Κ. Μπράτσος: Έτοιμος ο Βόλος για την πρεμιέρα

Από το Περιστέρι αρχίζει ο Βόλος τη φετινή προσπάθεια στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ, με τους «κυανέρυθρους» να αντιμετωπίζουν την Κυριακή τον Ατρόμητο στην πρεμιέρα.
Η προετοιμασία της ομάδας έχει μπει στην τελική ευθεία, με τον άμεσο συνεργάτη του Άνχελ Λόπες στο τεχνικό τιμ, Κώστα Μπράτσο, να αναφέρεται στην προετοιμασία που έγινε, ενόψει της έναρξης των επίσημων αγωνιστικής υποχρεώσεων της ομάδας, με δηλώσεις του στον Sport Fm 89.5 και στην εκπομπή «Στο πέταλο». Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κώστα Μπράτσου:
«Αρχίσαμε την προετοιμασία τέλος Ιουλίου και έγινε πολύ καλή προσπάθεια απ’ όλους τους ποδοσφαιριστές. Σίγουρα είμαστε μια ομάδα με πολλά νέα πρόσωπα, όμως το πρόσημο για μας είναι θετικό, αν κρίνουμε το πως κύλησε η προετοιμασία.
Το επίπεδο φέτος της ομάδας έχει ανέβει σε πολύ μεγάλο βαθμό. Τόσο η ποιότητα, όσο και η ταχύτητα των ποδοσφαιριστών είναι εξαιρετική. ο Άνχελ Λόπες είναι ένας νέος και σύγχρονος προπονητής και λόγω καταγωγής έχει ως φιλοσοφία το ισπανικό μοντέλο ποδοσφαίρου. Η ποδοσφαιρική του λογική είναι η ομάδα να παίζει γρήγορο και επιθετικό ποδόσφαιρο. Ωστόσο, αυτό που θέλουμε είναι να παρουσιαστεί στο γήπεδο μια ολοκληρωμένη ομάδα. Να έχει, δηλαδή, ισορροπία από τη θέση του τερματοφύλακα, μέχρι τη θέση του κεντρικού επιθετικού. Πάντως, το στυλ ποδοσφαίρου της ομάδας θα αντικατοπτρίζει και την ποδοσφαιρική καταγωγή του προπονητή».
Όσον αφορά την ετοιμότητα της ομάδας τόνισε: «Το διάστημα των επτά εβδομάδων από την έναρξη της προετοιμασίας είναι ιδανικό για να προετοιμαστεί μια ομάδα. Με την προϋπόθεση, ότι τελείωσε ομαλά η προηγούμενη αγωνιστική περίοδο και αρχίζει, επίσης ομαλά, η νέα χρονιά. Ωστόσο, κάποια πρωταθλήματα σταμάτησαν νωρίς, κάποιοι ποδοσφαιριστές ήρθαν στην ομάδα, έχοντας αγωνιστική απραξία μηνών, ενώ κάποιοι παίκτες είχαν μικρό διάλειμμα ξεκούρασης. Όλα αυτά έπρεπε να τα υπολογίσει το τεχνικό επιτελείο και να γίνει ο καλύτερος δυνατός προγραμματισμός.
Είμαστε μια καινούργια ομάδα, αλλά καταφέραμε να φτάσουμε σ’ ένα πολύ καλό επίπεδο και είμαστε έτοιμοι για το παιχνίδι της πρώτης αγωνιστικής. Θεωρώ πως θα ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις του παιχνιδιού με τον Ατρόμητο.
Το ευχάριστο είναι πως δεν υπάρχουν αγωνιστικά προβλήματα και όλοι οι παίκτες είναι έτοιμοι να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Η ομάδα λειτουργεί σε άκρως επαγγελματικά επίπεδα και απολαμβάνω την κάθε στιγμή που βρίσκομαι σ’ αυτόν τον σύλλογο.
Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, άσχετα με τη δυναμική κάθε ομάδας, οι πιθανότητες είναι 50-50. Ο Ατρόμητος είναι μια ομάδα που τη γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά. Το παιχνίδι θα κριθεί στις μονομαχίες στο χώρο του κέντρου, ενώ η ομάδα που θα μπορέσει να διεκδικήσει με επιτυχία τις δεύτερες μπάλες, θα έχει περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει. Εύχομαι και οι δύο ομάδες να προσφέρουν όμορφο θέαμα».