«Όχι» στην αναδιάρθρωση από 11 ΠΑΕ της Super League 2!

Με κοινή δήλωσή τους έντεκα ΠΑΕ της Super League 2  τάσσονται κατά της αναδιάρθρωσης και θέλουν νέο πρωτάθλημα με 12 ομάδες. Συγκεκριμένα, οι Ξάνθη, Πανιώνιος, Χανιά, Λεβαδειακός, Καραϊσκάκης, Απόλλων Λάρισας, Εργοτέλης, Παναχαϊκή, Δόξα Δράμας, Τρίκαλα και Ιωνικός αποφάσισαν να πουν «όχι» στην αναδιάρθρωση των κατηγοριών, ενώ η μόνη ομάδα που λείπει είναι ο Πλατανιάς, ο οποίος όπως αναφέρεται δεν βρέθηκε εκπρόσωπος του.

Η εν λόγω ανακοίνωση κατατέθηκε στον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και κοινοποιήθηκε τόσο στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη όσο και στον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη.

Η ανακοίνωση:

«Με την με αριθμό 104/2020 απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ έγινε δεκτή η προσφυγή της ΠΑΕ Χανιά με 5-0 ψήφους (μεταξύ αυτών και του εκπροσώπου της ΕΠΟ) και ακυρώθηκε η με αριθμό 41/19-8-2020 απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, η οποία προέβλεπε τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος με 18 ομάδες.

Αυτό σημαίνει πλέον ότι το πρωτάθλημα κατά την επόμενη αγωνιστική περίοδο 2020-21 της Super League 2, θα διεξαχθεί με 12 ομάδες.

Ομοίως απορρίφθησαν από το ίδιο Δικαστήριο και οι προσφυγές των ΠΑΕ Κασσιόπη και ΠΑΕ Απόλλωνα Πόντου, οι οποίες μεταξύ άλλων αιτούντο την κατάργηση της Football League και την διεξαγωγή του πρωταθλήματος της Super League 2 σε δύο ομίλους.

Σεβόμενοι τις ως άνω αποφάσεις του Διαιτητικού Δικαστηρίου, την πλειοψηφία του οποίου απαρτίζουν εν ενεργεία δικαστές του Αρείου Πάγου και οι οποίες είναι ανέκκλητες, δηλώνουμε κατηγορηματικά, ότι είμεθα αντίθετοι σε οποιαδήποτε παρέμβαση από τον Υπουργό, η οποία θα καταργούσε το περιεχόμενο των αποφάσεων αυτών.

Την παρούσα ανακοίνωση προσυπογράφουν οι παρακάτω ΠΑΕ:

1) ΑΟ ΞΑΝΘΗ

2) ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

3) ΧΑΝΙΑ

4) ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ

5) ΑΕ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ

6) ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ

7) ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ

8) ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ

9) ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ

10) ΤΡΙΚΑΛΑ

11) ΙΩΝΙΚΟΣ

Υποσημείωση: Με την ΠΑΕ Πλατανιάς δεν κατέστη δυνατή η επικοινωνία με εκπρόσωπό της».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις