Δεν ικανοποίησε η Ελλάδα, 0-0 με Σλοβενία

Σλοβενία και Ελλάδα έμειναν στο ισόπαλο 0-0 και σίγουρα δεν ικανοποίησαν με την εικόνα τους. Ειδικά η εθνική μας ομάδα που μπήκε ως φαβορί, ωστόσο δεν απείλησε σοβαρά την αντίπαλη εστία.

Η ομάδα του Τζον Φαν’τ Σχιπ ήταν σαφώς ανώτερη από την αντίπαλό της, αλλά οι περισσότεροι μεσοεπιθετικοί της βρέθηκαν σε κακή μέρα.

Αργό τέμπο, δίχως φαντασία και εμπνεύσεις, η «γαλανόλευκη» δεν πήρε τη νίκη.

Αλλά κυρίως δεν έδειξε καλό πρόσωπο απέναντι σε μία ομάδα χαμηλής δυναμικότητας.

Ο Ολλανδός τεχνικός παρέταξε μία 11άδα που σαφέστατα κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο, αλλά στην συνέχεια δεν την βοήθησε με τις αλλαγές του.

Έκανε μόλις δύο, με την δεύτερη στο 87′!

Η Ελλάδα έχει τον πρώτο λόγο για κατάκτηση της πρώτης θέσης, αλλά πρέπει να το δείχνει και μέσα στο γήπεδο με πιο πειστικό τρόπο.

Το φιλμ
Σα να μην έγινε το πρώτο ημίχρονο. Πέρασε και δεν ακούμπησε.

Ένα φαλτσαριστό σουτ στα πρώτα λεπτά του Παυλίδη μπλόκαρε ο Όμπλακ, ενώ στα μετόπισθεν ι Σβάρνας είχε δύο εξαιρετικές τοποθετήσεις που δεν επέτρεψαν στον αντίπαλο να απειλήσει.

Παραλίγο αυτογκόλ στο 16′ από στραβοκλωτσιά του Μπλάζιτς, ενώ στην εξέλιξη της φάσης το σουτ του Γιαννούλη έφυγε μακριά εκτός εστίας.

Από το 25′ και μετά η εθνική μας ανέβασε ρυθμούς.

Με τον Μπακασέτα να συνεργάζεται με τον Μπακάκη, εκείνος σέντραρε, η μπάλα έφτασε στον Παυλίδη, ο οποίος από τη μικρή περιοχή προσπάθησε να νικήσει τον Όμπλακ με τακουνάκι, αλλά μπλόκαρε ο τερματοφύλακας της Ατλέτικο Μαδρίτης.

Τρία λεπτά μετά η άμυνα πρόλαβε τον Έλληνα στράικερ που ήταν έτοιμος να σουτάρει.

Μέχρι το φινάλε η Ελλάδα κέρδισε τρία κόρνερ, αλλά όλα πέρασαν ανεκμετάλλευτα.

Στο δεύτερο μέρος η εθνική μπήκε ορεξάτη και με διάθεση να πιέσει για ένα γρήγορο γκολ.

Στο 52′, πολύ ωραία μπαλιά στον Λημνιό από τον Παυλίδη στα δεξιά, εκείνος σούταρε με το δεξί μέσα από την περιοχή, αλλά ο Όμπλακ έπεσε και απέκρουσε.

Μάνταλος και Μπακασέτας είχαν σε ένα δίλεπτο τις δικές τους τελικές προσπάθειες, αλλά όχι τις επιθυμητές, ενώ στο 61′ η κεφαλιά του Παυλίδη πέρασε μακριά εκτός εστίας.

Έπεσε ο ρυθμός στην συνέχεια και η ανάγκη για αλλαγές προσώπων στην 11άδα ήταν μεγάλη.

Με τον Φαν’τ Σχιπ να βάζει τον Φούντα αντί του Παυλίδη στην κορυφή της επίθεσης.

Στο 81′ και από μια περίεργη φάση, ο Σιόβας βρέθηκε μόνος του απέναντι στον Όμπλακ, αλλά αιφνιδιάστηκε και απλώς… έδωσε τη μπάλα στην αγκαλιά του γκολκίπερ.

Οι Σλοβένοι στο 86′ έχασαν την ευκαιρία να πάρουν τη νίκη, όταν σε σέντρα του Ζάιτς, ο Σπόραρ με προβολή έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ.

Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε.

ΣΛΟΒΕΝΙΑ (Ματίας Κεκ): Όμπλακ, Μπάλκοβετς, Μεβλία, Μπλάζιτς, Στογιάνοβιτς, Μπόχαρ, Βέτριχ, Μπίγιολ (78′ Κούτερ), Ρεπ (52′ Ζίβετς), Βούκσιτς (61′ Ζάιτς), Σποράρ.

ΕΛΛΑΔΑ (Τζον Φαν’τ Σχιπ): Μπάρκας, Γιαννούλης, Σιόβας, Σβάρνας, Μπακάκης, Ζέκα, Κουρμπέλης, Μάνταλος (87′ Μασούρας), Μπακασέτας, Λημνιός, Παυλίδης (76′ Φούντας).

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις