βόλου (1ο ημίχρονο): Παπαδόπουλος, Θεοδωρόπουλος, Αλιατίδης, Αγιώτης, Κάρδαρης, Μπόσιο, Ιμπάνιεθ, Σαλαμούρας, Κρουθ, Τσιώλης, Χρόνης
Νίκη Βόλου (2ο ημίχρονο): Περιστερίδης, Κουκουτής, Τσιμπούκας, Μπαλάφας, Φλώρος, Μπόσιο, Ντομίνγκεθ, Μέτσε, Μαυροζούμης, Οικονομίκος, Γκονζάλες

Παναχαϊκή: Μένκα (46’ Καπούταγλης), Πάνος, Μαρκοπουλιώτης, Πατάπης, Σταμόπουλος, Bruce, Μουστακόπουλος, Ανάκογλου (45’ Τσερούτι), Batrovic (46’ Παπαδόπουλος), Μασούρας, Αραβίδης
Στο 60’ για την Παναχαϊκή πέρασαν στο παιχνίδι οι Παπαχρονόπουλος, Σκεπετάρης, Μπλεζάκης, Πλιάτσικας, Αργυρόπουλος, Κουσκουνάς και Τσότρας.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις