Η τύχη της αναδιάρθρωσης στα χέρια του Αυγενάκη

Τα πάνω-κάτω στις μικρές επαγγελματικές κατηγορίες στο ποδόσφαιρο έφερε η απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ να δικαιώσει τα Χανιά στην προσφυγή που κατέθεσαν κατά της απόφασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.
Το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2 θα διεξαχθεί τη νέα χρονιά με 12 ομάδες και όχι με 18, όπως αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ στις 19 Αυγούστου, προχωρώντας σε αναδιάρθρωση.
Τί γίνεται, ωστόσο, από εδώ και πέρα; Έχοντας ήδη μπει στον Σεπτέμβριο, με τις ομάδες να μην μπορούν ακόμη να κάνουν τον προγραμματισμό τους;
Για να προχωρήσει, πλέον, η αναδιάρθρωση, θα πρέπει να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση του υπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, για κατάργηση της Φούτμπολ Λιγκ και ενοποίηση της εν λόγω κατηγορίας με τη Σούπερ Λιγκ 2 σε δύο ομίλους (Βορράς-Νότος).
Έχει ο υπουργός τέτοια πρόθεση; Θυμίζουμε, πως η ΕΠΟ απέστειλε επιστολή στον κ. Αυγενάκη, ζητώντας να νομοθετήσει για τη δημιουργία δύο ομίλων στη Β’ Εθνική κατηγορία, δίχως αυτό να θεωρείται παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου.
Επίσης, μένει να δούμε τι θα ισχύσει με τη Φούτμπολ Λιγκ, αν δεν προχωρήσει η αναδιάρθρωση. Κι αυτό, καθώς από τη στιγμή που δεν υποβιβαστεί καμία ομάδα και ανέβουν οκτώ από τη Γ’ Εθνική, ο αριθμός των ομάδων φτάνει αισίως τις 22.
Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνει πρωτάθλημα με 22 ομάδες σε έναν όμιλο, με πολλά παιχνίδια, πολλές και δαπανηρές μετακινήσεις, εκτός κι αν η Φούτμπολ Λιγκ διεξαχθεί σε δύο ομίλους των 11 ομάδων, με το πρωτάθλημα να υποβαθμίζεται σημαντικά, συν το γεγονός πως θα είναι πολύ μικρό (μόλις 22 αγωνιστικών).

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις