Συμβολική συμμετοχή του ΣΔΥ Βόλου στο εγχείρημα της Marie Lootie για τον γύρο της Γης!

Ξεχωριστό ήταν το τριήμερο για τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Βόλου, που μετείχε συμβολικά σε ένα απειροελάχιστο τμήμα της πορείας που κάνει η Marie Lootie τρέχοντας τον γύρο της Γης! Η 42χρονη αθλήτρια ξεκίνησε την πορεία των 26.232 χιλιομέτρων τον Δεκέμβριο του 2019 από την Πορτογαλία και αναμένεται να την ολοκληρώσει το Δεκέμβριο του 2021 τρέχοντας ένα Μαραθώνιο κάθε ημέρα, με ρεπό μίας ημέρας ανά βδομάδα. Όταν τερματίσει θα είναι ο 7ος άνθρωπος στην ιστορία, και ο μικρότερης ηλικίας που θα έχει πετύχει το εγχείρημα. Η δυσκολία αυξάνεται καθώς τρέχει χωρίς συνοδεία οχήματος υποστήριξης, και μεταφέρει σέρνοντας σε καρότσι συνολικού βάρους 30 κιλών τα πράγματά της.

Η Γαλλίδα αθλήτρια έφτασε στην πόλη μας τρέχοντας την Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου και μέλη του συλλόγου την υποδέχθηκαν έχοντας ενδιαφέρουσες συναντήσεις και συζητήσεις την ίδια και την επόμενη ημέρα που συνέπεσε με το ρεπό. Μάλιστα μιλά ελληνικά καθώς την προηγούμενη δεκαετία έμενε στην Ελλάδα. Της επιφυλάχθηκε και μια έκπληξη, μια και στη συνάντηση ήταν η συμπατριώτισσά της, η δρομέας Catherine Putz που μένει στον Βόλο και είναι μέλος του ΣΔΥ Βόλου. Στις 6.00 το πρωί της Τετάρτης που ήταν η 200η ημέρα του προγράμματος, και ενώ ήταν ακόμη νύχτα, η Marie Lootie ξεκίνησε τον 171ο της Μαραθώνιο από τον Βόλο προς Ριζόμυλο, Στεφανοβίκειο, ως και το Νέο Περιβόλι Λάρισας. Τιμητικά τη συνόδευσαν μέλη του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου τρέχοντας μαζί της 12 χιλιόμετρα από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Βόλου όπου είχε τερματίσει τη Δευτέρα και ήταν η εκκίνηση την Τετάρτη, ως τη διασταύρωση προς το Βελεστίνο.

Η πορεία της καταγράφεται σε πραγματικό χρόνο στο σάιτ της που παρακολουθεί ο κόσμος από όλες τις χώρες σε όλη τη Γη. Ήταν ιδιαίτερα τιμητικά για τον ΣΔΥ Βόλου και την πόλη μας τα πολύ όμορφα λόγια που έγραψε η Marie Lootie για τον σύλλογο και τον Βόλο, που τα διάβασαν και θα τα διαβάζουν για πάντα στο μέλλον σε όλο τον κόσμο όσοι παρακολουθούν την πορεία που προξενεί παγκόσμιο ενδιαφέρον. Εξίσου τιμητικό ήταν ότι η αθλήτρια έτρεξε τη διαδρομή αυτής της ημέρας με το τεχνικό μπλουζάκι του Ημιμαραθωνίου Βόλου που της προσέφερε ο σύλλογος και το οποίο θα ταξιδέψει σε όλες τις ηπείρους. Τις επόμενες ημέρες η Marie θα ολοκληρώσει την πορεία της στην Ευρώπη και θα μπει στην Ασία, ενώ θα ακολουθήσουν οι Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Βόρεια και Νότια Αμερική, Αφρική. Ο ΣΔΥΒ της εύχεται καλή συνέχεια και να ολοκληρώσει με επιτυχία και με ατέλειωτες εμπειρίες τον γύρο της Γης!

Η αγωνιστική συμμετοχή του Σαββατοκύριακου

Σε 3 αγώνες τριών αθλημάτων έτρεξαν οι δρομείς του ΣΔΥ Βόλου. Οι περιορισμοί λόγω του covid και οι πολλές αναβολές, απέτρεψαν μεγαλύτερη παρουσία, ενώ δεν έγινε ούτε το Poikilo Rocky Mountain όπου θα έτρεχε ο Χρήστος Αγνουσιώτης ο οποίος πέρυσι αναδείχθηκε νικητής του αγώνα. Στο 3o Kirki Trail 2020 που έγινε το απόγευμα του Σαββάτου στην Κίρκη Αλεξανδρούπολης, έτρεξε ο Αθανάσιος Τσιάτσιος και τερμάτισε τα 6 χιλιόμετρα σε 1.03.09.

Ο 1ος Authentic Marathon Swim πραγματοποιήθηκε στο Αρτεμίσιο το Σαββατοκύριακο, με επίκεντρο το Πευκί Ευβοίας του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού. Στον αγώνα των 1.500 μέτρων που έγινε το απόγευμα του Σαββάτου, ο Γιάννης Μελαχροινάκης τερμάτισε 20ος με χρόνο 34’19.

Την επόμενη ημέρα σειρά πήρε ο ποδηλατικός 2nd Olympus hill climb στον Πλαταμώνα. Από την savvi marine barchetta του Πλαταμώνα ξεκίνησε η χαρακτηριζόμενη ως η ομορφότερη ανάβαση της Ελλάδας, με τερματισμό στην Καλλιπεύκη Ολύμπου, σε μια διαδρομή 22 χιλιομέτρων με υψόμετρο 1100 μέτρα. Σημαντική διάκριση από τον Γιάννη Κλόκα, ο οποίος τερμάτισε στην 3η θέση.

Και άλλες δράσεις

Μια ακόμη πανέμορφη πεζοπορική διαδρομή στο Πήλιο διέσχισαν το Σάββατο μέλη του ΣΔΥ Βόλου και του Συλλόγου Χειμερινών Κολυμβητών Βόλου Ιάσονας. Ήταν απόστασης 8 χιλιομέτρων από τη Μηλίνα στον Λαύκο όπου έγινε στάση στην πλατεία του χωριού. Μετά την επιστροφή ακολούθησε το καθιερωμένο μπάνιο, αυτή τη φορά στο Χόρτο. Αυτή την Κυριακή θα γίνει νέα πεζοπορία, που θα ανακοινωθεί στη σελίδα του ΣΔΥ Βόλου.

Την Κυριακή έγινε μια νέα τρεξιματική πορεία 24 χιλιομέτρων από τον Βόλο στην Άφησσο. Οι εντυπώσεις από τη διαδρομή άριστες, ενώ κατόπιν πήρε σειρά το μπάνιο και φαγητό στην περιοχή, πριν γίνει η επιστροφή με λεωφορείο. Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνονται στον Κώστα Μπέκα που ακολούθησε και βοήθησε με αυτοκίνητο στην πορεία. Κάθε Τρίτη και Παρασκευή πραγματοποιείται επίσης ομαδική προπόνηση μελών του ΣΔΥ Βόλου και όχι μόνο, με εκκίνηση από τις Πλάκες ώρα 19.00, ενώ την προηγούμενη βδομάδα μετείχε και ο Σπαρταθλητής του συλλόγου Κώστας Ρέππος που ήρθε για μερικές ημέρες από το εξωτερικό.

Οι επόμενοι αγώνες

Αυτή την Κυριακή συμμετοχή θα υπάρξει στον Kastoria view trail Running και τον 12ο Πανελλήνιο Αγώνα Δρόμου ΔΕΗ Μνήμες Λιγνίτη Πτολεμαΐδας. Στον 14ο Γύρο Λίμνης Ιωαννίνων και στον 14ο Hercules Mountain Marathon Οίτης θα πραγματοποιήσει αποστολή ο ΣΔΥΒ το Σαββατοκύριακο 19-20 Σεπτεμβρίου. Στις 27 του μήνα ο σύλλογος θα τρέξει στον 8ο Αχίλλειο Άθλο Ημιμαραθώνιο Φαρσάλων, και μάλιστα θα πραγματοποιήσει δωρεάν εκδρομή με λεωφορείο, όπως δωρεάν θα είναι και η συμμετοχή στον αγώνα. Για όλους τους αγώνες οι εγγραφές ολοκληρώθηκαν λόγω των περιορισμών συμμετοχών που υπάρχουν για τον covid. Για τον ίδιο λόγο ο ΣΔΥΒ τροποποίησε τις ημερομηνίες των προσεχών αγώνων που θα διοργανώσει και που είναι οι εξής:

1ο Γορίτσα Trail Run & MTB Festival 2020 από τις 20 Σεπτεμβρίου, για την Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2020. Η διοργάνωση λαμβάνοντας υπόψη την επιθυμία πολλών trail runners για διεξαγωγή απόστασης και μεγαλύτερης των 6 χιλιομέτρων που ορίστηκε αρχικά, προσθέτει και αγώνα περίπου 15 χιλιομέτρων. Όποιος έχει γραφτεί σε μικρότερη απόσταση και θέλει να τρέξει σε αυτή, μπορεί να ζητήσει την αλλαγή. Θα γίνουν επίσης διαδρομές 2.100 μέτρων ανάβαση Γορίτσας, και 20χλμ mountain bike.

6ο Volos Half Run ZeniΘ 2021 21,2km & 27ο I Love Volos Run 5,1km και Παιδικός Αγώνας 500 μέτρων από τις 10 Οκτωβρίου 2020 για την Κυριακή 18 Απριλίου 2021 το πρωί.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις