Νέα επίθεση Καλαμάτας στον Γεωργούντζο – Τι απαντά το sportstonoto.gr

Η Καλαμάτα εξέδωσε ανακοίνωση απαντώντας σε δημοσιεύματα της ιστοσελίδας sportstonoto.gr καθώς όπως αναφέρει η Μεσσηνιακή ΠΑΕ, η συγκεκριμένη ιστοσελίδα εφεύρει ειδήσεις ενώ μεταξύ άλλων τονίζει ότι η αγωνιστική ενίσχυση της Μαύρης Θύελλας εξελίσσεται παράλληλα με την προετοιμασία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Καλαμάτα:

«Η αγωνιστική ενίσχυση της ομάδας εξελίσσεται παράλληλα με την προετοιμασία σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό ώστε να πρωταγωνιστεί σε όποια κατηγορία αγωνιστεί παρά τις δυσκολίες λόγω της αβεβαιότητος και της αναμονής της αναδιάρθρωσης.

Η επιλογή των ποδοσφαιριστών όπως και η διαχείρισή τους είναι αδιαπραγμάτευτα αποκλειστική ευθύνη του καταξιωμένου προπονητή κ. Ν. Αναστόπουλου. Για τις διαπραγματεύσεις με τους ίδιους ή με τους εντεταλμένους αντιπροσώπους τους (manager,  διοικήσεις άλλων ομάδων κ.λπ.) είναι υπεύθυνος ο Γιώργος Ράλλης με συνεχή ενημέρωση και υποδειγματική συνεργασία με τον Πρόεδρο και μεγαλομέτοχο της ομάδας Γιώργο Πρασσά που η αγάπη του για την ομάδα της πόλης μας μηδενίζει την απόσταση στηρίζοντας οικονομικά το όραμα όλων των Μεσσήνιων φιλάθλων.

Όμως, με αφορμή αναρτήσεις συγκεκριμένης αθλητικής ιστοσελίδας αναγκαζόμαστε να βγάλουμε ανακοίνωση. Κάποιες εφευρέσεις λοιπόν της ιστοσελίδας είναι: δήθεν διαφωνίες, προβλήματα συνεννόησης, αντίπαλα στρατόπεδα (!!!) κ.λπ., ποδοσφαιριστές ότι δήθεν αρνήθηκαν την ένταξή τους στην ομάδα, γυμναστές που δήθεν δεν ακολούθησαν την αποστολή στο Πήλιο (ήδη βρίσκονται 2 στο βασικό στάδιο προετοιμασίας), βαν που δήθεν ήρθαν (η αποστολή έφυγε κανονικά με το πούλμαν της ομάδας) !!! Πρώτο φιλικό προετοιμασίας στο Πήλιο – ξεμούδιασμα για τους ποδοσφαιριστές μας και σχόλια κακεντρεχή για την απόδοση της ομάδας ( πάλι καλά που πήραμε τους 3 βαθμούς!!!!). Όλα αυτά σε μια γενικευμένη προσπάθεια αμφισβήτησης της οργανωμένης, σοβαρής και υπεύθυνης προσπάθειας.

Ανεξάρτητα του αυτοεξευτελισμού τους, αφού διαψεύδονται από τα γεγονότα τις αμέσως επόμενες ώρες ή ημέρες, αυτά τα δημοσιεύματα δημιουργούν – για λίγο, αφού το ψέμα έχει κοντά πόδια – αναστάτωση και ψευδείς εντυπώσεις στους φιλάθλους.

Έτσι τονίζουμε κατηγορηματικά ότι η οργάνωση της ομάδας εξελίσσεται σε κάθε επίπεδο (διοικητική ενίσχυση, αγωνιστική ενίσχυση, υποδομές) σύμφωνα με το σχεδιασμό πρωταθλητισμού (Πρόεδρος, Διοίκηση, Προπονητής σε άριστη συνεργασία με καθορισμένους ρόλους εξ αρχής) και η θέση της ομάδας εκφράζεται αυθεντικά από την επίσημη ιστοσελίδα της και τον Υπεύθυνο Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας.

Επειδή ούτε διάθεση, ούτε χρόνος περισσεύει να διαψεύδουμε σενάρια, να εξηγούμε όνειρα, να ψυχογραφούμε, να συντηρούμε στην επικαιρότητα και να στηρίζουμε την αυτοπροβολή κάποιων, η ανακοίνωση αυτή θεωρούμε ότι αρκεί για να «βάλει τα πράγματα στη θέση τους» και θέλουμε να είναι η τελευταία προς τέτοια κατεύθυνση.

Η κριτική του τύπου φυσικά αποτελεί ανάγκη για τη Διοίκηση, καθώς εντείνει τις προσπάθειες για το καλό της ομάδας. Όμως αναλήθειες, κακοβουλίες και υστεροβουλίες θα «πέφτουν στο κενό» και δε θα σχολιάζονται, ούτε φυσικά θα απαντώνται ως ανάξιες λόγου ενώ εάν είναι φαιδρές (γιατί υπάρχουν και τέτοιες), θα προσπαθήσουμε να ευθυμήσουμε και να ψυχοθεραπεύσουμε!!!

Η δεδομένη αγάπη του Προέδρου για την ομάδα και τον τόπο καταγωγής του και η διάθεσή του να κάνει τα αδύνατα δυνατά, η αναμφίβολη πείρα, αξία και ο επαγγελματισμός του προπονητή μας σε συνδυασμό με την υπεύθυνη και σκληρή δουλειά όλων των συνεργατών τους θα στηρίζουν σίγουρα το ποδοσφαιρικό όραμα της πόλης μας.

Τέλος λοιπόν με τον καθένα και το κάθε τι απίθανο. Εμείς συνεχίζουμε την προσπάθεια και ευχαριστούμε τον κόσμο για τη στήριξη, με ξεκάθαρη υπόσχεση αποζημίωσης ώστε να φεύγουμε από κάθε γήπεδο με το κεφάλι ψηλά όπως αρμόζει στην Μαύρη Θύελλα».

 

Η απάντηση ήταν άμεση από το sportstonoto.gr αν και στην ανακοίνωση της Καλαμάτας δεν αναφέρεται το όνομα της ιστοσελίδας:

Μια ανακοίνωση, εις βάρος μας (!) που δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη, εξέδωσε η διοίκηση της Καλαμάτας.

Αν και είμαστε αθλητικό site που καταπιάνεται πρωτίστως με όλες τις ομάδες του νότου, αλλά και της Β’ και Γ’ Εθνικής (…πλέον Α2, Β και Γ’ Εθνικής), έχουμε -λόγω καταγωγής και έδρας- μεγαλύτερη αδυναμία και κυρίως ο Διευθυντής μας κ. Σωτήρης Γεωργούντζος- στη Μαύρη Θύελλα.

Γενιές και γενιές έχουν γαλουχηθεί στα μελανόλευκα. Οι πιο παλιοί από την αρμάδα του Λυκούργου Γαϊτανάρου. Εσπινόζα, Βάλιαν, Μάνα, Κατίχιεβιτς, Σπετζόπουλος, άφησαν το δικό τους στίγμα, όχι μόνο στο Μεσσηνιακό, αλλά και το ελληνικό ποδόσφαιρο, δημιουργώντας τη φήμη της Μαύρης Θύελλας.

Θα ακολουθήσουν χρόνια δύσκολα, αλλά παίκτες όπως ο Ρακιντζής, ο Σπάλας, ο Μαλαφέκας και αρκετοί ακόμη ντόπιοι άσσοι θα κρατήσουν το ενδιαφέρον των φιλάθλων, ενώ διοικητικοί παράγοντες, που κατείχαν το… «τόπι», όπως ενδεικτικά ο Δημήτρης Γιατράκος, θα την κρατήσουν ζωντανή.

Η μεγάλη Μαύρη Θύελλα, θα ξαναβρεί τον Πρόεδρο που θα την επαναφέρει στα σαλόνια του Ελληνικού Ποδοσφαίρου στο πρόσωπο του Σταύρου Παπαδόπουλου.

Τα πιτσιρίκια της πόλης θα μάθουν να αγαπούν την ομάδα, έχοντας παίκτες πρότυπα, όπως ο Χάγκαν, ο Τζόνσον, ο Οφορίκουε, ο Λυμπερόπουλος, ο Μιλόγεβιτς, ο Μουφ, ο Μπαχράμης και πολλοί, πολλοί άλλοι.

Όπως κάθε Χρυσή Εποχή, έτσι κι αυτή θα φτάσει στο τέλος της, ακριβώς στην ακμή της, με την έξοδο της ομάδας στο Κύπελλο Intertoto!

Θα ακολουθήσουν εκ νέου δύσκολα χρόνια, αλλά ο Γρηγορόπουλος ξέρει καλά το παζάρι και θα φέρει στην Καλαμάτα της Β’ Εθνικής παίκτες όπως οι  Μιλόσκοβιτς, Τάσιτς, Καούνος. Παίκτες με πάθος που ξεσήκωναν την κερκίδα και κρατούσαν αμείωτο το ενδιαφέρων των φιλάθλων.

Με αυτά και μ’ αυτά ξεχάσαμε δύο αγαπημένους της εξέδρας. Τσιμάνγκα και Λι Μπούλεν!

Και θα φτάσουμε στην Καλαμάτα της τελευταίας τριετίες. Της Καλαμάτας -αρχικά- του καλού μας φίλου και αγωνιστή του ποδοσφαίρου Αγαθοκλή Χριστόπουλου.

Και τότε φωνάζαμε και πολλοί μας κατηγορούσαν. Φωνάζαμε γιατί φαινόταν η φουρτούνα που ερχόταν… Όνειρα πολλά, μέχρι και για Μαύρη Θύελλα στην κορυφαία 5άδα της Super League. Αυτό που ήρθε όμως είναι η 5άρα από τον Ασπρόπυργο…

Δεν φωνάζαμε γιατί είχαμε κάτι προσωπικά με τον Χριστόπουλο, αντιθέτως, με την πάροδο του χρόνου κερδίσαμε ένα πάρα πολύ καλό φίλο και άριστο ποδοσφαιρικό συνομιλητή!

Ένας πραγματικός έντιμος, ηθικός αγωνιστής του αθλήματος, αλλά υπερβολικά καλοπροαίρετος, που δεν είδε αυτό που ερχόταν…

Δυστυχώς δικαιωθήκαμε στον Ασπρόπυργο -δεν το θέλαμε, μακάρι να είμασταν «λάθος»-, αλλά από τον διασυρμό, η Καλαμάτα κέρδισε τον Γιώργο Πρασσά!

Ένας Μεσσήνιος από το… Σικάγο με μεγάλη αγάπη για τον τόπο του!

Η αρχή, πέρυσι, τέτοιο καιρό, ενθουσιώδης! Μεταγραφές, άρτια επικοινωνιακή πολιτική από το γραφείο Τύπου, ανακαίνιση στο Στάδιο, έφεραν περισσότερα από 1000 διαρκείας!

Η αρχή εντυπωσιακή! Η μία νίκη διαδέχονταν την άλλη, αν και η ομάδα δεν έπαιζε μπάλα…

Κι όλα αυτά μέχρι τον αγώνα νε τον Διαγόρα στη Ρόδο. Έπειτα το χάος. Αλλαγές, επαναφορές προπονητών, απομάκρυνση ΚΑΝΟΝΙΚΩΝ ποδοσφαιριστών και μεταγραφές αγνώστου ποιότητας Μαροκοολλανδών!

Δεν το λέμε εμείς, το λένε τα αποτελέσματα. Ας είναι καλά ο… κορονοϊός (εδώ οφειλόμενη συγνώμη σε όσους έχουν νοσήσει και έχουν έρθει σε οικονομική δυσχέρεια).

Αλλά πείτε μου. Αν δεν είχε έρθει ο κορονοϊός, που θα ήταν η Μαύρη Θύελλα σήμερα; Στη Γ’ Εθνική (δηλαδή Δ) ή ακόμη και στο τοπικό, αν αποχωρούσε ο κ. Πρασσάς από την ομάδα…

Διώξαμε παίκτες όπως ο Ράκιτς (πρόλαβε να βάλει 4 γκολ, ενώ ξεκίνησε μόλις 3 φορές ως βασικός) για να φέρουμε παίκτες που στο βιογραφικό τους έλεγε «τραυματίας, αλλά από τις… ακαδημίες του Άγιαξ!!!). Παιχνίδια μανατζαρέων, αλλά λεφτά υπήρχαν και λογικά υπάρχουν ακόμη, αν και ο πρόεδρος παραμείνει “εξαφανισμένος” στο Σικάγο των ΗΠΑ…

Κι αντί να έχουμε μια κανονική ομάδα που θα πάλευε έστω για την 8αδα της Football League, καταντήσαμε με μια ομάδα που πάλευε να αποφύγει την… τελευταία θέση.

Αν τα λάθη δεν είναι διοικητικά τότε τι είναι; Των δημοσιογράφων που τα γράφουν; Αν δεν τα έγραφαν θα έπαυε η Καλαμάτα να είναι προτελευταία και καταϊδρωμένη;

Ήρθε, όμως, ο κορονοϊός. Η Καλαμάτα αποφεύγει τουλάχιστον την «καταστροφή» της Γ (Δ) Εθνικής. Και περιμένει…

Κι άλλες ομάδες περιμένουν. Ο Αστέρας Βλαχιώρη, ο ΟΦ Ιεράπετρας, η Νίκη Βόλου… Όλοι περιμένουν… Αλλά δεν κάθονται με σταυρωμένα χέρια. Κάνουν μεταγραφές!!! Μαζεύουν ότι καλό υπάρχει στην κατηγορία αλλά και τους καλύτερους της Γ’ Εθνικής και της Football League! Παίκτες που θα βοηθήσουν για μια άνετη παραμονή σε όποια κατηγορία.

Κι αν χρειαστεί θα κάνουν και την κίνηση που θα κάνει την… διαφορά.

Αλήθεια. Μια ενιαία Β’ Εθνική 2 ομίλων, πόσο μεγάλη διαφορά δυναμικότητας θα έχει από τη σημερινή Football League; Οι μισές ομάδες από εκεί θα είναι άλλωστε.

Βάσει των μέχρι τώρα μεταγραφικών κινήσεων των ομάδων, η Καλαμάτα θα παλέψει για τη σωτηρία της, όχι για την άνοδο. Σε όποια κατηγορία και να αγωνιστεί…

Δεν σας αρέσει που το γράφουμε; Γιατί, αν δεν το γράψουμε θα πάψει να ισχύει; Παίχτες που ξεχώρισαν στη Γ’ Εθνική θα βρεθούν ξαφνικά στην Καλαμάτα και όχι σε Βλαχιώτη, Ιεράπετρα; Παίκτες με εμπειρίες σε Super League 2 και Football League θα πάψουν να γεμίζουν το ρόστερ των άλλων ομάδων και θα βρεθούν ξαφνικά στη Μαύρη Θύελλα;

Καλαματιανοί που «μιλάνε» στην μπάλα (και η ομάδα έχει ανάγκη από τέτοιους, όχι μόνο λεγεωνάριους) θα έρθουν στον τόπο τους επιστρέφοντας από το μακρινό Βόλο (και κάθε Βόλο);

Ο κ. Πρασσάς δείχνει ακόμη να έχει την πρόθεση (και ως άλλος μπάρμπας από το Αμέρικα «χώνει» χρήμα), αλλά ισχύει και η παροιμία, «όταν λείπει ο γάτος, χορεύουν τα ποντίκια». Παροιμία είναι…

Καλέ φίλε, διοικητικέ παράγοντα της Μαύρης Θύελλας και καλέ συνάμα επαγγελματία. Όσες ανακοινώσεις και να βγάλεις είμαστε εδώ για να κρίνουμε. Ποδοσφαιρικά πάντα κι όχι προσωπικά. Άλλωστε όλοι στα ίδια καφέ συχνάζουμε και δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα. Δεν είμαστε αυτοί που θα κρύψομε τα προβλήματα κάτω από το χαλάκι. Λες και κάποια στιγμή δεν θα το σηκώσουμε κι αυτό για να το τινάξουμε. Και τότε η σκόνη που θα βγάλει θα κάνει την 5αρα να μοιάζει με θρίαμβο…

Αγωνιστικά η ομάδα δεν βγάζει υγεία. Κι αυτό φάνηκε κι από το φιλικό… ξεμούδιασμα. Άλλο ξεμούδιασμα κι άλλο αγγαρεία… Υγεία βέβαια δεν έχει ούτε διοικητικά.

Αγαπητέ φίλε, διοικητικέ παράγοντα και συντάκτη της ανακοίνωσης της Καλαμάτας, όχι δεν ήμαστε ενθουσιασμένοι με τις μέχρι τώρα κινήσεις της ομάδας. Μακάρι να τελειώνουμε και με την ιστορία του κορονοϊού να δούμε πόσο ενθουσιασμένοι είναι και οι οπαδοί της…

Αγαπητέ φίλε, διοικητικέ παράγοντα, υπάρχουν site που αρκούνται στη μεταφορά της είδησης. Δεν ήμαστε και δεν θα γίνουμε σαν κι αυτά. Θα επαινούμε και θα κρίνουμε όπου το θεωρούμε σωστό. Χωρίς να διεκδικούμε το αλάθητο. Αλλά δεν θα ήμαστε αγνώμονες για να είμαστε αρεστοί. Έχουμε άποψη. Και θα την λέμε…

Υ.Γ. Και μια μικρή αναφορά στον Πολίμο. Θα θέλαμε να διαψεύσει κι ο ίδιος ότι αρνήθηκε (κι αν δεν ήταν συμφέρουσα καλά έκανε) πρόταση της Καλαμάτας. Και για να μην έχουμε παρεξηγήσεις. Δεν τον κρίναμε για την ποδοσφαιρική του αξία (είναι γνωστή). Τον κρίναμε για την κίνησή του να φύγει από τη Ρόδο επικαλούμενος οικογενειακούς λόγους για να βρεθεί… άλλα 600 χλμ μακριά από αυτή! Και να μην το γράφαμε, θα άλλαζε ως γεγονός;;;

Υ.Γ 2. Ποιοι είναι οι ποδοσφαιριστές την τελευταία 2ετια που ξεσηκώνουν την εξέδρα, που «φτιάχνουν» την νέα γενιά οπαδών της Μαύρης Θύελλας;

Ομάδα σε λήθη, διοίκηση σε λήθαργο, αλλά για όλα φταίνε οι… άλλοι!

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις