Μπέος: Ξεχάστε την αναδιάρθρωση!

Στην αναδιάρθρωση και στα σενάρια που κυκλοφορούν το τελευταίο διάστημα όσον αφορά τη Β’ Εθνική αναφέρθηκε ο Αχιλλέας Μπέος, φιλοξενούμενος τηλεφωνικά στο  ραδιόφωνο του ΣΠΟΡ FM Μαγνησίας. Ο Δήμαρχος Βόλου και πρόεδρος της ΠΑΕ Βόλος, τόνισε πως δεν υπάρχει περίπτωση γίνει αναδιάρθρωση μετά την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου ενώ καταθέτοντας την άποψή του, ανέφερε πως στη Β’ Εθνική δεν γίνεται να υπάρχουν περισσότερες από 16 επαγγελματικές ομάδες, οι οποίες θα ανήκουν στον ίδιο συνεταιρισμό με τη Σούπερ Λιγκ.

Αναλυτικά η τοποθέτηση του Αχιλλέα Μπέου στα σενάρια της αναδιάρθρωση της Β’ Εθνικής:

Για τον αριθμό των ομάδων της Φούτμπολ Λιγκ και την αναδιάρθρωση: «Ακούω πως οι ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ είναι 22. Πώς είναι 22; Είναι ερασιτεχνικά σωματεία που αναδείχθηκαν πρωταθλητές στους ομίλους τους. Είναι σαν να λέει ο Βόλος ή η Λαμία ότι θα παίξει Champions League. Θα έλεγα τι θα έπαιζε… Ξέρετε, αυτό με το χέρι… αυτό θα παίζαμε.

Από τις 14 ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ που αποτελούν την κατηγορία, για τις 10 αντικείμενό τους είναι το στοίχημα. Και λένε τώρα να πάνε στη Σούπερ Λιγκ 2. Ποιον ρωτήσανε; Από πού προκύπτει; Άντε για να μην αντιδικήσω να γίνουν δύο όμιλοι. Πότε όμως; Του χρόνου. Μη βγαίνουν και λένε αηδίες».

Για το αν θεωρεί λάθος της ΕΠΟ την απόφαση της Ε.Ε. να προβιβαστούν οκτώ ομάδες από τη Γ’ Εθνική: «Θεωρώ λάθος που δεν υπάρχει προγραμματισμός. Γι’ αυτό έχω πει πως αυτή η ΕΠΟ είναι αποτυχημένη, ξεκινώντας από τον πρόεδρό της, τον κ. Γραμμένο. Ως επιστήμονα και ως άνθρωπο τον εκτιμώ όμως ως πρόεδρος της ΕΠΟ είναι το απόλυτο «μηδέν». Δεν έχει το θάρρος της γνώμης του».

Για την αναδιάρθρωση γενικότερα: «Όσον αφορά το θέμα της αναδιάρθρωσης, που είναι  ένα θέμα που ασχολήθηκαν και πολιτικοί, βουλευτές, μιλάμε για καραγκιοζιλίκια, γυρνάμε το ποδόσφαιρο 30 χρόνια πριν που οι πολιτικοί προσπαθούσαν να επηρεάσουν καταστάσεις. Άντε παίρνουμε το σενάριο που ανεβαίνουν οι ομάδες, θα έχουν να καλύψουν το μετοχικό κεφάλαιο η …Ραχούλα, η …Κρύα Βρύση, για γέλια…»

Για την αναδιάρθρωση που έκανε ο Βασιλειάδης: «Εγώ διαφώνησα με τον χρόνο που αποφασίστηκε η αναδιάρθρωση. Έπρεπε να γίνει στην αρχή των πρωταθλημάτων, όχι στο τέλος. Για να μπορούν οι ομάδες να κάνουν τον προγραμματισμό τους. Ήταν όμως στη σωστή κατεύθυνση. Εκτίμησή μου είναι πως οι ομάδες στη Σούπερ Λιγκ πρέπει να γίνουν 12. Δεν με βολεύει αλλά αυτό είναι το σωστό.

Κατά την άποψή μου η Β’ Εθνική, είτε λέγεται Σούπερ Λιγκ 2 είτε Φούτμπολ Λιγκ δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 16 ομάδες. Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο στην Ελλάδα δεν σηκώνει πάνω από 28 ομάδες. Να υπάρχουν όμως αυστηρά κριτήρια συμμετοχής.

Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο πρέπει να είναι ενιαίο. Πρέπει να υπάρχει κεντρική διαχείριση. Οι ομάδες της Β’ Εθνικής θα πρέπει να έχουν εξασφαλισμένα έσοδα που θα εξασφαλίζονται από το κοινό συμβούλιο. Ένα είναι το επαγγελματικό ποδόσφαιρο και έτσι θα υπάρχει υγεία».

Για την αισιοδοξία που υπήρχε για δύο ομίλους στη Β’ Εθνική: «Δεν υπάρχουν αυτά. Αυτά τα λέγανε κάποιοι ραδιοφωνικοί παραγωγοί στον Βόλο. Μετά την απόφαση του Διαιτητικού ξεχάστε την αναδιάρθρωση. Κανένας Υπουργός δεν μπορεί να πάει ενάντια σε δικαστική απόφαση».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις