Ποντάρει στην έδρα και με Απόλλωνα ο Ολυμπιακός Β. (pregame)

Τον Απόλλωνα Σμύρνης, στο ντέρμπι της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Football League υποδέχεται σήμερα Κυριακή (22/11) ο Ολυμπιακός στο ΕΑΚ (15.00)
Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να εκμεταλλευτούν τον παράγοντα έδρα, να φτάσουν στο νικηφόρο αποτέλεσμα και να πλησιάσουν τις ομάδες που βρίσκονται…

…ψηλότερα στη βαθμολογία, εφόσον βέβαια κάποιες από αυτές έχουν απώλειες (οι ομάδες που βρίσκονται στην πρώτη εξάδα του πρωταθλήματος αγωνίζονται εκτός έδρας).
Θα αναμετρηθούν σήμερα δύο ομάδες που έχουν τον ίδιο στόχο, την άνοδο στη Σούπερ Λιγκ, με τον Ολυμπιακό να έχει μόνο νίκες στο γήπεδό του και ο Απόλλων να είναι αήττητος εκτός έδρας (τρεις «λευκές» ισοπαλίες σε ισάριθμα ματς). Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» προέρχεται από δύο συνεχόμενες εντός έδρας νίκες (με Εργοτέλη και Πανελευσινιακό), έχει καλή ψυχολογία και θα πρέπει οι παίκτες του Ολυμπιακού να δείξουν μεγάλη σοβαρότητα και προσοχή, αν θέλουν στο τέλος να πανηγυρίσουν.
Ο Ολυμπιακός έχει σκοράρει και στα τρία παιχνίδια που έχει δώσει στο Βόλο, ωστόσο, σήμερα καλείται η ομάδα να αντιμετωπίσει έναν αντίπαλο που διαθέτει την καλύτερη άμυνα της κατηγορίας και ο οποίος εκτός έδρας δεν έχει ακόμη δεχθεί γκολ.
Ο Σούλης Παπαδόπουλος έχει καταστρώσει τα αγωνιστικά του πλάνα για το σημερινό παιχνίδι, με την ενδεκάδα να έχει κάποιες αλλαγές, σε σχέση με τους έντεκα που ξεκίνησαν στο ματς με τον Εργοτέλη. Την «ερυθρόλευκη» εστία θα υπερασπιστεί ο Κυριάκος Στρατηλάτης, ενώ το δεξί άκρο της άμυνας θα καλύψει ο Σταμάτης Καρράς, ο οποίος είχε καλή παρουσία στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη. Ο Νίκος Μπουτζίκος αναμένεται να παίξει ως αριστερός μπακ, με τους Δημήτρη Αρβανίτη και Δημήτρη Καραμανλή να αγωνίζονται στο κέντρο της άμυνας. Στη μεσαία γραμμή και στον άξονα θα παίξουν οι Αντώνης Τσιάρας και Σπύρος Γκουγκούδης, ενώ στις πτέρυγες θα αγωνιστούν οι Ροντρίγκο Ντεπέτρις (αριστερά) και Λουίς Μοράν (δεξιά). Το σημερινό παιχνίδι θα είναι το τελευταίο για τον Ισπανό μεσοεπιθετικό με την φανέλα του Ολυμπιακού, καθώς τη Δευτέρα θα λύσει, ως γνωστόν, τη συνεργασία του με τη διοίκηση της ΠΑΕ, λόγω ενός οικογενειακού προβλήματος που δεν του επιτρέπει να παραμείνει στην Ελλάδα. Ο Μοράν θέλει να αγωνιστεί και να δώσει τον καλύτερό του εαυτό, προκειμένου η τελευταία του εμφάνιση με τον Ολυμπιακό να συνοδευτεί με νίκη. Ο Ντιέγκο Λεόν, ο οποίος επιστρέφει από τραυματισμό θα αγωνιστεί ως επιθετικός χαφ και θα κινείται πίσω από τον Δημήτρη Διαμαντόπουλο, ο οποίος θα παίξει στην κορυφή της επίθεσης.
Στη διάθεση του Σούλη Παπαδόπουλου βρίσκονται και οι Δασκαλάκης, Κυζιρίδης, Ζέρης, Νικολόπουλος, Τσιλιγκίρης, Γουόρντεν Σκοπελίτης και Αλαμάνης.
Εκτός αποστολής έμειναν οι τραυματίες Φερνάντες, Ντάσιος, Νικολιάς, ο τιμωρημένος Νάστος και οι Παναγιώτου, Χιντζίδης, Κεσίδης και Χρυσοστομίδης.
Ο κόσμος του Ολυμπιακού αναμένεται να δώσει βροντερό «παρών» στο ΕΑΚ, στο πρώτο ντέρμπι της χρονιάς που θα δίνουν οι «ερυθρόλευκοι» εντός έδρας, ενώ οι οργανωμένοι σύνδεσμοι οπαδών καλούν τα μέλη τους και τους φιλάθλους του Ολυμπιακού να γεμίσουν το στάδιο και να στηρίξουν τους ποδοσφαιριστές, στην προσπάθεια που θα κάνουν για να φτάσουν στην κατάκτηση των τριών βαθμών.

Ο Απόλλων Σμύρνης
Να αποσπάσει το πρώτο νικηφόρο αποτέλεσμα μακριά από την έδρα του, προκειμένου να πλησιάσει κι άλλο την 2η θέση της βαθμολογίας, φιλοδοξεί ο Απόλλων.
Ο τεχνικός της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» Μπάμπης Τεννές συμπεριέλαβε στα πλάνα του για τον αγώνα απέναντι στον Ολυμπιακό τον Μιχάλη Κύργια που ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπιζε.
Αντίθετα εκτός πλάνων του έμπειρου κόουτς έμειναν οι τραυματίες Γκότοβος, Λίτσης, Μίλιβιτς και Γκόλιας καθώς επίσης και οι νεαροί Μαυρίδης, Πασάι, Πολίτης και Καλλέργης.
Η 18μελής αποστολή των «κυανόλευκων» η οποία θα ταξιδέψει στον Βόλο για το εν λόγω ματς αποτελείται από τους: Ταΐρη, Αποστολίδη, Πάνο, Βαλεριάνο, Δεληζήση, Κύργια, Ψιάνο, Αρναούτογλου, Λαγό, Κονέ, Παρπέξ, Φατιόν, Συμελίδη, Κρητικό, Φαρινόλα, Βάντερσον, Αλμπάνη και Τζιώρα.

Διαιτητής: Φωτιάδης (Καστοριάς)
Βοηθοί: Γκοτσόπουλος, Γκαβέρας (Αχαΐας)
4ος διαιτητής: Μακρυπόδης (Αχαΐας)

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις