Κέρδισε το Κόσοβο η Ελλάδα, “έπιασε” κορυφή

Ήταν εύστοχη και έφυγε με το τρίποντο από την Πρίστινα… Η Εθνική επικράτησε με 2-1 του Κοσόβου το βράδυ της Κυριακής (6/9), σημειώνοντας την πρώτη της νίκη στον 3ο όμιλο της League C για το Νations League και πιάνοντας και κορυφή, αφού υπερτερεί της Σλοβενίας στην ισοβαθμία (κέρδισαν 1-0 τη Μολδαβία οι Σλοβένοι).

Η ομάδα του Τζον Φαν’τ Σιπ δεν μπορεί να πει κανείς ότι έθελξε με την απόδοσή της, ωστόσο ήταν αποτελεσματική στις λίγες ευκαιρίες της, έβαλε από ένα γκολ στα πρώτα λεπτά των δύο ημιχρόνων και, αν και αγχώθηκε προς το τέλος μετά τη μείωση του σκορ από τους αξιόμαχους γηπεδούχους, κράτησε το πολύτιμο διπλό.

Ζέκα και Κουρμπέλης έκαναν πολλή δουλειά στη μεσαία γραμμή, καλά τα πήγε και ο Σβάρνας στα μετόπισθεν, κινητικοί μπροστά ο Λημνιός και όσο αγωνίστηκε ο Φορτούνης.

Είχε την ουσία…
Με τον καλύτερο τρόπο μπήκε στο ματς η «γαλανόλευκη», καθώς μόλις στο 3′ ο Λημνιός με διπλή προσπάθεια έδωσε γρήγορο προβάδισμα στην ελληνική ομάδα, που δεν κατάφερε ωστόσο να πιάσει καλό ρυθμό εν συνεχεία.

Χρειάστηκε να κάνει και μια σημαντική επέμβαση ο Μπάρκας στο 11′ κρατώντας το 0-1, με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να διαχειρίζεται το παιχνίδι, αλλά μην μπορώντας να ξεφύγει από τη μετριότητα.

Στο β’ ημίχρονο οι διεθνείς ευτύχησαν να βρουν πάλι γρήγορο τέρμα, με τον Σιόβα μάλιστα στο 51′ να λειτουργεί ως φορ κλάσης για να πετύχει το 0-2 με ωραίο κατέβασμα μπάλας και σουτ πέφτοντας, για να επικεντρωθούν από εκεί και πέρα στη διαχείριση του καθαρού τους πρoβαδίσματος.

Και η αλήθεια είναι ότι μέχρι το 82′, όταν και από λάθος του Μπάρκα ο Μπέρναρντ Μπερίσα μείωσε σε 1-2, το κατάφεραν με σχετική ευκολία, για να… ιδρώσουν κάπως στα τελευταία λεπτά για να μην χαθεί η νίκη.

Εντέλει, δεν άλλαξε κάτι μέχρι το σφύριγμα της λήξης και με τα δύο παιχνίδια του Οκτωβρίου επί ελληνικού εδάφους ενάντια σε Μολδαβία (11/10) και Κόσοβο (14/10) η Εθνική έχει την ευκαιρία να καπαρώσει την πρωτιά στο γκρουπ της (4 βαθμούς η Ελλάδα, 4 η Σλοβενία, 1 βαθμός για το Κόσοβο, 1 για τους Μολδαβούς).

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Τσέχος Κράλοβετς με βοηθούς τους συμπατριώτες του Νάντβορνικ και Μόκρους.

ΚΟΣΟΒΟ (Μπερνάρ Σαλάντ): Ουικάνι, Βοϊβόντα (58′ Ρασκάι), Χαντεργκιόναϊ, Ραχμάνι, Αλίτι, Χαλίμι (54′ Χασάνι), Ντρέσεβιτς, Β. Μπερίσα, Τσελίνα, Νουχίου, Ζενέλι (54′ Μ. Μπερίσα).

ΕΛΛΑΔΑ (Τζον Φαν’τ Σιπ): Mπάρκας, Μπακάκης, Γιαννούλης, Σταφυλίδης (40′ λ. τρ. Σιόβας), Σβάρνας, Ζέκα, Κουρμπέλης, Λημνιός, Φορτούνης (61′ Μασούρας), Μπακασέτας, Κουλούρης (83′ Μάνταλος).

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις