Ανδρέας Μαύρος: Πόλεμος… στις προπονήσεις

Στο ραδιόφωνο του ΒΟΛΟΣ 98.6 FM  και στην εκπομπή “Clasico” φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο ένας εκ του προπονητικού τιμ της Νίκης Βόλου, Ανδρέας Μαύρος. Ο Βολιώτης τεχνικός σχολίασε την κλήρωση του πρωταθλήματος τονίζοντας πως η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, ενώ επισήμανε για ακόμη μία φορά πως πρώτος στόχος της Νίκης είναι η γρήγορη παραμονή.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ανδρέας Μαύρος στον ΒΟΛΟΣ 98.6 FM:

Για την κλήρωση:

«Θα πω αυτό που λένε όλοι οι προπονητές πως όλοι παίζουνε με όλους. Βέβαια το ξεκίνημα είναι πολύ σημαντικό, ειδικά τώρα με τον κορωνοϊό και την παρουσία των φιλάθλων στα γήπεδα. Το πρώτο ματς είναι στην έδρα μας με τη Χαλκίδα. Δεν ξέρω τι θα γίνει με το θέμα του κόσμου, που τον έχουμε ανάγκη να είναι δίπλα μας καθώς αποκτούμε μεγαλύτερη δυναμική. Εμείς αρχικά θα ασχοληθούμε με τον πρώτο μας αντίπαλο. Η συνέχεια είναι δύο ματς εκτός έδρας που το πρώτο είναι σε μια παραδοσιακά δύσκολη έδρα αυτή της Μελίκης και το επόμενο είναι στη Λευκάδα που είναι και το πιο μακρινό ταξίδι μαζί με τα Γιάννενα, με διανυκτέρευση. Πιστεύω πως η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, να κάνουμε ένα καλό ξεκίνημα γιατί μετά έχουμε πιο δύσκολες ομάδας, πάντα μιλώντας θεωρητικά από αυτά που έχουμε δει μέχρι τώρα από τον σχεδιασμό των ομάδων. Όπως είναι τώρα η κατάσταση θα πρέπει να διαφυλάξουμε την έδρα μας».

Για την προετοιμασία:

«Η προετοιμασία έχει ξεκινήσει εδώ και δέκα ημέρες. Κάνουμε διπλές προπονήσεις, κάναμε ένα ξεμούδιασμα με την Ανάληψη, οι παίκτες έχουν κούραση στα πόδια τους, είναι δύσκολες αυτές οι μέρες. Έχουμε πάλι την Παρασκευή ένα φιλικό προπονητικού χαρακτήρα και από βδομάδα θα ξεκινήσουμε φιλικά με πιο δυνατούς αντιπάλους. Την ερχόμενη Τετάρτη θα παίξουμε με την Καρδίτσα εκτός έδρας, που είναι στην Α2. Και το επόμενο σαββατοκύριακο έχουμε δύο παιχνίδια ένα με τον Αίολο Τρικάλων στον Βόλο κι ένα με τον Έσπερο Λαμίας. Είμαστε αντίπαλοι στην ίδια κατηγορία και είναι δυνατές ομάδες».

Για τον σχεδιασμό της ομάδας:

«Ο σχεδιασμός της ομάδας έχει ολοκληρωθεί. Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα μείγμα υλικού. Υπάρχουν πέντε παίκτες έμπειροι, είναι οι τρεις παίκτες από τη Λάρισα, ο Σαριμπαλίδης μαζί με τον Λόλα, ο Σάκης Κουτίνας, ο Παναγιώτης Τσώλης και ο Φώτης Τάσσος. Από εκεί και μετά οι άλλοι οκτώ παίκτες συμπεριλαμβανομένου και του Φιλιππόπουλου αλλά εκτός του Ευτυχίδη, κάτω από 21 ετών. Το θετικό είναι ότι αυτοί οι παίκτες είχαν πέρυσι αγωνιστικές εμπειρίες. Θεωρώ ότι πλέον μπαίνουν στο πνεύμα και στο κλίμα της ομάδας και είμαι πολύ αισιόδοξος καθώς καταβάλουν πολύ μεγάλη προσπάθεια στις προπονήσεις. Αν έρθετε στις προπονήσεις και δείτε τι γίνεται θα δείτε πως έχουμε πόλεμο… καταθέτουν ψυχή.  Υπάρχει άριστο κλίμα είναι όλα μια χαρά. Η διοίκηση είναι δίπλα μας σε ότι χρειαστούμε και όλοι είμαστε πλήρως ικανοποιημένοι».

Για το ποιοι αντίπαλοι θεωρεί ότι είναι δυνατοί:

«Δεν έχουμε καθόλου εικόνα, γιατί όλες οι ομάδες περιμέναμε την κλήρωση για να οριστικοποιήσουμε τα φιλικά παιχνίδια. Βέβαια βάση μεταγραφών αυτή τη στιγμή όλοι θεωρούμε πως δυνατές ομάδες είναι οι δύο Τρικαλινές οι οποίες απαρτίζονται από έμπειρους παίκτες με παραστάσεις από Α1 και Α2. Η ομάδα της Λαμίας κατά τη δική μου άποψη θα είναι μια πολύ δυνατή ομάδα με τις προσθήκες των Ψάλτου, Παπαργυρόπουλου Ρουμελιώτη, Μούτσα και άλλων. Τα Γιάννενα επίσης είναι πολύ καλή ομάδα. Από εκεί και μετά υπάρχει ένα ερωτηματικό όσον αφορά την ομάδα των Γρεβενών, τις ομάδες τις Θεσσαλονίκης που ακούγεται ότι θα έχουν νεανικό ρόστερ. Βέβαια οι Μαχητές Πειραματικού ανακοίνωσαν δυο μεταγραφές, αλλά δεν έχει ολοκληρωθεί σ’ αυτές τις ομάδες το ρόστερ.  Και για τη Λευκάδα υπάρχει ερωτηματικό. Ανακοίνωσε έναν παίκτη δεν έχει ακουστεί για κάποιον άλλον. Οι μεταγραφές ολοκληρώνονται 30 Σεπτεμβρίου. Οπότε θα λέγαμε ότι μέχρι και τελευταία στιγμή μπορεί μια ομάδα να ανακοινώσει ξαφνικά πέντε παίκτες. Υπάρχουν ομάδες που έχουν φτιαχτεί κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Μη ξεχνάμε πέρυσι ο Αίολος Τρικάλων μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος λέγαμε πως δεν έχει δυνατό ρόστερ. Ξαφνικά έγιναν μεταγραφές και η ομάδα βγήκε. Το μπάσκετ μην ξεχνάτε δεν έχει μεταγραφές τον Δεκέμβρη. Είναι ότι χτίσεις στην αρχή. Γι’ αυτό κι εμείς δουλεύουμε πολύ σκληρά ώστε να έχουμε ένα σύνολο που θα είναι ανταγωνιστικό. Από εκεί και πέρα ότι καλύτερο ας έρθει. Έχουμε πει πως πρωταρχικός στόχος είναι η παραμονή και  μέσα από αυτή τη διαδικασία να αναδείξουμε και κάποια νέα παιδιά. Ότι καλύτερο έρθει δεν θα το αφήσουμε. Σε κάθε αγώνα παίζουμε για τη νίκη».

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις