Χατζηϊωάννου (δικηγόρος Ολυμπιακού Β.): “Σύννομη η απόφαση της Ε.Ε. της ΕΠΟ για την αναδιάρθρωση”

Στο τέλος της εβδομάδας αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ, σχετικά με την προσφυγή που κατέθεσαν τα Χανιά, ζητώντας να μην ισχύσει η αναδιάρθρωση που αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ. Επίσης, εκδικάστηκαν και οι προσφυγές του Απόλλωνα Πόντου και της Κέρκυρας.
Να σημειωθεί ότι στην προχθεσινή εκδίκαση η μόνη ομάδα που παραβρέθηκε και παρακολούθησε τη διαδικασία από το ακροατήριο και με νόμιμους εκπροσώπους, πέραν των δικηγόρων, ήταν ο Ολυμπιακός Βόλου. Κι αυτό, διότι στη μεγάλη αίθουσα των συνεδριάσεων του Δ.Σ. της ΕΠΟ που χρησιμοποιήθηκε από το Διαιτητικό Δικαστήριο, ήταν τόσο ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, Ευριπίδης Τσιμπανάκος όσο και ο πρόεδρος, Σωτήρης Μαυρονάσιος.
Ο δικηγόρος Βαγγέλης Χατζηϊωάννου, ο οποίος εκπροσώπησε, επί πρόσθετα, τον Ολυμπιακό Βόλου, μιλώντας χθες στον ΣΠΟΡ FΜ 89.5 και στην εκπομπή «Στο πέταλο», αναφορικά με την εκδίκαση της υπόθεσης στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, τόνισε τα εξής: «Όπως πληροφορήθηκα, στο τέλος της διαδικασίας ο πρόεδρος είπε, πως οι όλες οι σχετικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν στο τέλος της εβδομάδας. Επειδή το διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ εδώ και περίπου ένα μήνα έχει αλλάξει σύνθεση, έχουν έρθει καινούργιοι δικαστές, ως επί το πλείστον αεροπαγίτες, το κλίμα είναι λίγο περίεργο. Γιατί δεν έχουν προϊστορία και δεν γνωρίζουμε την εμπειρία που διαθέτουν με τα θέματα του ποδοσφαίρου.
Εμείς κάναμε παρέμβαση υπέρ της ΕΠΟ και κατά της προσφυγής των Χανιών. Ισχυριζόμαστε, με νομικά επιχειρήματα, ότι η απόφαση της ΕΠΟ είναι απόλυτα σωστή και σύννομη. Γιατί λήφθηκε σύμφωνα με τους κανονισμούς και τους νόμους. Ο εν ισχύ αθλητικός νόμος 27/25 του 99, αλλά και οι επιμέρους κανονισμοί και το καταστατικό της ΕΠΟ, προβλέπουν ρητά ότι η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ έχει το δικαίωμα να κάνει αναδιάρθρωση. Μάλιστα, χωρίς υπουργική απόφαση, στο πλαίσιο του αυτοδιοίκητου του ποδοσφαίρου.
Η ΠΑΕ Χανιά στηρίζει την προσφυγή της αποκλειστικά πάνω σ’ ένα υποθετικό έννομο συμφέρον, το οποίο εμείς αμφισβητούμε. Υποστηρίζει, δηλαδή, ότι με 12 ομάδες στο πρωτάθλημα θα υπάρχουν λιγότερες μετακινήσεις και κατά συνέπεια λιγότερα έξοδα. Από την άλλη εμείς υποστηρίζουμε, ότι οι ομάδες, αν είναι 18, θα έχουν και περισσότερα έσοδα. Αναπτύξαμε στο δικαστήριο τις απόψεις μας και περιμένουμε την απόφαση. Υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία για την έκβαση της υπόθεσης.
Δυστυχώς, μπήκαμε στον Σεπτέμβριο και αυτό που ζούμε είναι πρωτοφανές. Να μην έχει ξεκαθαρίσει η κατάσταση και οι ομάδες να μην μπορούν να κάνουν τον προγραμματισμό τους.
Πέρα από τα νομικά θέματα, υπάρχει και ένα ουσιαστικό ζήτημα για την ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, της οποίας είμαι νομικός σύμβουλος σ’ αυτήν την υπόθεση. Ένα πρωτάθλημα με 18 ομάδες θα είναι ποιοτικό, αναβαθμισμένο, ανταγωνιστικό και θα προσελκύσει περισσότερους χορηγούς και ίσως και καλύτερο τηλεοπτικό συμβόλαιο.
Όποια απόφαση βγάλει το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ είναι αμετάκλητη. Δεν μπορεί κάποιος να την προσβάλει ούτε στο CAS».
Στη συνέχεια ο κ. Χατζηϊωάννου τόνισε: «Το να γίνει η Σούπερ Λιγκ 2 με 18 ομάδες και η Φούτμπολ Λιγ με 16, δεν απαιτεί νομοθετική ρύθμιση. Όπως προανέφερα, σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους και τους κανονισμούς της ΕΠΟ, η Ελληνική Ομοσπονδία έχει τη δυνατότητα να κάνει αναδιάρθρωση. Εάν ενοποιηθούν οι δύο κατηγορίες Σούπερ Λιγκ 2 και Φούτμπολ Λιγκ, θα πρέπει να γίνει απαραίτητα με νομοθετική ρύθμιση. Η ΕΠΟ στο δεύτερο σκέλος της απόφασης που πήρε προτείνει στον Υπουργό να αλλάξει το νόμο. Μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει καμία κίνηση από πλευράς υπουργού για να γίνουν δύο οι όμιλοι με νομοθετική ρύθμιση
Η βούληση της ΕΠΟ, πάντως, είναι να γίνουν δύο όμιλοι στη Β’ Εθνική κατηγορία. Γι’ αυτό το λόγο έγινε η συγκεκριμένη πρόταση προς τον κ. Αυγενάκη.
Αν τα Χανιά δικαιωθούν στην προσφυγή που κατέθεσαν, θα ακυρωθεί η απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ. Άρα, το μπαλάκι θα πάει πάλι στην ΕΠΟ, η οποία θα πρέπει να αποφασίσει εκ νέου τι θα γίνει στη συνέχεια…».

απόδοση δηλώσεων: goalposts.gr

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις