Ε. Τσιμπανάκος: Δυναμική η αντίδρασή μας, αν δεν προχωρήσει η αναδιάρθρωση

Το θέμα της αναδιάρθρωσης είναι αυτό που «καίει» τις ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ, μεταξύ αυτών και τον Ολυμπιακό Βόλου. Οι ιθύνοντες της ΠΑΕ έχουν αναλάβει πρωτοβουλία, προκειμένου να πειστεί ο Λευτέρης Αυγενάκης να προχωρήσει στη δημιουργία δύο ομίλων στη Σούπερ Λιγκ 2.

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, Ευριπίδης Τσιμπανάκος, μιλώντας στον Sport FM 89,5 και στην εκπομπή «Στο πέταλο», με τους Ευθύμη Χούτα και Στέφανο Στεφάνου αναφέρθηκε στο θέμα, τις κινήσεις που γίνονται, αλλά και για την κατάσταση που δημιουργείται στην ομάδα, μετά τις τελευταίες εξελίξεις. Αναλυτικά:

Για τις κινήσεις που γίνονται από τις ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ στο θέμα της αναδιάρθρωσης: «Οι ομάδες δεν μένουν με σταυρωμένα τα χέρια. Ήδη έχουμε συντάξει ένα ψήφισμα, το οποίο έχουν υπογράψει 20 από τις 22 ομάδες. Ζητάμε να γίνουν δύο όμιλοι στη Σούπερ Λιγκ 2, ενώ έχουμε προσκομίσει και πλάνο βιωσιμότητας. Πώς θα πρέπει να καταρτιστούν οι όμιλοι, ακόμη και τα οικονομικά οφέλη που θα πρέπει να έχει κάθε ΠΑΕ. Το ψήφισμα δεν το υπέγραψαν μόνο δύο ομάδες, η Νίκη Βόλου και η Καβάλα. Ήδη βρίσκεται στα χέρια του κ. Αυγενάκη και το μελετάει.

Όλες οι ομάδες από τις μικρές κατηγορίες, που επλήγησαν από τον κορωνοϊό, ζητούμε να γίνει μία επανεκκίνηση. Γιατί, αν δεν υπήρχε η πανδημία, δεν θα συζητούσαμε καν για αναδιάρθρωση κατηγοριών. Αυτή τη στιγμή ο μόνος που μπορεί να δώσει τη λύση είναι ο κ. Αυγενάκης. Σε ομιλία του στη βουλή είχε πει, πως αν τυχόν η λίγκα δεν μπορεί να λάβει μία απόφαση, θα πάρει την υπόθεση ο ίδιος πάνω του και θα αποφασίσει για το τι θα ισχύσει στις κατηγορίες».

Για την πίεση που ασκείται από πολλούς βουλευτές στον Λευτέρη Αυγενάκη: «Όταν είχαμε κάνει μία τηλεδιάσκεψη και είχε τεθεί θέμα δύο ομίλων, βορράς- νότος, υπήρξε πλειοψηφία 10 υπέρ, πέντε κατά. Δεν μπόρεσε να περάσει η πρόταση, καθώς δεν υπήρχαν τα τρία τέταρτα. Στη συνέχεια υπήρχε το πλάνο των 18 ομάδων στη Σούπερ Λιγκ 2, το οποίο ψηφίστηκε από την ΕΠΟ, για να κερδίσει ο Κισσαμικός, ακολούθως, την υπόθεση στο Διοικητικό Δικαστήριο, Συναντήθηκα στην Αθήνα με τους βουλευτές κ.κ. Λιούπη και Μπουκώρο. Κάνουν ενέργειες, θέλουν να μας βοηθήσουν και τους ευχαριστώ γι’ αυτό δημόσια. Επίσης, απ’ ότι μαθαίνω και ο κ. Μαραβέγιας και η κ. Μακρή είχαν και αυτοί επαφή με τον κ. Αυγενάκη. Πάρα πολλοί κυβερνητικοί βουλευτές, απ’ όλη τη χώρα, προσπαθούν να βοηθήσουν τις ομάδες της πόλης τους, στο θέμα της αναδιάρθρωσης. Ο κ. Αυγενάκης θα πρέπει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Αν δεν γίνει αυτό, όλες οι ομάδες που θίγονται, ενωμένες, θα πάρουμε δραστικές αποφάσεις.
Από τη στιγμή που δεν υπάρχει τηλεοπτικό συμβόλαιο στη Σούπερ Λιγκ 2 και στη Φούτμπολ Λιγκ, ο κ. Αυγενάκης μπορεί να πιέσει τις ομάδες και να προχωρήσει η δημιουργία μιας ενιαίας κατηγορίας με δύο ομίλους στη Β’ Εθνική. Βάλτε κάτω τις 12 ομάδες της Σούπερ Λιγκ 2 για τις 22 της Φούτμπολ Λιγκ και θα διαπιστώσετε, ότι στη Φούτμπολ Λιγκ υπάρχουν ιστορικές ομάδες, μεγέθη για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αν ο κ. Αυγενάκης δεν πάρει την κατάσταση πάνω του, θα την πάρουμε εμείς, οι ομάδες».

Για το αν ο Λεωνίδας Λεουτσάκος πατά σε δύο βάρκες, καθώς υπάρχουν αντικρουόμενα συμφέροντα στις δύο κατηγορίες: «Ο κ. Λεουτσάκος δεν πάτα σε δύο βάρκες. Είμαι κάθετος σ’ αυτό και τον ευχαριστούμε δημόσια, γιατί κρατάει τη Σούπερ Λιγκ 2 και τη Φούτμπολ Λιγκ σ’ ένα πολύ καλό επίπεδο. Ο κ. Λεουτσάκος είχε παραλάβει «καμένη γη» και έχει οδηγήσει την Ένωση Σούπερ Λιγκ 2-Φούτμπολ Λιγκ σε ένα πολύ καλό επίπεδο. Καθημερινά προσπαθεί για το καλύτερο του συνεταιρισμού».

Για το τί θα ισχύσει στην περίπτωση που δεν προχωρήσει η αναδιάρθρωση και η Σούπερ Λιγκ 2 διεξαχθεί με 12 ομάδες: «Εκεί τα πράγματα μπερδεύονται. Γιατί έχουν ανέβει από τη Γ’ Εθνική οκτώ ομάδες, με απόφαση της ΕΠΟ. Θα πρέπει να βρούμε τη χρυσή τομή. Δεν θα πω, ότι είναι σωστό να υποβιβαστούν Καλαμάτα, Ασπρόπυργος, Τρίγλια και Ιάλυσος. Προσωπικά, αλλά και εκπροσωπώντας τον Ολυμπιακό Βόλου, δεν το βλέπω σωστό. Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να βγάλουμε ο ένας τα μάτια του άλλου. Αν δεν κατορθώσουμε να επιτευχθεί η αναδιάρθρωση, θα κοιτάξουμε, τότε, την επόμενη μέρα. Είναι δεδομένο, πάντως, πως αν συμβεί αυτό, η αντίδραση των ομάδων θα είναι πολύ δυναμική και θα το δείτε…

Έχουμε δαπανήσει πολλές χιλιάδες ευρώ και δεν έχουμε εισπράξει ούτε ένα ευρώ. Έχει αναλογιστεί κανείς, ότι όλες αυτές οι ΠΑΕ έχουν υποστεί μεγάλη οικονομική ζημιά, αυτή την περίοδο;».

Για το αν η ΕΠΟ ευθύνεται για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί: «Η ΕΠΟ πήρε την απόφαση να γίνουν 18 οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ 2. Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να πούμε κάτι αρνητικό για την ΕΠΟ. Ή θα γίνουν δύο όμιλοι στη Β’ Εθνική κατηγορία ή θα υπάρξει το χάος. Δεν μπορεί να παιχθεί ποδόσφαιρο.

Επειδή, ωστόσο, είμαι αισιόδοξο άτομο από τη φύση μου, πιστεύω ότι οι εξελίξεις θα είναι θετικές. Δεν είναι, όμως, στο χέρι μας. Ο κ. Αυγενάκης πρέπει να καταλάβει, ότι υπάρχουν πολλές μεγάλες ομάδες, με ιστορία και με κόσμο, οι οποίες δίκαια ζητούν να γίνει αναδιάρθρωση και θα πρέπει να τις υπολογίσει.

Θα πρέπει και οι βουλευτές να καταλάβουν, πως δεν βοηθούν τον Τσιμπανάκο, αλλά τον Ολυμπιακό Βόλου. Δεν βοηθούν τον κ. Παπακωνσταντίνου, αλλά τη Νίκη. Γιατί, μόνο ενωμένοι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Αν ο καθένας κοιτάζει τα συμφέροντα του, δεν μπορούμε να πετύχουμε πράγματα».

Για τον σχεδιασμό που έγινε και τις ανατροπές που προκαλεί η απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου: «Εμείς ετοιμάσαμε μία ομάδα για να παίξει στη Σούπερ Λιγκ 2. Υπάρχουν ειδικές συμφωνίες με τους παίκτες κι αυτή τη στιγμή, μετά την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου, που δικαίωσε τον Κισσαμικό, κάποιες συμφωνίες είναι στον… αέρα. Δεν μπορώ να πω, για παράδειγμα, στον Γιαννιτσάνη, με τον οποίο έχω κάνει ειδική συμφωνία, πώς δεν μπορώ να είμαι εντάξει απέναντί του. Σίγουρα θα υπάρξουν μία-δύο ακόμα αποχωρήσεις από την ομάδα, αν ο Ολυμπιακός δεν αγωνιστεί στη Σούπερ Λιγκ 2.

Εμείς κάναμε τα πλάνα μας και τον προγραμματισμό μας για να παίξει ο Ολυμπιακός στη Σούπερ Λιγκ 2. Ξαφνικά, βρισκόμαστε και πάλι στη Φούτμπολ Λιγκ. Καταλαβαίνετε και την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών, οι οποίοι είναι και οι πρωταγωνιστές, του κόσμου και όλων εμάς που βρισκόμαστε στη διοίκηση της ΠΑΕ. Δεν μιλάμε μόνο για το οικονομικό βάρος, καθώς έχουμε βάλει αρκετές χιλιάδες ευρώ, αλλά και για το ψυχολογικό, όταν ασχολούμαστε τρεισήμισι μήνες με την αναδιάρθρωση.

Ο κόσμος, πάντως, να μην ανησυχεί. Ο Ολυμπιακός Βόλου αυτή τη στιγμή ζει. Το 2016 δεν αγωνιζόταν σε κανένα πρωτάθλημα, δεν υπήρχε ως ομάδα. Τα τελευταία χρόνια ανέβηκε κατηγορίες και βρίσκεται στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, Έχει δημιουργήσει το δικό του αθλητικό κέντρο και γενικά έχει σημειώσει πρόοδο, ως σύλλογος. Σημαντικό είναι το γεγονός, ότι η ΠΑΕ δεν χρωστάει. Όλοι γνωρίζουν ότι το 2016 η ομάδα σταμάτησε τη λειτουργία της, λόγω χρεών. Δεν θέλω να κατηγορήσω τους προηγούμενους που διοίκησαν την ομάδα, ούτε να πω κάτι εις βάρος τους. Έγιναν λάθη και η ομάδα χρεώθηκε. Πήρα μία ομάδα από το μηδέν. Δεν υπήρχε ούτε ένα δελτίο ποδοσφαιριστή, χωρίς γραφεία, χωρίς γήπεδο, δίχως ρόστερ. Όλα τα παραπάνω τα φτιάξαμε, ενώ έχουμε δημιουργήσει ένα πολύ καλό όνομα στην Αθήνα.

Κάνω έκκληση στον κόσμο του Ολυμπιακού να βοηθήσει, με την αγορά ενός εισιτηρίου διαρκείας και να είναι δίπλα μας στον αγώνα που κάνουμε. Καλή είναι η κριτική, αλλά πρέπει να βοηθήσουν και έμπρακτα.

Αύριο-μεθαύριο μπορεί να βρεθεί ένας επιχειρηματίας να αναλάβει τον Ολυμπιακό και να τον οδηγήσει στη Σούπερ Λιγκ. Όταν θα φύγω από τον Ολυμπιακό Βόλου θα έχω αφήσει παρακαταθήκη μία ομάδα χωρίς χρέη, με το δικό της προπονητικό κέντρο, με γραφεία, η οποία είναι ζωντανή και λειτουργεί επαγγελματικά».

Απόδοση δηλώσεων: goalpost.gr

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις