Μακάριος: Πρώτη φορά από τη θέση του οδηγού στην Ανάβαση Πορταριάς

Λιγότερο από δύο εικοσιτετράωρα έμεινε για να πέσει η καρό σημαία και να αρχίσει η 40η Ανάβαση Πορταριάς. Την Κυριακή οι ήχοι των κινητήρων θα φτάνουν μέχρι τον Βόλο καθώς οι οδηγοί των αγωνιστικών θα τα φτάνουν στα όρια τους, διανύοντας την ανανεωμένη διαδρομή των 4.7 χιλιομέτρων στις στροφές του Πηλίου.

Για ακόμη μία φορά στην Ανάβαση θα δώσει δυναμικό παρών το Ford Escord MK2 του Γιώργου Μπαλντούνη, που θα αγωνιστεί στην κατηγορία Formula Saloon. Με τη διαφορά πως αυτή τη φορά ο Γιώργος Μπαλντούνης θα παρακολουθήσει την πορεία του αγωνιστικού του από τη θέση του μηχανικού και όχι του οδηγού. Το αυτοκίνητο θα φτάσει στα όριά του ο άνθρωπος που βρίσκονταν επί χρόνια στη μηχανική υποστήριξή του, ο Αποστόλης Μακάριος.

Ο Αποστόλης μίλησε στο goalpost.gr γι’ αυτή την αλλαγή, δηλώνοντας ενθουσιασμένος που θα συμμετάσχει στην Ανάβαση ως οδηγός για πρώτη φορά: «Είμαι πάρα πολύ ενθουσιασμένος. Ανυπομονώ να έρθει ώρα να μπω στη θέση του οδηγού και να φτάσω στον τερματισμό με ασφάλεια, έχοντας ζήσει αυτά τα λεπτά της ειδικής διαδρομής που η αδρεναλίνη χτυπάει κόκκινο. Είναι η πρώτη φορά που θα είμαι στη θέση του οδηγού στην Ανάβαση που γίνεται στην πόλη μας»

Για το γεγονός πως δεν επιτρέπεται στους θεατές να παρακολουθήσουν τον αγώνα: «Είναι το μόνο στενάχωρο πράγμα γι’ αυτόν τον αγώνα. Μακάρι να μπορούσαν οι φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού να βρίσκονταν στις πλαγιές, χειροκροτώντας και ενθαρρύνοντας τους αθλητές. Θέλω να πιστεύω πως θα είναι μόνο για φέτος αυτό το μέτρο. Οι οδηγοί θα επικεντρωθούν αποκλειστικά στη διαδρομή και θα απολαύσουν τον αγώνα»

Για την ειδική που έχει αλλάξει: «Θέλω να πω ένα μεγάλο “μπράβο” στον  πρόεδρο της Λ.Α. Βόλου, τον Αντώνη Σταφυλοπάτη, που κατάφερε σε μία πολύ δύσκολη περίοδο να βγάλει εις πέρας μία δύσκολη αποστολή. Μεγάλωσε την ειδική διαδρομή κατά ένα χιλιόμετρο περίπου, ώστε η απόλαυση για αθλητές και κόσμο να είναι ακόμη μεγαλύτερη και σε συνεργασία με το Δ.Σ. της Λέσχης προχώρησαν σε κάποιες αλλαγές που θα κάνουν ευκολότερη τη  παραμονή των ομάδων στον αγώνα αλλά και στα δοκιμαστικά».

Τέλος ο Αποστόλης Μακάριος ευχήθηκε στους συναθλητές του: «Θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους τους αθλητές να έχουν έναν καλό αγώνα και έναν ασφαλή τερματισμό»

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις