Διακοφώτης: ”Αν ο υφυπουργός βγει από το… ψυγείο του θα προχωρήσουμε σε αναδιάρθρωση”

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Δωδεκανήσου και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, Παναγιώτης Διακοφώτης παραχώρησε συνέντευξη στον ”FOCUS FM 103,6” και σχολίασε όσα έγιναν στην συνεδρίαση της Εκτελεστικές Επιτροπής της ΕΠΟ, αναφέρθηκε στην αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών, στην συνάντηση Γραμμένου με τον υφυπουργό αθλητισμού και χαρακτήρισε αδικία για τις δύο ομάδες τα όσα έγιναν στο μπαράζ της Ξάνθης με τον Απόλλωνα.Αναλυτικά όσα είπε:

Για την αλλαγή συμπεριφοράς του Ολυμπιακού και την άρση της εμπιστοσύνης του στον Μαρκ Κλάτενμπεργκ: “Αρχικά ο κ. Αγραφιώτης έχει εκφράσει για τον κ. Κλάτενμπεργκ μια άποψη ότι πρέπει μέχρι τις 31 Οκτωβρίου να ανανεωθούν και οι πέντε συνεργάτες του και να υπογράψουν, χωρίς να υπάρχει το παραμικρό από πλευράς της Εκτελεστικής Επιτροπή. Τότε ήταν υπέρ, το θέμα πήγε προς ψήφιση και κάπου εκεί έκλεισε. Μετά από μια ώρα ο κ. Αγραφιώτης δήλωσε ότι ο Ολυμπιακός είπε ότι άρει την εμπιστοσύνη του στον κ. Κλάτενμπεργκ επειδή έχει συνεργάτες τους κ. Κουκουλάκη και Τριτσώνη και δεν ήθελαν Έλληνες στην ΚΕΔ. Αυτή είναι η αλήθεια και τώρα οι λόγοι που το έκαναν αυτό, είναι δικοί τους”.

Για την αναδιάρθρωση των κατηγοριών: «Η απόφαση είναι ξεκάθαρη. Διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε ορθή τροποποίηση της προκήρυξης. Ναι μεν υπήρχε πλειοψηφία αλλά δεν μπορούσε να σταθεί γιατί δεν γινόταν να αυξηθεί ο αριθμός των ομάδων στην Σούπερλιγκ. Είχε γίνει ξανά συζήτηση και είχε αποφασιστεί ότι δεν στέκεται νομικά αυτή η αύξηση. Πέρασαν οι μέρες, δεν υπήρχε εξέλιξη και για μια ψήφο δεν πέρασε το να γίνει η «απορρόφηση» της Φούτμπολ Λιγκ από την Σούπερλιγκ 2. Υπήρχε βέβαια η ψηφοφορία της Φούτμπολ Λιγκ που με 12-2 αποφασίστηκε να γίνει το πρωτάθλημα σε δυο ομίλους. Διαπιστώθηκε από την ΕΠΟ ότι υπάρχει αδιέξοδο και λόγω της πανδημίας πήραμε την απόφαση αρχικά να γίνει σε 18 η Σούπερλιγκ και Σούπερ Λιγκ 2 και 16 η Φούτμπολ Λιγκ. Αν και εφόσον ο υπουργός καταργήσει την Φούτμπολ Λιγκ τότε θα γίνει σε δυο ομίλους το πρωτάθλημα της Σούπερλιγκ 2.
Στο χέρι του υπουργού είναι να πάρει μια απόφαση και να λύσει τα χέρια όλων. Πρέπει να υπάρξει μια απόφαση και να τρέξουν οι εξελίξεις. Αν λοιπόν ο υπουργός βγει από το… ψυγείο του και πάρει κάποια απόφαση θα είναι χαρά όλων να προχωρήσουμε επιτέλους σε αυτή την ταλαιπωρημένη κατηγορία».

Για την Super League 1 και την αύξηση των ομάδων: «Δεν εξαρτάται από εμάς, αλλά από την Λίγκα. Περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει στην Σούπερλιγκ».

Για την συνάντηση Αυγενάκη – Γραμμένου: «Μάλλον δεν έγινε κάτι καλά. Ο κ. Αυγενάκης ζήτησε να μην γίνουν οι εκλογές στις 9 του Οκτώβρη από τον κ. Γραμμένο. Η ΦΙΦΑ και η ΟΥΕΦΑ όμως έχει ενημερώσεις την πολιτική ηγεσία εμμένει στο καταστατικό της ομοσπονδίας και δεν δεχτεί καμία πολιτική παρέμβαση σε ότι αφορά τις εκλογές αλλά και για την ημερομηνία».Για το μπαράζ Απόλλωνα – Ξάνθη: «Ότι πιο αδικία και για τις δυο ομάδες, ειδικά για την Σούπερλιγκ 2, για τις ομάδες που θα μπορούσαν να πάρουν την άνοδο. Υπήρχε μια απόφαση μετά από εισήγηση για να γίνει το μπαράζ 2 Αυγούστου, δεν υπήρχε από πλευράς Σούπερλιγκ η δυνατότητα να καλύψει την ομάδα. Θα μπορούσε από νωρίς να δοθεί μια διορία και να μην υπάρχει όλο αυτό το μπέρδεμα. Η Ξάνθη αδικήθηκε γιατί δεν μπορούσε να παίξει με επαγγελματίες ποδοσφαιριστές».

Πηγή: soccerplus.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις