Χ-αρακίρι στο 90′ – Ένσταση για Φορτούνη

Η λάθος διαχείριση του 0-1, σκορ με το οποίο προηγήθηκε η Νίκη στο ημίχρονο, στάθηκε για ακόμη μία φορά η αφορμή ώστε η βολιώτικη ομάδα να πετάξει στα σκουπίδια ένα πολύτιμο τρίποντο. Το γκολ του Μέτσε στο 42’ δεν στάθηκε αρκετό για τους παίκτες του Κώστα Βελιτζέλου ώστε να κατακτήσουν τους τρεις βαθμούς, καθώς μία ολιγωρία στην άμυνά της, στο τελευταίο λεπτό της κανονικής διάρκειας, έδωσε την ευκαιρία στην Φαρκαδόνα να ισοφαρίσει και να πανηγυρίσει τελικά έναν πολύτιμο βαθμό.

Η Νίκη, όπως έκανε γνωστό ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής ποδοσφαίρου, κ. Βούλγαρης, θα διεκδικήσει τον αγώνα στα χαρτιά, καθώς συμμετείχε αντικανονικά ο Θεόδωρος Φορτούνης, ο οποίος, σύμφωνα με την ΕΠΟ, είχε συμπληρώσει τέσσερις κίτρινες κάρτες.

Χορηγός ρεπορτάζ:

aivazoglou-kids782-300

Με Κεμάλι και Μέτσε αντί για Κοτίτσα και Ιβανίδη

Με τον Κεμάλι στο δεξί άκρο της άμυνας στη θέση του Κοτίτσα που έμεινε εκτός αποστολής και του Μέτσε σ’ αυτή του τιμωρημένου Ιβανίδη στον άξονα, παρέταξε ο Κώστας Βελιτζέλος την ομάδα του σε σχέση με την 11αδα που ξεκίνησε στην Άμφισσα. Στις υπόλοιπες θέσεις, ο Σταυράκης κάτω από τα δοκάρια, ο Παπαδόπουλος στο αριστερό άκρο της άμυνας, με τους Χολέβα και Ναουμίδη κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Δίπλα στον Μέτσε, ο Μπιτσάκος στον άξονα, στη δεξιά πτέρυγα της επίθεσης ο Ελευθεριάδης και στην αριστερή ο Μπαλαράμπε, ο Κόλα σε ρόλο οργανωτή και ο Κανελλόπουλος στην κορυφή της επίθεσης.

Το φιλμ του αγώνα

Αναγνωριστικό το πρώτο τέταρτο

Αναγνωριστικά ήταν τα πρώτα λεπτά του αγώνα για τις δύο ομάδες, με τους ποδοσφαιριστές να δίνουν περισσότερο βάρος στην αμυντική τους λειτουργία παρά να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις στα αντίπαλα καρέ. Παρά τη συντηρητικό παιχνίδι οι δύο ομάδες είχαν από μία καλή στιγμή στο πρώτο τέταρτο.

Στο 8’ ο Μηνάς μπήκε από δεξιά γύρισε στην καρδιά της άμυνας, με τον Ετόφ να μην προλαβαίνει να κάνει την προβολή και τους παίκτες της Νίκης να απομακρύνουν.

Κυρίαρχη η Νίκη

Με τη συμπλήρωση των πρώτων 15 λεπτών ο Παπαδόπουλος έβγαλε στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων τον Ελευθεριάδη, αυτός γύρισε, σούταρε, με τον Πατσιαλή να διώχνει σε κόρνερ.

Έξι λεπτά αργότερα ήταν και πάλι η Νίκη που απείλησε όταν στη σέντρα του Κανελλόπουλου, ο Ελευθεριάδης επιχείρησε γυριστό σουτ χωρίς όμως να βρει την μπάλα. Στο 27’ η Νίκη έχασε σπουδαία ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Ο Μπαλαράμπε έβγαλε τον Ελευθεριάδη απέναντι από τον Πατσιαλή, ο μέσος της Νίκης επιχείρησε να «κρεμάσει» τον πορτιέρο των γηπεδούχων, όμως αυτός με υπερένταση αποσόβησε την παραβίαση της εστίας του. Η πίεση της ομάδας του Κώστα Βελιτζέλου συνεχίστηκε και τρία λεπτά αργότερα ο Κανελλόπουλος «τρύπησε» την άμυνα της Φαρκαδόνας, στο γύρισμά του ο Κουμπούρας έδιωξε σε κόρνερ, που πέρασε ανεκμετάλλευτο.

Μετά το πρώτο μισάωρο η Φαρκαδόνα προσπάθησε να αντιδράσει και εν μέρει ισορρόπησε το παιχνίδι. Σε μία από τις λίγες καλές της στιγμές ο Μηνάς μπήκε στην περιοχή της Νίκης όμως προτίμησε να «σπάσει» την μπάλα στον Ιακωβάκη αντί να σουτάρει προς την εστία, με την ευκαιρία να καταγράφεται στο 34’. Ένα λεπτό αργότερα και πάλι με τον ίδιο πρωταγωνιστή, η ομάδα του Γιάννη Προβίδα απείλησε την εστία του Σταυράκη. Συγκεκριμένα ο Ιακωβάκης έκανε τη σέντρα από αριστερά, στο δεύτερο δοκάρι ο Μηνάς με το κεφάλι προσπάθησε να βρει τον Ετόφ με τους φιλοξενούμενους να απομακρύνουν.

0-1 με Μέτσε

Στο 42’ η Νίκη έφτασε στο πολυπόθητο τέρμα με σκόρερ τον Νέτι Μέτσε. Σε μία ακόμη πολιορκία της εστίας των γηπεδούχων ο Κεμάλι έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Μπαλαράμπε από πλάγια θέση πλάσαρε, ο Πατσιαλής απέκρουσε, η μπάλα έφτασε και πάλι στον Άγγλο επιθετικό, ο οποίος έστρωσε στον επερχόμενο Μέτσε, με τον Αλβανό μέσο να στέλνει την μπάλα πρώτα στο οριζόντιο δοκάρι και μετά εντός της εστίας της Φαρκαδόνας.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να απαντήσουν με σουτ του Ιακωβάκη στο 45’ με τον Σταυράκη να μπλοκάρει εύκολα.

Με Κρεββατά αντί του Μπαλαράμπε στην επανάληψη

Με τον Κρεββατά αντί του Μπαλαράμπε παρέταξε την ομάδα του ο Κώστας Βελιτζέλος, περνώντας τον πρώτο σκόρερ στην κορυφή της επίθεσης ενώ ταυτόχρονα πέρασε τον Κανελλόπουλο στη δεξιά πτέρυγά της και τον Ελευθεριάδη στην αριστερή.

Η πρώτη καλή στιγμή της επανάληψης καταγράφηκε για τη Νίκη όταν στο 47’ ο Κόλα προσπάθησε να κοντρολάρει με το κεφάλι μέσα στην περιοχή των γηπεδούχων, η μπάλα όμως δεν του έκανε το χατίρι καταλήγοντας στα χέρια του Πατσιαλή.

Στο ίδιο έργο θεατές και 1-1 στο παρά ένα

Η Νίκη μετά τη συμπλήρωση μίας ώρας έδωσε χώρο στον αντίπαλο και προσπάθησε να «κλειδώσει» το τρίποντο με αντεπιθέσεις. Οι γηπεδούχοι κέρδισαν μέτρα και πίεσαν, χωρίς όμως να δημιουργήσουν τις κλασικές ευκαιρίες μπροστά στην εστία των φιλοξενούμενων.

Στο 62’ ο Διβανές έκανε το σουτ με το αριστερό έξω από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα με την παρέμβαση του Κόλα πέρασε κόρνερ, που πέρασε ανεκμετάλλευτο για τους γηπεδούχους. Σε μία από τις λίγες επισκέψεις των κυανόλευκων στα καρέ του Πατσιαλή ο Ναουμίδης έστρωσε στον Κανελλόπουλο, όμως από το σημείο του πέναλτι δεν σημάδεψε σωστά στέλνοντας την μπάλα άουτ, στο 73’. Ένα λεπτό αργότερα, ο Κρεββατάς σούταρε από το ύψος της περιοχής, με την μπάλα να περνά δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας των γηπεδούχων.

Στο 79’ ο Ετόφ έστρωσε με κεφαλιά στον Κουρτσιάκη, ο οποίος από θέση βολής δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Σταυράκη. Δύο λεπτά αργότερα ο Ελευθεριάδης έστρωσε στον Κρεββατά, με τον επιθετικό της Νίκης να πιάνει το γυριστό σουτ στέλνοντας την μπάλα δίπλα από δεξί δοκάρι του Πατσιαλή

Το γκολ της ισοφάρισης σημειώθηκε στο 89’ όταν ο κ. Κατσικογιάννης υπέδειξε φάουλ σε μαρκάρισμα του Κανταρτζή (αμφισβητήθηκε από τους παίκτες της Νίκης) σε σημείο κοντά στο κόρνερ. Το φάουλ εκτέλεσε ο Γκαντιάς, η μπάλα έφτασε στο δεύτερο δοκάρι όπου ο Κουρτσιάκης δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-1.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων η Νίκη θα μπορούσε να πάρει και πάλι κεφάλι στο σκορ όταν η κεφαλιά του Χολέβα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας των γηπεδούχων.

Το τελικό 1-1 βρήκε παίκτες και τεχνικό τιμ της ΑΕ Φαρκαδόνας να πανηγυρίζουν ενώ τους αντίστοιχους της Νίκης να αποχωρούν απογοητευμένοι αλλά χειροκροτούμενοι από τους φίλους της ομάδας που ταξίδεψαν στη Οιχαλία.

Ένσταση της Νίκης για αντικανονική συμμετοχή του Φορτούνη

Να σημειώσουμε πως η Νίκη προτίθεται να καταθέσει ένσταση για αντικανονική συμμετοχή του Θεόδωρου Φορτούνη από την ομάδα της Φαρκαδόνας καθώς στον πίνακα της ΕΠΟ εμφανίζεται με τέσσερις κίτρινες κάρτες. Η διοίκηση της Φαρκαδόνας ισχυρίζεται πως ο ποδοσφαιριστής έχει τρεις κάρτες και πρόκειται για λάθος της ΕΠΟ. Αν κατατεθεί η ένσταση και την κερδίσει η Νίκη, τότε τον αγώνα τον κερδίζει η βολιώτικη ομάδα με σκορ 3-0.

Χορηγός ρεπορτάζ:

aivazoglou-782

Κίτρινες: 82’ Ιακωβάκης – 75’ Μέτσε

Σκόρερ: 42’ Μέτσε, 89′ Κουρτσιάκης

Διαιτητής: Αλέξανδρος Κατσικογιάννης

Βοηθοί: Λάμπρος Διαμάντης, Γιώργος Παπαλαζάρου

ΑΕ Φαρκαδόνας (Γ. Προβίδας): Πατσιαλής, Νάκου, Γκαντιάς, Φορτούνης, Κουμπούρας, Μπασιάκας, Μηνάς, Διβανές (74’ Κουρτσιάκης), Ετόφ, Ζαφειρίου (51’ Αετόπουλος), Ιακωβάκης (84’ Ρετζίλας)

Νίκη Βόλου (Κ. Βελιτζέλος): Σταυράκης, Κεμάλι, Χολέβας, Ναουμίδης, Παπαδόπουλος, Μέτσε, Μπιτσάκος (84’ Κανταρτζής), Ελευθεριάδης , Μπαλαράμπε (46’ Κρεββατάς), Κόλα (76’ Κυπτίου), Κανελλόπουλος

Γιώργος Αποστολακόπουλος

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις