Βέροια: Πάει… στράφι ο προγραμματισμός

Απογοήτευση επικρατεί στις τάξεις της Βέροιας για τη μη αναδιάρθρωση των κατηγοριών.

Κάτι που σημαίνει ότι η ομάδα και τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται στη Football League, παρά τις διαβεβαιώσεις που έπαιρναν οι άνθρωποί της το τελευταίο διάστημα, ότι η αναδιάρθρωση ήταν δεδομένη!

Πλέον, η μοναδική ελπίδα για να αγωνιστεί η Βέροια στην δεύτερη τη τάξει κατηγορία, είναι να πάρει την κατάσταση στα χέρια της η Ελληνική πολιτεία και να δώσει λύση, με την δημιουργία μιας νέας Β’ Εθνικής με δύο ομίλους. Αυτό άλλωστε ζητούσαν από την αρχή οι περισσότερες ομάδες και γι’ αυτό αναμένεται να υπάρξουν από εδώ και πέρα ισχυρές πιέσεις!

Ήδη αρκετές ομάδες έβγαλαν καυστικές ανακοινώσεις, ενώ υπάρχει και η φήμη ότι πολλές από αυτές σκέφτονται να καταθέσουν τις σφραγίδες τους στον υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη.

Όλα αυτά, ενώ είμαστε στο μήνα Σεπτέμβριο και ουδείς γνωρίζει ακόμη σε ποια κατηγορία θα αγωνίζονται όλες αυτές οι ομάδες, αλλά και το πότε θα ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα.

Όπως είναι φυσικό, στον “αέρα” βρίσκεται και η “Βασίλισσα” που φέτος ξεκίνησε αποφασιστικά, έχοντας μοναδικό στόχο την άνοδο. Έκανε ήδη πέντε μεταγραφές πρωτοκλασάτων ποδοσφαιριστών και θα προχωρούσε σε άλλες τόσες, όπως ανέφερε στις δηλώσεις του ο Παύλος Δερμιτζάκης μετά το τέλος του φιλικού στην Κοζάνη.

Ωστόσο, μετά την απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου της ΕΠΟ και αν τελικά μείνουν ως έχουν τα πράγματα και η Βέροια αγωνιστεί στην FL, όλος ο προγραμματισμός πάει… στράφι. Και αυτό γιατί όσοι παίκτες αποκτήθηκαν, έχουν ειδικό όρο στα συμβόλαιά τους, που αναφέρει ότι θα αγωνιστούν στην ομάδα σε περίπτωση που αυτή πάρει μέρος στο πρωτάθλημα της SL2. Με όλους αυτούς λοιπόν θα γίνει επαναδιαπραγμάτευση και φαντάζει πολύ δύσκολο να μείνουν για να παίξουν στην τρίτη τη τάξει κατηγορία (FL).

Έτσι, το στήσιμο της ομάδας θα ξεκινήσει κυριολεκτικά από το μηδέν, αφού από το περσινό ρόστερ έχουν μείνει ελάχιστοι ποδοσφαιριστές. Βέβαια, αν γνώριζε η ομάδα ότι θα αγωνιστεί και πάλι στην ίδια κατηγορία, πιθανόν να κρατούσε κάποιους από αυτούς, αλλά… τέτοια ώρα, τέτοια λόγια.

Τα ερωτήματα λοιπόν είναι πολλά και το κυριότερο, εάν οι μεγαλομέτοχοι της ΠΑΕ είναι διατεθειμένοι να διατηρήσουν το υψηλό μπάτζετ και στην FL, σαν να μην συνέβη τίποτα. Επίσης, τι ανακατατάξεις μπορεί να φέρουν στην ομάδα αυτά τα νέα δεδομένα, αλλά και τι θα γίνει με τις 5-6 μεταγραφές των “σουπερλιγκάτων” που είχε στα σκαριά η διοίκηση και οι οποίοι είχαν ήδη συμφωνήσει;

Πραγματικά η Βέροια αυτή την στιγμή βρίσκεται σε ένα δύσκολο σταυροδρόμι. Χρειάζεται πάνω από όλα ψυχραιμία, για να επιλέξουν οι άνθρωποι που έχουν αυτή την στιγμή τις τύχες της στα χέρια τους, ποιο δρόμο θα ακολουθήσουν. Πάντως σε κάθε απόφασή τους, η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου της ομάδας, θα είναι στο πλευρό τους.

Πηγή: kerkidasport

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις