Δουφεξής για αναδιάρθρωση: «Μετοχικό κεφάλαιο 300.000€ στη Β’ Εθνική»

Ο Παναγιώτης Δουφεξής περιέγραψε την δύσκολη κατάσταση ποδοσφαιριστών και ομάδων, λόγω της αβεβαιότητας.

Εξελίξεις εντός της εβδομάδας περιμένει ο τεχνικός διευθυντής του Αιγάλεω Παναγιώτης Δουφεξής, ο οποίος μίλησε στην ΕΡΑ Σερρών για την ανάγκη της αναδιάρθρωσης. Ο Λευτέρης Αυγενάκης είναι αυτός που μπορεί και πρέπει να αποφασίσει άμεσα τη δημιουργία μιας ενιαίας κατηγορίας δύο ομίλων, προκειμένου να λυθεί η περσινή αδικία και να ξεκινήσει η φετινή σεζόν. Αλλιώς ο Δουφεξής σημείωσε ότι και η ανεργία των παικτών θα αυξηθεί, ενώ αντί για πρωτάθλημα οι ομάδες θα παίζουν τουρνουά.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Δουφεξή:

Για την παράδοση των σφραγίδων των ομάδων της Football League: «Την Παρασκευή είχαμε μια συγκέντρωση 22 ομάδων της Football League, των 14 της κατηγορίας και των 8 πρωταθλητών της Γ’ Εθνικής και ζητήσαμε απεγνωσμένα μια λύση από τον υφυπουργό Αθλητισμού. Κοντεύει να τελειώσει ο Σεπτέμβριος και ακόμα δεν ξέρουμε τι θα γίνει με το πρωτάθλημα. Αυτό προκαλεί σοβαρό οικονομικό πρόβλημα στους παίκτες, καθώς αρκετές ομάδες δεν έχουν ξεκινήσει τον σχεδιασμό τους. Είναι τεράστιες οι επιπτώσεις για τις ομάδες, ενώ τα προβλήματα είναι μεγάλα».

Για το τι πρέπει να κάνει ο υφυπουργός Αθλητισμού και πώς πρέπει να γίνει η αναδιάρθρωση: «Ο Λευτέρης Αυγενάκης έκανε λόγο για έκτρωμα Βασιλειάδη, ότι δεν μπορεί να υπάρχουν τρεις επαγγελματικές κατηγορίες στην Ελλάδα. Αλλά τώρα πρέπει να κάνει κάτι. Κι αν το κάνει, θα μείνει στην ιστορία ως ο υπουργός που έσωσε το ελληνικό ποδόσφαιρο από το γκρεμό. Η αναδιάρθρωση πρέπει να γίνει άμεσα και να τεθούν ισχυρά κριτήρια. Να υπάρχει υψηλό μετοχικό κεφάλαιο, στα 300.000 ευρώ, όπως ήταν πριν από δύο χρόνια. Για να συμμετέχουν έτσι στο ποδόσφαιρο μόνο όσοι αντέχουν και να μη διαλύονται ομάδες στα μέσα της σεζόν.

Τη Β’ Εθνική των δύο ομίλων τη θέλει όλος ο κόσμος. Η Super League 2 ήταν ένα αποτυχημένο τουρνουά, ενώ η Football League ήταν πολύ καλύτερο πρωτάθλημα».

Για το πότε περιμένει εξελίξεις με την αναδιάρθρωση: «Πιστεύω ότι αυτή την εβδομάδα θα έχουμε νέα. Αλλιώς θα είναι δύσκολα τα πράγματα. Το θέμα μετά θα ξεφύγει. Αν πιάσει Οκτώβριος και είμαστε ακόμα στα δικαστήρια, τότε ας μη το ξεκινήσουμε καθόλου το πρωτάθλημα».

Για το σενάριο της Super League 2 με 12 ομάδες και της Football League των δύο ομίλων των 11 ομάδων: «Τότε αντί για ένα τουρνουά, θα έχουμε τρία. Κι αν κάποιες ομάδες δεν κατέβουν, θα είναι ακόμα χειρότερα τα πράγματα».

Για τις δυσκολίες των παικτών: «Οι ποδοσφαιριστές βρίσκονται σε δύσκολη θέση. Είναι έξι μήνες άνεργοι και πάμε για επτά μήνες. Εμείς στο Αιγάλεω είμαστε τυχεροί που έχουμε έναν παράγοντα κόσμημα για το ελληνικό ποδόσφαιρο και πλήρωσε τους παίκτες μέσα στην πανδημία. Υπάρχουν 2-3 παράγοντες που πληρώνουν, αλλά γενικά η κατάσταση είναι δύσκολη. Εκτός τους παίκτες, είναι και οι υπάλληλοι των ΠΑΕ που αντιμετωπίζουν πρόβλημα. Αυξάνονται οι θέσεις ανεργίας με αυτή την κατάσταση.

Προσπαθούμε όλοι για να γίνει η αναδιάρθρωση. Είναι καθαρά θέμα του Λευτέρη Αυγενάκη. Η κυβέρνηση θέλει το καλό του ποδοσφαίρου και πιστεύω πως τελικά θα κάνει αυτό που πρέπει».

onsports.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις