Φουντώνει η μάχη για την αναδιάρθρωση: Παρέμβαση οκτώ ομάδων υπέρ της ΕΠΟ στο Διαιτητικό Δικαστήριο

Φουντώνει η μάχη για την αναδιάρθρωση στη Σούπερ Λιγκ 2 και τη Φούτμπολ Λιγκ, που έχει μεταφερθεί στο “γήπεδο” του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ, το οποίο θα συνεδριάσει την ερχόμενη Δευτέρα στις 17:00. Τρεις ομάδες, τα Χανιά, η Κασσιόπη και ο Απόλλων Πόντου έχουν προσφύγει κατά των αποφάσεων της ΕΠΟ κατά περίπτωση, ενώ στον αντίποδα οκτώ ΠΑΕ, μεταξύ αυτών και πέντε ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ, από αυτές που τερμάτισαν από τη δεύτερη έως την όγδοη θέση και βάσει της απόφασης της ΕΠΟ προβιβάζονται στη Σούπερ Λιγκ 2 έκαναν πρόσθετη παρέμβαση υπέρ της Ομοσπονδίας.

Υπενθυμίζεται ότι η EΠΟ αποφάσισε να αυξηθούν οι ομάδες της SL2 από 12, που ήταν την περσινή σεζόν, σε 18 και αντίστοιχα στην FL από 14 να αυξηθούν σε 16.

Η αύξηση των ομάδων στη SL2, σύμφωνα με την απόφαση, θα γίνει ως εξής: Θα υποβιβαστούν Κασσιόπη και Καλαμαριά και θα ανέβουν οι οκτώ πρώτες από τη Φούτμπολ Λιγκ.

Παράλληλα όσον αφορά τη Φούτμπολ Λιγκ η ΕΠΟ αποφάσισε να στείλει επιστολή στον Λευτέρη Αυγενάκη και να ζητείται η κατάργησή της.

Αν αποφασίσει ο υφυπουργός Αθλητισμού να καταργήσει τη Φούτμπολ Λιγκ, τότε η Σούπερ Λιγκ 2 θα διεξαχθεί στην επόμενη αγωνιστική περίοδο σε δύο ομίλους με τη συμμετοχή των ομάδων της Φούτμπολ Λιγκ στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Διαιτητικού Δικαστηρίου:

  1. Προσφυγή της Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ- Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρεία » και τον διακριτικό τίτλο « ΠΑΕ ΧΑΝΙΑ» Κ Α Τ Α Του Ν.Π.Ι.Δ., Τριτοβάθμιου Σωματείου ,μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με την επωνυμία “ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ” (ΕΠΟ) και ΚΑΤΑ της με αριθμό 41/19 Αυγούστου 2020, Αποφάσεως της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, ως προς το σκέλος αυτής, που αποφασίστηκε « Το επόμενο Πρωτάθλημα της Super League 2, αγωνιστικής περιόδου 2020-2021 , να διεξαχθεί με 18 Ομάδες … και προβιβάζονται οκτώ πρώτες Ομάδες από την Football League.»
  2. Παρέμβαση των 1) ΠΑΕ ΝΠΣ ΒΕΡΟΙΑ 2019 2)ΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 1937 3)ΠΑΕ ΑΟ ΚΑΒΑΛΑ 1965 4) ΠΑΕ ΓΣ ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΡΟΔΟΥ 1905 5)ΠΑΕ ΟΦ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ 1970 6)ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ 7)ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ 1891 8)ΠΑΕ ΑΟ ΙΩΝΙΚΟΣ 1965 ΥΠΕΡ του ΝΠΙΔ Τριτοβάθμιου Σωματείου με την επωνυμία «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ» και ΥΠΕΡ της με αριθμό 41/19.08.2020 αποφάσεως της Εκτελεστικής Επιτροπής Της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, ως προς το σκέλος αυτής που αποφασίστηκε «Το επόμενο Πρωτάθλημα της SUPER LEAGUE 2 ,αγωνιστικής περιόδου 2020-2021, να διεξαχθεί με 18 ομάδες…. Και προβιβάζονται οι οκτώ πρώτες ομάδες από την FOOTBALL LEAGUE» KATA της ανώνυμης ποδοσφαιρικής εταιρείας με την επωνυμία «ΠΓΣ ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ ΠΑΕ»
  3. Προσφυγή της Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ» Κ Α Τ Α 1) Της υπ΄αριθμ. 41/19.08.2020 απόφασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ και 2) της ΕΠΟ.
  4. Προσφυγή της Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «ΠΑΕ ΑΟ ΚΑΣΣΙΟΠΗ» Κ Α Τ Α 1) Της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και 2)Της υπ΄αριθμ. 41/19.08.2020 αποφάσεως της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ.

Πηγή: soccerplus.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις