Δικαίωση για Νίκη και Καβάλα – Έναρξη μετά το “ξεκαθάρισμα” στη Φούτμπολ Λιγκ

Δικαιωμένοι αισθάνονται στη Νίκη Βόλου από την απόφασή τους να καταθέσουν εξώδικο στην ΕΠΟ με το οποίο ζητούσαν να αναβληθεί η κλήρωση της Γ’ Εθνικής.

Όσοι γνωρίζουν στοιχειώδη νομικά κατάλαβαν από την πρώτη στιγμή πως με το εξώδικο που απέστειλε η ΠΑΕ Νίκη Βόλου και η ΠΑΕ Καβάλα δεν είχαν στόχο την αναβολή της κλήρωσης αλλά να προειδοποιήσουν πως σε περίπτωση που δεν γίνει αναδιάρθρωση στη Σούπερ Λιγκ 2 και στη Φούτμπολ, οκτώ ομάδες θα βρεθούν αίολες.

Συγκεκριμένα, ο Ιάλυσος, ο Ασπρόπυργος, η Καλαμάτα και η Τρίγλια που μετά την επικύρωση της βαθμολογίας κατέλαβαν τις τέσσερις τελευταίες θέσεις με τα τρέχοντα δεδομένα ανήκουν στη Γ’ Εθνική κατηγορία. Παρά το αδιαμφισβήτητο γεγονός, αυτές οι ομάδες δεν συμπεριλήφθηκαν στην κλήρωση της ερασιτεχνικής κατηγορίας. Τον λόγο τον γνωρίζει μόνο η ΕΠΟ…

Επίσης, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αποφάσισε μονομερώς να ανεβάσει στην επόμενη κατηγορία και τους οκτώ πρωταθλητές των ομίλων της Γ’ Εθνικής, αντί των τεσσάρων που ανέφερε η προκήρυξη.  Οι συγκεκριμένες ομάδες δεν έχουν προχωρήσει στην εγγραφή τους στο συνεταιρισμό της Ένωσης SL2 και FL και γι’ αυτό, προς το παρόν, δεν υπάρχει η αντίδραση ομάδων της Φούτμπολ Λιγκ.

Μετά την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου, που έκανε δεκτή την προσφυγή των Χανίων, με την οποία ακυρώθηκε η αναδιάρθρωση που αποφάσισε η Ε.Ε. της ΕΠΟ, επιστρέφουμε, μέχρι οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη, στις προηγούμενες προκηρύξεις.  Η προκήρυξη της Σούπερ Λιγκ 2 αναφέρει συμμετοχή 12 ομάδων και της Φούτμπολ Λιγκ, 14 ομάδων. Με το δεδικασμένο του Διαιτητικού και των Χανίων, στην περίπτωση που δεν υπάρξει αναδιάρθρωση κατηγοριών, τότε, όταν στη Φούτμπολ Λιγκ γίνει αίτημα για εγγραφή από τις 8 επιπλέον ομάδες, είναι βέβαιο πως κάποιες ΠΑΕ της κατηγορίας θα προσφύγουν στο Διαιτητικό Δικαστήριο. Εφόσον δικαιωθούν, οι τέσσερις τελευταίες ομάδες μαζί με τέσσερις από τις οκτώ πρωταθλήτριες της Γ’ Εθνικής θα βρεθούν στο κενό.

Για τον λόγο αυτό, μπορεί η κλήρωση του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής να πραγματοποιήθηκε, όμως αναβλήθηκε για τις 11 Οκτωβρίου η έναρξη, ενώ και η προκήρυξη του πρωταθλήματος θα συνταχθεί τον Οκτώβριο και αφού πρώτα ξεκαθαρίσει η κατάσταση στη Σούπερ Λιγκ 2 και στη Φούτμπολ Λιγκ. Αυτό σημαίνει πως αν δεν γίνει αναδιάρθρωση στις δύο προαναφερθείσες κατηγορίες τότε είναι πολύ πιθανόν να ξαναγίνει κλήρωση στη Γ’ Εθνική συμμετέχοντας σ’ αυτή και οι ομάδες που υποβιβάστηκαν από τη Φούτμπολ Λιγκ καθώς και οι τέσσερις εκ των οκτώ που προβίβασε αυτοβούλως η ΕΠΟ.

Γ.Α.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις