Τα συν και τα πλην του Ολυμπιακού Β. στο φιλικό με τον Διαγόρα

Στα φιλικά παιχνίδια που δίνουν οι ομάδες οι προπονητές έχουν την ευκαιρία να δουν τα θετικά στοιχεία, αλλά και να εντοπίσουν τις αδυναμίες, πάνω στις οποίες θα πρέπει να δουλέψουν οι ποδοσφαιριστές, προκειμένου να βελτιώσουν την εικόνα τους, ως ομάδα.
Ο Ολυμπιακός Βόλου έδωσε το Σάββατο φιλικό παιχνίδι με τον Διαγόρα στο Στεφανοβίκειο, στο οποίο νίκησε με 4-3, με τον Περικλή Αμανατίδη να εξάγει χρήσιμα συμπεράσματα, από την μέχρι τώρα πορεία της προετοιμασίας.
Δεν θα πρέπει να παραβλέψουμε το γεγονός πως οι «ερυθρόλευκοι» αγωνίστηκαν ξανά μετά από πεντέμισι μήνες απραξίας, λόγω του κορωνοϊού και αυτό ήταν το πρώτο φιλικό ματς, ύστερα από μόλις 10 μέρες προετοιμασίας. Συν τοις άλλοις, στην ομάδα έχουν έρθει αρκετά νέα πρόσωπα, τα οποία και θα πρέπει να «δέσουν» με την υπόλοιπη ομάδα.
Ο Περικλής Αμανατίδης στο αρχικό σχήμα παρέταξε την ομάδα με τερματοφύλακα τον Λαδά, ενώ το δεξί άκρο της άμυνας κάλυψε ο Σκοπελίτης (δεν είναι η θέση του) και το αριστερό ο Μπουτζίκος. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτέλεσαν οι Παπακώστας και Γιαννίτσης. Στον άξονα αγωνίστηκαν οι Αγρόδημος και Ριζογιάννης. Στα άκρα έπαιξαν οι Κουτσιανικούλης αριστερά, Κέρη δεξιά, με τον Ντα Κάμπο να έχει ελεύθερο ρόλο πίσω από τον προωθημένο Γιαννιτσάνη.
Ο Ολυμπιακός στο πρώτο ημίωρο ήταν πολύ καλός. Όσο δηλαδή, οι παίκτες ήταν φρέσκοι, καθώς υπάρχει κούραση από τις προπονήσεις και δεν είναι ακόμη έτοιμοι οι ποδοσφαιριστές να παίζουν στα «κόκκινα» για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Στο διάστημα αυτό οι «ερυθρόλευκοι» είχαν τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού, την πρωτοβουλία των κινήσεων, προσπαθούσαν να αναπτυχθούν σωστά τόσο από τα άκρα, όσο και από τον άξονα και έβγαλαν αρκετούς αυτοματισμούς. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως πέτυχαν δύο γκολ στο πρώτο 15λεπτο. Όταν η ομάδα έπαιξε απλό ποδόσφαιρο κατάφερε να σκοράρει.
Από τους νεοαποκτηθέντες ποδοσφαιριστές ο Νικολάς Ντα Κάμπο έδειξε με το… καλημέρα δείγματα της ποδοσφαιρικής του αξίας. Δημιούργησε το πρώτο γκολ, πέτυχε το δεύτερο, κέρδισε πέναλτι (αστόχησε ο Κέρη), ενώ όλες σχεδόν οι ενέργειές του ήταν εξαιρετικές.
Ο Χρήστος Αγρόδημος ήταν ίσως ο MVP του φιλικού για τον Ολυμπιακό. Με πολλές δυνάμεις, πολύ καλές τοποθετήσεις, αποτελεσματικός, πραγματικό “μηχανάκι” μέσα στο γήπεδο. Το ίδιο ισχύει και για τον Παντελή Ριζογιάννη, ο οποίος αγωνίστηκε στο πρώτο ημίχρονο ως αμυντικός χαφ και στην επανάληψη ως κεντρικός αμυντικός. Αποτελεί σπουδαίο κεφάλαιο στο νέο Ολυμπιακό που “χτίζεται”.
Είναι λογικό η ομάδα να στερείται αγωνιστικού ρυθμού και αυτό φάνηκε στη συνέχεια του παιχνιδιού. Σίγουρα έγιναν λάθη, τα οποία στοίχισαν δύο τέρματα στο πρώτο ημίχρονο και ένα γκολ στην επανάληψη. Δεν ήταν, άλλωστε, λίγες οι φορές που ο Περικλής Αμανατίδης έκανε παρατηρήσεις στους ποδοσφαιριστές του.
Στο ξεκίνημα της επανάληψης ο Περικλής Αμανατίδης άλλαξε τους οκτώ από τους έντεκα παίκτες, καθώς στην ενδεκάδα παρέμειναν μόνο οι Σκοπελίτης, Ριζογιάννης (έπαιξε ως στόπερ) και Αγρόδημος. Οι υπόλοιποι που πέρασαν στο παιχνίδι ήταν οι Ξενοδόχοφ, Θεοδώρου (υπό δοκιμήν), Κόλα, Ρόκας, Ζιάκας, Μαρούδας, Παπαδημητρίου και Βασιλούδης. Στην πορεία του παιχνιδιού αγωνίστηκαν και οι Μαστακούλης και Κάβουρας.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός δέχθηκε την ισοφάριση από τον Διαγόρα στο πρώτο τέταρτο, για να έρθει το γκολ της νίκης στο τελευταίο δεκάλεπτο με χτύπημα πέναλτι του Ριζογιάννη.
Οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετώπισαν πρόβλημα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού, δεν απέφυγαν τα λάθη και δύσκολα έφταναν σε θέση βολής.
Ο Διαγόρας από την πλευρά του στάθηκε πολύ καλά στο παιχνίδι, ήταν ανταγωνιστικός, με τους παίκτες να δείχνουν καλά στοιχεία, πετυχαίνοντας τρία γκολ σε ομάδα ανώτερης κατηγορίας. Ο Στέλιος Αρσένος κάνει σοβαρή δουλειά στην ομάδα του Στεφανοβικείου και αυτό φάνηκε στο παιχνίδι.
Σίγουρα, ο Διαγόρας χρειάζεται ορισμένες προσθήκες για να δυναμώσει, ως ομάδα και να είναι σε θέση να ανταποκριθεί με επιτυχία στο νέο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις