Φιλική ήττα από τον Λεβαδειακό για τη …μουδιασμένη Νίκη

Σ’ ένα φιλικό παιχνίδι που είχε μόλις μία τελική στο πρώτο ημίχρονο και ελάχιστες καλές στιγμές μπροστά στις δύο εστίες, ο Λεβαδειακός επικράτησε της Νίκης Βόλου με σκορ 1-0, χάρη σε όμορφο τέρμα του Συμελίδη στο 53’. Μπορεί οι εξελίξεις στο μέτωπο της αναδιάρθρωσης των κατηγοριών να έχουν επηρεάσει το κυανόλευκο στρατόπεδο, όμως θα πρέπει η εικόνα σιγά σιγά να αλλάξει προς το καλύτερο και οι εμφανείς αδυναμίες τόσο στην αμυντική, όσο και στην επιθετική λειτουργία να εξαλειφθούν, όσο βαδίζουμε προς το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας.

Πώς παρέταξε την ομάδα του ο Στάικος Βεργέτης

Με τον Παπαδόπουλο να παίρνει φανέλα βασικού και θέση κάτω από τα γκολπόστ ξεκίνησε το ματς η Νίκη Βόλου. Ο Πολίμος κάλυψε το αριστερό άκρο της άμυνας ενώ ο Κάρδαρης το δεξί. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτέλεσαν οι Αργύρης και Τσιμπούκας. Σε ρόλο αμυντικού χαφ χρησι μοποιήθηκε ο Αλέξανδρος Μπιτσάκος, έχοντας πιο μπροστά του τους Ιμπάνεζ και Σαλαμούρας, δεξιά και αριστερά αντίστοιχα. Την αριστερή πτέρυγα της επίθεσης κάλυψε ο Τσιώλης ενώ τη δεξιά ο Οικονομίκος. Στην κορυφή της επιθετικής γραμμής τοποθετήθηκε ο Γκονζάλες.

Χωρίς φάσεις το πρώτο μέρος

Χωρίς ρυθμό και φάσεις το πρώτο ημίχρονο για τις δύο ομάδες που προσπάθησαν να βρουν τα πατήματά τους στον αγωνιστικό χώρο αλλά χωρίς να μπορούν να φτάσουν με αξιώσεις στις αντίπαλες εστίες. Ο Λεβαδειακός κράτησε περισσότερο την μπάλα τα πόδια του και είχε τη μοναδική τελική προσπάθεια του ημιχρόνου, όταν το σουτ του Κονέ στο 29’ πέρασε άουτ. Οι κυανόλευκοι έδωσαν μέτρα στους αντιπάλους τους και προσπάθησαν να τρέξουν στην αντεπίθεση χωρίς όμως να μπορέσουν να απειλήσουν την εστία του Γκέκα.

Με βολίδα του Συμελίδη το 0-1 για τον Λεβαδειακό

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Λεβαδειακός έδειξε από νωρίς τις προθέσεις του και λίγα δευτερόλεπτα μετά τη σέντρα απείλησε την εστία του Παπαδόπουλου. Ο Νίλι πλάσαρε από καλή θέση όμως ο πορτιέρε της Νίκης εξουδετέρωσε τον κίνδυνο. Στο 53’ ο Λεβαδειακός άνοιξε το σκορ όταν ο Νίλι εκτέλεσε συρτά και προς το ύψος της μεγάλης περιοχής το κόρνερ από αριστερά, με τον Συμελίδη να σουτάρει στην κίνηση στέλνοντας την μπάλα στην αριστερή γωνία της εστίας του Παπαδόπουλου.

Η Νίκη απείλησε για πρώτη φορά στο δεύτερο μέρος στο 62’. Ο Κάρδαρης σέντραρε από τα δεξιά, η μπάλα έφτασε στον Γκονζάλες όμως το γυριστό σουτ που επιχείρησε, κόντραρε και απομακρύνθηκε. Τέσσερα λεπτά αργότερα ένας πρώην κυανόλευκος παραλίγο να στεφθεί σκόρερ του αγώνα. Ο Τζιώρας που είχε περάσει στον αγώνα με ωραία κίνηση έφερε την μπάλα στο δεξί, όμως το σουτ πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Στο 75’ ήταν και πάλι ο Χρήστος Τζιώρας που απείλησε, όμως το ψηλοκρεμαστό σουτ που επιχείρησε από μακρινή απόσταση πέρασε πάνω από το δοκάρι. Στο 79’ η Νίκη έφτασε κοντά στην ισοφάριση με την κεφαλιά του Μπαλάφα σε κόρνερ του Τσιώλη να απομακρύνεται από αμυντικό των φιλοξενούμενων πάνω στη γραμμή.

Δουλειά σε άμυνα και επίθεση

Η Νίκη Βόλου δείχνει πως θέλει δουλειά τόσο στην αμυντική της λειτουργία και πολύ περισσότερο στο δημιουργικό της κομμάτι, καθώς στο σημερινό φιλικό παιχνίδι απείλησε ελάχιστα την αντίπαλη εστία, ενώ θα πρέπει παράλληλα να περιορίσει τον αριθμό των αβίαστων λαθών που δίνουν στους αντιπάλους την ευκαιρία να απειλήσουν.

Απουσία Κρουθ

Να σημειώσουμε πως στο σημερινό παιχνίδι δεν αγωνίστηκε ο Άλεξ Κρουθ που μπορεί να δώσει λύσεις στο «σπάσιμο» συμπαγών αμυντικών γραμμών όπως ήταν αυτή του Λεβαδειακού.

Οι συνθέσεις:

Νίκη Βόλου: Παπαδόπουλος (60’ Περιστερίδης), Πολίμος(63’ Θεοδωρόπουλος), Αργύρης (60’ Αλιατίδης), Τσιμπούκας (46’ Μπαλάφας), Κάρδαρης, Μπιτσάκος (60’ Μπόσιο), Σαλαμούρας, Ιμπάνεζ (60’ Ντομίνγκεθ), Τσιώλης, Οικονομίκος (46’ Μέτσε), Γκονζάλες

Λεβαδειακός: Γκέκας (61’Αγγελόπουλος), Βήχος, Καραχάλιος (61’ Καραμπάς), Λιάγκας (61’ Γεράκιος), Νίκας, Παναγιώτου, Συμελίδης, Κονέ (46’ Νίλι), Μυτίδης (61’ Τζιώρας), Μεχία, Ενόμο

Για τον Λεβαδειακό αγωνίστηκαν μετά το 70′ και οι: Κάκο, Μακρής, Τσαπράς, Βαγγέλωφ, Τσιώλης, Πούλος, Κυριαζής

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις