Μπαλάφας: Ποιοτικά καλύτερο το νέο πρωτάθλημα

Για το φιλικό παιχνίδι με την ΑΕΛ και το τέλος του βασικού σταδίου της προετοιμασίας μίλησε, από την Πορταριά του Πηλίου, στην οποία θα παραμείνει για μία ακόμα μέρα η αποστολή της Νίκης, ο Σωτήρης Μπαλάφας.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για το φιλικό με την ΑΕΛ:

“Η ομάδα είχε θετική παρουσία. Αποτυπώσαμε στον αγωνιστικό χώρο όλα όσα μας έχει πει ο προπονητής, όσον αφορά την αμυντική μας διάταξη. Επιθετικά προσπαθήσαμε, αλλά οφείλουμε να παραδεχτούμε πως ακόμα δεν έχουμε δουλέψει πάνω σε αυτό το κομμάτι, είναι σε αρκετά πρώιμο στάδιο η προετοιμασία μας. Προσωπικά, νιώθω ιδιαίτερα ευχαριστημένος γιατί όλα τα παιδιά, παλιά και νέα, έδειξαν να κατανοούν αυτά που θέλει ο προπονητής. Αγωνιστήκαμε απέναντι σε μία ομάδα μεγαλύτερης κατηγορίας, η οποία είναι πολύ πιο μπροστά από εμάς, στην προετοιμασία της. Σαν Νίκη Βόλου, προπονούμαστε μαζί δύο εβδομάδες περίπου, ενώ η ΑΕΛ, σε δέκα περίπου μέρες, θα έχει αγώνα πρωταθλήματος. Δείξαμε πως είμαστε σε αρκετά καλό δρόμο, ακολουθήσαμε τον ρυθμό τους, είχαμε καλά τρεξίματα, παρά το γεγονός πως τα πόδια μας είναι “βαριά”, εξαιτίας των επίπονων διπλών προπονήσεων”.

Για το πώς εκτυλίχθηκε, κατά τη γνώμη του, το βασικό στάδιο της προετοιμασίας για την ομάδα του:

“Διαπίστωσα πως η ομάδα έχει δυναμώσει αρκετά, έγιναν καλές επιλογές, όσον αφορά την προσθήκη των νέων ποδοσφαιριστών. Εμείς οι παλιοί προσπαθούμε να κάνουμε όλο το σύνολο μία οικογένεια, το κλίμα είναι καλό, αλλά το σημαντικότερο κομμάτι, σε μία ομάδα, είναι το να καταφέρεις να πετύχεις την απόλυτη ομοιογένεια και χημεία. Από ‘κει και πέρα, αν καταφέρουμε όλοι μας να αφομοιώσουμε αυτά που λέει ο προπονητής, θα έχουμε μία καλή πορεία. Είναι πολύ νωρίς ακόμα, δουλεύουμε σκληρά και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Η συνεργασία μας με το τεχνικό τιμ είναι άψογη, ενσωματώθηκαν κάποια νέα παιδιά που έχουν γνώσεις. Είναι πολύ σημαντικό, σε ένα προπονητικό επιτελείο, ο καθένας να έχει τον ρόλο του και να ασχολείται με συγκεκριμένα κομμάτια. Μας έχουν βοηθήσει πάρα πολύ κι είναι χαρά μας που είναι δίπλα μας”.

Για τη συμμετοχή της Νίκης Βόλου στο πρωτάθλημα της δεύτερης τη τάξει εθνικής κατηγορίας:

“Η ομάδα, πέρσι το καλοκαίρι, ξεκίνησε από το μηδέν. Άρχισε να προετοιμάζεται πολύ αργά, ενσωματώθηκαν πολλοί ποδοσφαιριστές στο ρόστερ, κυριολεκτικά, την τελευταία στιγμή, μέχρι να έρθει στο Βόλο ο Στάικος, ήμασταν στην τελευταία θέση. Στη συνέχεια, όμως, όλα άλλαξαν, καταφέραμε να κάνουμε πορεία πρωταθλητισμού και να φτάσουμε μία ανάσα από την απευθείας άνοδο. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από την προσπάθειά μας και δικαιωμένοι που καταφέραμε, τελικώς, να αλλάξουμε κατηγορία. Όσον αφορά το νέο πρωτάθλημα που θα λάβουμε μέρος, θα έχει πολλά κοινά, σε σχέση με τη Football League, όσον αφορά τον ανταγωνισμό. Θα υπάρξουν μερικές ιστορικές ομάδες που θα διεκδικήσουν το κάτι παραπάνω. Σε ποιότητα, δεδομένα θα είναι καλύτερο. Πιστεύω ότι θα είμαστε από τις ομάδες που, στον αγωνιστικό χώρο, θα έχει έναν συγκεκριμένο χαρακτήρα”.