Προγνωστικά Στοιχήματος: Στήριγμα η Οέστε, εμπιστοσύνη στον Παναθηναϊκό

Βρισκόμαστε προ των πυλών ενός Σαββατοκύριακου με μεγάλα ντέρμπι και το πρόγραμμα της Παρασκευής θα μας κρατήσει «ζεστούς» για τα… σπουδαία που ακολουθούν. Πέντε συνολικά προτάσεις, έχουμε, ξεχωρίσει, λοιπόν, από το σημερινό κουπόνι, τρεις από του ποδοσφαίρου και δύο από του μπάσκετ. Πριν περάσουμε στην ανάλυση των προβλέψεων, μη λησμονείτε ότι στο Betarades.gr μπορείτε να ενημερώνεστε για τα πάντα γύρω από τα τυχερά παιχνίδια στο διαδίκτυο, καθώς και, μεταξύ άλλων, να βρείτε έναν πλήρη οδηγό σχετικά με το πώς θα παίξετε στοίχημα με viva.

Δε χάνει η Οέστε

Ξεκινάμε τα προγνωστικά μας από τη Β’ Βραζιλίας και τον αγώνα Ατλέτικο Γκοϊανιένσε – Οέστε, στον οποίο θα πάμε με το «Χ2» σε απόδοση 1.94. Σε ένα παιχνίδι θρίλερ, όπως εξελίχθηκε, η Ατλέικο γνώρισε εντός έδρας ήττα με 3-4 από την Μακάε την προηγούμενη αγωνιστική. Πλήρωσε τα αμυντικά της κενά για ακόμη ένα παιχνίδι, γνωρίζοντας την τέταρτη διαδοχική της ήττα στο πρωτάθλημα. Μια ήττα που απέφερε αλλαγές, με τον τεχνικό Περέιρα να αποτελεί παρελθόν και τον Πάουλο Σάντσες να είναι ο αντικαταστάτης του στα τελευταία παιχνίδια. Από την άλλη πλευρά, τα… ρέστα της για τη νίκη δίνει σήμερα η Οέστε, προκειμένου να διώξει από πάνω της το άγχος του υποβιβασμού. Δεν κατάφερε να επιστρέψει στις επιτυχίες την προηγούμενη αγωνιστική, καθώς περιορίστηκε στον βαθμό της ισοπαλίας (1-1) κόντρα στην Κρισιούμα και παρέμεινε για τρίτο διαδοχικό παιχνίδι μακριά από τις νίκες, μετρώντας αντίθετα, μια ήττα και δυο ισοπαλίες. Ισοβαθμεί με την σημερινή της αντίπαλο, κάτι που σημαίνει πως δεν έχει περιθώρια για άλλες απώλειες.

Δε χάνει η Μπόρατς

Συνεχίζουμε με το πρωτάθλημα της Σερβίας και το «Χ2» σε απόδοση 2.11 στον αγώνα Τσουκαρίτσκι – Μπόρατς. Αήττητη παραμένει εδώ και επτά παιχνίδια η Τσουκαρίτσκι, με πέντε νίκες και δύο ισοπαλίες. Η αντεπίθεση της ξεκίνησε από το μεγάλο διπλό που πήρε μέσα στο Βελιγάδι κόντρα στην Παρτίζαν (0-1). Φιγουράρει στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα με 29 βαθμούς και πραγματοποιεί εξαιρετική χρονιά προς το παρόν. Αντιμετωπίζει την Μπόρατς στο ντέρμπι για τη δεύτερη θέση, με τους φιλοξενούμενους να παρατάσσονται με νέο προπονητή στον πάγκο. Ο Νέναντ Λαλάτοβιτς αποχαιρέτησε το σύλλογο για την Βοϊβοντίνα και τον διαδέχθηκε Μίλοραντ Κοσάνοβιτς. Όλα συνέβησαν, ευτυχώς για την Μπόρατς, όταν δεν είχε αγωνιστικές υποχρεώσεις. Πραγματοποιεί και αυτή εξαιρετική πορεία έως τώρα και θεωρούμε ότι κόντρα στην Τσουκαρίτσκι θα κατορθώσει να πάρει, τουλάχιστον, το βαθμό της ισοπαλίας.

Over από τη Β’ Γαλλίας

Τρίτη πρόταση από το ποδοσφαιρικό κουπόνι, το Over 2.5 γκολ σε απόδοση 2.15 στον αγώνα της Β’ Γαλλίας, Ντιζόν – Κλερμόν. Το χειρότερο διάστημα της Ντιζόν ήταν αυτό μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος στις αρχές Οκτώβρη. Ακολούθησε ρεκόρ 1-1-2 στις επόμενες τέσσερις αγωνιστικές και ως εκ τούτου οι γηπεδούχοι υποχώρησαν στην 3η θέση της κατάταξης, ισόβαθμοι με τη δεύτερη Νανσί. Ωστόσο, η Ντιζόν είναι εξαιρετική εντός έδρας, μετράει ρεκόρ 6-0-1 με γκολ 17-6, ενώ στα 4/5 τελευταία ματς στο γήπεδό της επιβεβαιώθηκε το Goal / Goal σε συνδυασμό με το Over 2.5 γκολ. Από την άλλη, μια απ’ τις ομάδες που εκπλήσσουν με τη μέχρι τώρα παρουσία τους είναι η Κλερμόν. Οι φιλοξενούμενοι φιγουράρουν στην 6η θέση της κατάταξης, μόλις στο -5 απ’ την πρώτη τριάδα που οδηγεί στην άνοδο, κάνοντας όνειρα ακόμη και για προβιβασμό. Άπαντες κρατούν χαμηλά την μπάλα, εντούτοις με δεδομένο ότι ο στράικερ Ντιεντιού θα συνεχίσει να τρομοκρατεί τις αντίπαλες άμυνες (13 γκολ, πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος) κανείς δεν μπορεί να βάλει «φρένο» στις προσδοκίες της. Περιμένουμε, λοιπόν, ένα «ανοιχτό» ματς ανάμεσα στις δύο ομάδες.

«Εύκολα» ΠΑΟ

Περνάμε στην Ευρωλίγκα και τον αγώνα Παναθηναϊκός – Λοκομοτίβ Κουμπάν, στον οποίο θα πάμε με το χάντικαπ -5.5 πόντων των «πρασίνων» σε απόδοση 1.85. Με ρεκόρ 2-3, ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τη Λοκομοτίβ Κουμπάν του ρεκόρ 4-1. Στον πρώτο γύρο ο Παναθηναϊκός κατέρρευσε στο τελευταίο δεκάλεπτο και ηττήθηκε 81-70 (18-9 επιμέρους τετάρτου δεκαλέπτου). Ο Τζέιμς Γκιστ επέστρεψε στους αγώνες κανονικά αφού αγωνίστηκε 22 λεπτά με την Ζαλγκίρις και 20 λεπτά με τον Αρκαδικό, οπότε εκτός παραμένουν οι μακροχρόνια τραυματίες Παππάς και Μποχωρίδης. Η Λοκομοτίβ Κουμπάν παίζει εξαιρετική άμυνα και αυτό το στοιχείο την κράτησε στην διεκδίκηση μέχρι το τέλος απέναντι στην Μπαρτσελόνα. Το θέμα με τη ρώσικη ομάδα είναι ότι με ρεκόρ 4-1 είναι σχετικά αδιάφορη αλλά ο Μπαρτζώκας δεν βλέπει ποτέ αδιάφορα έναν αγώνα με τον Παναθηναϊκό από τον οποίο «τράβηξε» τα πάνδεινα όταν ήταν στον Ολυμπιακό. Το αποψινό ματς είναι καθαρά παιχνίδι έδρας και ο σοβαρός Παναθηναϊκός μπορεί να νικήσει άνετα, μπορεί ακόμα να καλύψει και -11 του πρώτου γύρου, αν και δεν φαίνεται να χρειάζεται την κάλυψη της διαφοράς επειδή και οι δύο ομάδες θα είναι στο ΤΟΡ-16 εκτός συγκλονιστικού απροόπτου. Θα εμπιστευθούμε την ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς οπότε η επιλογή είναι Παναθηναϊκός -5.5.

«Ανοίγει» το σκορ στο Σάσσαρι – Νταρουσάφακα

Ολοκληρώνουμε με το Over 157.5 πόντους σε απόδοση 1.90 στην αναμέτρηση Ντινάμο Σάσσαρι – Νταρουσάφακα. Η Σάσσαρι με 0-5 ρεκόρ δεν έχει ουσιαστικές ελπίδες πρόκρισης, όχι γιατί δεν υπάρχουν μαθηματικά περιθώρια, αλλά γιατί παίζει πολύ κακό μπάσκετ. Απόψε υποδέχεται την Νταρουσάφακα από την οποία είχε ηττηθεί στην πρεμιέρα 83-74 μετά από παράταση αφού πρώτα είχε «αυτοκτονήσει» στην κανονική διάρκεια χάνοντας διαφορά πέντε πόντων στα τελευταία 40”. H Νταρουσάφακα περνάει ένα σχετικό «φορμάρισμα» παίζοντας πολύ καλό μπάσκετ και στην Euroleague και στην Τουρκία. Θεωρούμε ότι ο κόουτς Σακέτι της Σάσσαρι με τους παίχτες του γνωρίζουν ήδη ότι θα συνεχίσουν το 2016 στο Eurocup αλλά απόψε θα πρέπει να κυνηγήσουν ό,τι καλύτερο μπορούν μήπως και γίνει κάποιο θαύμα. Η Νταρουσάφακα με νίκη απόψε θα πάει στο 3-3, θα έχει απόσταση δύο νικών από τη Μακάμπι που ηττήθηκε χθες βράδυ από την ΤΣΣΚΑ και την τελευταία αγωνιστική υποδέχεται τη Μακάμπι, οπότε θα έχει πλησιάσει πολύ στην πρόκριση με δεδομένο ότι έχει νικήσει 11 πόντους. Έχει παρατηρηθεί ότι από τη μέρα που ήρθε στην Νταρουσάφακα ο Γουίλμπεκιν η ομάδα παίζει πολύ πιο γρήγορα και το αποδεικνύουν τα τρία μεγάλα σκορ, 73-84 με τη Μακάμπι, 88-79 με την Γεσιλγκιρεσούν και 76-91 με την Κόνιασπορ. Η Σάσσαρι για να πάρει κάτι καλό από τον αγώνα πρέπει να είναι καλή επιθετικά γιατί αμυντικά δεν μπορεί ούτως ή αλλιώς. Επιλογή το Over 157.5.

Επισκεφθείτε το Betarades.gr, διαβάστε από νωρίς το πρωί τα previews όλων των αγώνων της ημέρας, δείτε τα προγνωστικά μας στη στήλη αριστερά και ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις