Απάντησε η Ερασιτεχνική στην ΠΑΕ ΑΕΛ: «Δεν πιστεύουμε ότι πάσχουν από άνοια»

Η ΠΑΕ ΑΕΛ με ανακοίνωσή της έκανε γνωστό ότι θα ζητηθεί με εξώδικο το αντίγραφο της σύμβασης παραχώρησης του AEL FC Arena από την Ερασιτεχνική στην εταιρία «Γήπεδο Λάρισας», ιδιοκτησίας του Κώστα Πηλαδάκη. Η Ερασιτεχνική ΑΕΛ απάντησε στην ΠΑΕ ΑΕΛ, ότι η σύμβαση αυτή συντάχθηκε από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και αποτελεί δημόσιο έγγραφο …

Αναλυτικά:

Σχετικά με τη σημερινή ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΛ, και μέχρι να μας κοινοποιηθεί το εξώδικο, βρισκόμαστε στην ανιαρή θέση να επαναλάβουμε για πολλοστή δυστυχώς φορά τα κάτωθι.

Η σύμβαση στην οποία αναφέρεστε κύριοι της ΠΑΕ συντάχθηκε από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού το 2008, πέρασε από το Κοινοβούλιο των Ελλήνων υπό τον τότε Υφυπουργό Αθλητισμού κ.Γιάννη Ιωαννίδη, έγινε νόμος του Κράτους και δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στο φύλλο της 25ης Αυγούστου 2008. Η γνώμη του Σωματείου δεν ζητήθηκε ποτέ, οι αντιρρήσεις ή οι προσθήκες που αυτό πρότεινε, όπως αυτής της δωρεάν παραχώρησης χρήσης για την ομάδα της ΑΕΛ, απορρίφθηκαν από τη ΓΓΑ όχι επί της ουσίας, αλλά λόγω του ήδη δημοσιευμένου νόμου. Ακολούθως η Σύμβαση υπογράφηκε στις 23.10.2008 μεταξύ ΓΓΑ, Σωματείου και Γήπεδο Λάρισας Α.Ε., γεγονός που υποδέχθηκαν με χαρά και ενθουσιασμό άπαντες, φίλαθλοι, παλαίμαχοι της ΑΕΛ, οπαδοί. Καμία παραχώρηση κρατικής γης δεν έγινε επί της ουσίας προς το Σωματείο, παρά μόνο προς την εταιρεία του κ.Πηλαδάκη.

Δεν μας προκαλεί όμως εντύπωση αυτό που ζητά η ΠΑΕ ΑΕΛ σήμερα. Το έχουμε εξηγήσει στους κυρίους της ΠΑΕ πολλές φορές με κατάληξη πάντα, μα πάντα, να μας ζητούν συγγνώμη και να μας ευχαριστούν που τους διαφωτίσαμε. Επιμένουν όμως να επαναλαμβάνουν τα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα και να στρέφουν τα φώτα αλλού, όποτε τους είναι χρήσιμο. Δεν πιστεύουμε όμως ότι πάσχουν από άνοια και κάθε έξι μήνες ζητούν εξηγήσεις που τους έχουν δοθεί και τις έχουν καταλάβει.

Αντίθετα, μας προκαλεί εντύπωση ότι ενώ η ΠΑΕ ΑΕΛ δεν έχει έννομο συμφέρον, ζητά από εμάς μια σύμβαση την ίδια στιγμή που αρνείται πεισματικά, εδώ και χρόνια να εμφανίσει σε εμάς, τους μετόχους της ΠΑΕ, άρα και έχοντες κάθε έννομο συμφέρον, μια σειρά εγγράφων. Τα φύλλα των εκκαθαρίσεων των εντός έδρας αγώνων, τον φάκελο αδειοδότησης, τα στοιχεία των τμημάτων υποδομής που δηλώνει στην ΕΠΟ, τις εξηγήσεις σχετικά με την είσπραξη των χρηματικών ποσών από τις μεταγραφές Μασούρα και Καρατάσιου στον Ολυμπιακό Πειραιώς. Περιμένουμε υπομονετικά να μας τα παραδώσει.

Σε κάθε περίπτωση, είναι ευτυχής συγκυρία η ύπαρξη του κ.Λευτέρη Αυγενάκη στη θέση του Υφυπουργού Αθλητισμού, τον οποίο έχει συχνά εξάρει η ΠΑΕ σε ανακοινώσεις της και ο κύριος Κούγιας τονίζει τις άριστες σχέσεις που διατηρούν. Είμαστε βέβαιοι λοιπόν ότι είναι πολύ εύκολο να πάρει στα χέρια της η ΠΑΕ ένα δημόσιο έγγραφο, όπως η σχετική σύμβαση, και στη συνέχεια να αναζητήσει, ως άλλος εισαγγελέας, ευθύνες από όποιον επιθυμεί, ξεκινώντας φυσικά από τους κυρίους Ορφανό και Ιωαννίδη, αρμόδιους Υφυπουργούς, οι οποίοι τη συνέταξαν, την υπέγραψαν και την έφεραν προς ψήφιση στη Βουλή.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις