Λυχναράς: Ομόφωνη η απόφαση του Διαιτητικού για τη SL2

Στο athlitiko.gr μίλησε ο νομικός εκπρόσωπος της ομάδας των Χανίων, Άρης Λυχναράς.

 

Όπως σημειώνει, η ΕΠΟ δεν μπορεί να παρεκκλίνει και είναι υποχρεωμένη ηθικά και νομικά να διατηρήσει τον ίδιο αριθμό ομάδων τη νέα περίοδο στη Σούπερ Λιγκ 2.

«Είναι μια δικαίωση για μας, για το γραφείο που διατηρώ με τη σύζυγό μου, την Τζένη Θερμογιάννη, με την οποία είμαστε μαζί. Από την πρώτη στιγμή είδαμε ότι έχουμε δίκιο, δηλαδή αυτό που ήθελε ο πρόεδρος μας, ο κ. Ροκάκης ήταν πραγματικά έντιμο, σωστό και νομικά ηθικό και ευτυχώς που όλη η σύνθεση του Διαιτητικού Δικαστηρίου, οι τρεις αξιότιμοι κύριοι Αρειοπαγίτες και οι άλλοι δύο αξιόλογοι νομικοί, το είδαν και μας δικαίωσαν με 5-0, κρίνοντας ότι η προκήρυξη μας είναι ισχυρή. Τα νομικά είναι δεδομένα και πλέον φαίνεται ότι υπάρχει ένας άλλος αέρας, όπου δεν υπάρχουν παρεισφρήσεις οποιουδήποτε άλλου τομέα σε τέτοια νομικά θέματα, τόσο σοβαρά».

Τώρα, τι συνεπάγεται κ. Λυχναρά αυτή η απόφαση; Τι αναμένεται;

«Σημαίνει ότι η ΕΠΟ θα πρέπει να λάβει υπόψη της στο ακέραιο αυτή την απόφαση του δικαστηρίου, να μην εμμένει στις 18 ομάδες, αδικώντας την κατηγορία, τη Σούπερ Λιγκ 2 και να πράξει τα νόμιμα. Εάν διαβάσει την προσφυγή μας, το υπόμνημα, θα αντιληφθεί ακριβώς όλους τους λόγους. Η ΕΠΟ έχει αξιόλογους νομικούς και θα πρέπει να τα τηρήσει. Είναι νομικά τα θέματα, δεν θέλω αυτή τη στιγμή να λέω νομικά και να κάνω επίδειξη γνώσεων στον κόσμο. Είναι όλα γραμμένα και η ΕΠΟ θα πρέπει ν’ ακολουθήσει την οδηγία για 12 ομάδες. Το λέει η προκήρυξη. 12 ομάδες φέτος και 12 ομάδες την επόμενη χρονιά. Είναι πάρα πολύ απλά, δεν μπορεί να παρεκκλίνει».

Άρα, πρακτικά ή ηθικά, η ΕΠΟ, δεν μπορεί να αλλοιώσει τον αριθμό των ομάδων πέραν των 12;

«Δεν μπορεί να το πράξει νομικά και ηθικά για μένα. Διότι θα θέσω το εξής ερώτημα, για ποιο λόγο δεν άλλαξε τον αριθμό των ομάδων στη Σούπερ Λιγκ 1; Γιατί λοιπόν ν’ αλλάξει σ’ εμάς; Το Διαιτητικό Δικαστήριο εφάρμοσε την διάταξη ότι πρέπει η απόφαση να έχει το σωστό και το δίκαιο. Σωστό και δίκαιο λοιπόν είναι αυτό, όπως δεν άλλαξε στη Σούπερ Λιγκ 1 δεν θ’ αλλάξει και σ’ μας. Είναι ίδιες επαγγελματικές κατηγορίες και θα πρέπει να υπάρξει ο ίδιος σεβασμός. Πιστεύω ότι στο προεδρείο της ΕΠΟ είναι αξιόλογοι άνθρωποι και δεν πρέπει να παρεκκλίνουν. Ειδικότερα στον πρόεδρο της ΕΠΟ, τον κ. Γραμμένο, έχω μεγάλη εμπιστοσύνη, που τον ξέρω από τα παλιά χρόνια, του ‘90, αξιόλογος και έντιμος σαν άνθρωπος και νομικός».

Για το τέλος, το σχόλιό σας διότι αποκτά και μια ιστορική πτυχή η απόφαση από το Διαιτητικό Δικαστήριο, μιας και ανατρέπει απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής.

«Το οποίο δεν έχει γίνει τα τελευταία 15 χρόνια. Δείχνει το κύρος της δικαιοσύνης που υπάρχει με τακτικούς δικαστές, κάτι που προσωπικά το θέλαμε. Οι δικαστές έδειξαν ότι πράγματι διακονούν σωστά τη δικαιοσύνη».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις